« Върни се назад Публикувано на 20.05.2010 / 19:49

ДДС стратегията на Ганчо Бакалина

От време на време се сеща за нещо и записва на парче амбалажна хартия. Вероятно анализира търсенето и предлагането и прави планове за поредното зареждане.Снощи слязох да купя сирене, салам и Пещерска, Ганчо беше седнал отпред и пиеше бира. Леля Дена ме обслужи културно, уви ми стоката, сложи я в торбичка и ми пожела приятно прекарване.

В къщи разопаковах стоката и какво да видя – при опаковането продавачката по погрешка ми беше пъхнала и листчето, на което Ганчо си беше правил записките през деня. Полюбопитствах да видя какво пише и какво беше учудването ми, когато най-отгоре стоеше написано с големи букви „Стратегия за борба с новото ДДС”С известни усилия разчетох документа и сега ви го предлагам в автентичен вид:

СТРАТЕГИЯ ЗА БОРБА С НОВОТО ДДС
1.Да разпоредя на Дена и Пена да чукат на касовия апарат не както досега на всеки трети, а най-много на всеки пети клиент.

2.Да питам Коко /дистрибутора/ дали не може пак да почне да ми изписва излишъка си с ДДС фактура.

3.Да намеря Асен от Шекер махала и да взема малко фалшиви фактури – ако пак ги е пуснал.

4.Да се обадя на адвоката да ми регистрира две нови фирми без ДДС.

5.Да почерпя Данчето от Данъчното и да я накарам да ми обещае, че ако тръгнат проверки, да ми се обади.

6.Да напиша писмо до Бойко Борисов и да му обясня, че ако неговите министри и съветници са тарикати, ние сме два пъти по-големи тарикати.

Забележка: Шеста точка е задраскана, а под нея Ганчо е написал с големи разкривени букви:
„Да го духат всичките!!!”

Преписах Стратегията на чисто, поразмислих върху нея и смятам в понеделник като се събере Борда на нашето ООД да обсъдим Ганчовите планове и да преценим какво от тях можем да използваме в нашата фирма.

http://evgenitodorov.blog.bg

«