« Върни се назад Публикувано на 03.05.2017 / 13:16

ДВЕ ГОДИНИ БЕЗ ЛЕГЕНДАРНИЯ ФУТБОЛИСТ ЖИВКО ГОСПОДИНОВ. ТАМ, ГОРЕ, СА ВЕЛИКИТЕ НА „СПАРТАК“, ТУК ОСТАНАХА ИЗМЕКЯРИТЕ, СЪСИПАЛИ КЛУБА!

ЖИВКО ГОСПОДИНОВНа 04.05.2017 г. се навършват две години от кончината на Живко Господинов. Възпоменанието ще се извърши в 11.00 ч. на централен гробищен парк Варна „парцел“ 18 „Адмиралска алея“.

Да си спомним за него: Живко Господинов оставя трайна следа в българския футбол. За националния отбор изиграва 39 мача, като бележи 6 гола. Участва на Световното първенство в Мексико през 1986 г. Най- добрите му години като футболист преминават в „Спартак-Варна“, където записва 356 мача и отбелязва 101 гола. Общо изиграните му мачове са 380 със 115 гола.

С основание го определят за eдин от най-добрите футболисти във варненската футболна история. Той е единственият варненски действащ футболист от варненски клуб, играл на Световно първенство. Към края на кариерата си играе и в Португалското първенство за отбора на „ФАФЕ“, където оставя отлични впечатления. Феновете си спомнят и до днес за него със суперлативи като човек и футболист. Живко Господинов е и почетен гражданин на град Варна.

Живко Господинов си отиде от този свят с горчива тъга и омерзен от това, което се случи с любимия му футболен клуб „Спартак“. Легендите на „Спартак“ са вече Там, Горе, където на воля ритат по вселенските поля футболната топка, единствено с Любов.

Тук останаха измекярите, съсипали ФК „Спартак“.

Afera.bg

«