« Върни се назад Публикувано на 24.05.2011 / 20:51

Двама българи за първи път на червения килим в Кан

 

 

В рамките на посещението,Духовникова и Бехар се срещнаха с десетки представители на филмовата индустрия, разговаряха с техни колеги от много страни и участваха в събития от програмата, които бяха достъпни само за официалните гости.

“В Кан имах важна роля, макар и не филмова – каза Максим Бехар. – Ролята ми от години е да подобрявам имиджа на България по света и да разказвам в каква прекрасна държава живеем всички ние. Смятам, че успях да заинтригувам много хора да инвестират успешно в страната ни, за което искам да благодаря и на Pernod Ricard България, които се включиха в тази идея по блестящ начин”

“Фестивалът в Кан бе уникално място да видя мои колеги, да усетя атмосферата на творчеството и най-доброто от филмовия свят на планетата. Надявам се един ден да видим и български филм в официалната конкурсна програма и да повторим многократно успехът на сънародничката ни Иглика Трифонова, която тази година, взе първа награда за своя сценарий”, отбеляза и Теодора Духовникова.

Духовникова и Бехар посетиха и премиерата в рамките на конкурсната програма  – турския филм “Имало едно време в Анадола”, който часове по-късно спечели Голямата награда на фестивала. Имената на двамата българи, както и държавата, която представляват, бяха обявени официално при стъпването им на Килима, за информация на стотиците журналисти и продуценти, които бяха дошли да приветстват гостите.

Двамата българи предадоха на Регионалния мениджър на “Chivas” Люси Шенън уникален подарък, който тя от своя страна, ще предаде на председателя на журито на тазгодишния фестивал Роберт де Ниро.

Подаръкът пресъздава петото оригинално решение на Аполониевата задача, изгубено при пожара в Александрийската Библиотека и възстановено 22 века по-късно от 18 годишния ученик от София – Радко Котев. Младежът собственоръчно пречерта своето решение, за да го подари на Роберт де Ниро.

“Искахме да покажем на председателя на журито и чрез него – на целия свят, че в България има твърде много “Радкокотевци”, които – убедени сме – един ден ще направят чудеса и в киното!” убеден е Максим Бехар.

Двамата българи бяха изпратени като посланици на фестивала, поканени от организаторите и от основния партньор тази година Chivas Regal.

В духа на модерното кавалерство, двамата известни българи имаха възможността да посетят серия от събития, на които достъпът за журналисти е силно ограничен. Запазването и развиването на ценности като галантност, чест и достойнство, е основна мисия на CHIVAS REGAL, а посланиците на марката са онези, от които зависи тя да бъде реализирана.

Теодора Духовникова завършва актьорско майсторство в класа на професор Снежина Танковска. Най-известните й роли са на г-ца Д Олбак в "Развратникът" от Ерик-Еманюел Шмит, Лора в "Любовни булеварди" от Стефан Цанев, Мерал в "Полковникът и птиците" от Христо Бойчев, Поли Пийчъм от "Просяшка опера" от Джон Гей. През 2009 г. участва във филма "Прогноза" на Зорница София.

Максим Бехар е един от лидерите на българския PR бизнес, работил е по стотици важни корпоративни и политически проекти. Агенцията му M3 Communications Group, Inc. бе обявена тази година за Агенция на годината в BAPRA Bright Awards, а няколко дни по-късно и за “Най-добра консултанска компания в Източна Европа” от авторитетния The Holmes Report.

Най-луксозното уиски в света CHIVAS REGAL, избра Теодора Духовникова (актриса) и Максим Бехар (PR специалист) за посланици на България на събитията, включени в последните два дни от програмата на най-големия кинофестивал в света.

Всяка година, ексклузивният партньор на фестивала Chivas, организира елитно събитие в обособена за целта къща, където са поканени популярни личности от целия свят. Подборът на гостите се осъществява по критерии „лидери на мнение” за съответната страна, като задължително условие е, всеки един от тях да е сам носител на високите ценности на Chivas – не само в рамките на събитието, а и в реалния живот.

 

Afera.bg

 

 

 

«