« Върни се назад Публикувано на 14.03.2023 / 9:00

ДБ И ПП ВЪВ ВАРНА БУКСУВАТ НА ПРАЗЕН ХОД ПРЕДИ ДА СЕ ИЗПОТРЕПЯТ ЗАРАДИ КАНДИДАТИ ЗА КМЕТ НА ВАРНА. И ДВАМАТА – НАВЪРЗАНИ ИНАЧЕ С УЖ „ВРАГА“ ИМ ГЕРБ ПОРТНИХ

Докато Руменрадевата чета на Копринков прави и невъзможното – нерегламентирано и незаконово! – за да „вдига“ гласовете на „шарлатаните“, наречени така от Радев, ПП и ДБ, двете обединили се компании на „десно-сектантите“, буксуват на празен ход, затънали във враждебност един към друг, и преди да се изпотрепят заради предстоящите местни избори на есен.

Постната, семпла и да не кажем изобщо липсваща кампания във Варна на ПП & ДБ, иначе описвана във Фейсбук като дружелюбна, крие зад завесата скърцане на зъбите до счупване.

На практика нито ДБ, нито ПП във Варна, ако не бяха се обединили, имат изобщо някакви шансове, но отчели, че поотделно са „фитки“, истинското си внимание вече са насочили към местните избори, а не в предстоящите парламентарни на 2 април т.г.

Между ДБ и ПП върви люта вражда за това кого да издигнат за кмет на Варна.

В самите среди на ДБ също ще се изтрепят кого да пласират за кандидат кмет на Варна. Едното лоби настоява – варненската дясна гаулайтърка Стела Николова да е кандидат за кмет, другото – гласи да прати „парашутист“ от столицата.

За разлика от ДБ, в ПП – картинката е по-изчистена. Там залагат на бившия областен управител Благомир Коцев. Впрочем, залага не ПП, а Даниел Лорер, който се изживява там като „Кръстникът“.

Като изключим, че Стела Николова е лишена както от харизма, така и от широка популярност, освен сред „десносектантите“, които във Варна след погрома нанесен на града от Иван Костов & Добрин Митев години наред не могат да излязат от дупката на смешно „одобрение“ от избирателите на морската столица, Стела Николова лъсва в едни странни взаимовръзки в сянката – там, където липсват камери, пиари и платени публикации за партиен имидж.

За Стела Николова публично се знае, че е юрист, адвокат, в адвокатските среди обаче трудно се сещат какви точно дела води.

Запознати обаче с варненското властово задкулисие намекват, че мощен бизнесмен /А.Д./, свързан с ГЕРБ Портних и Община – Варна не я оставя без „комплименти“.

Във византийски град като Варна тия неща не са за учудване. Тука сме се нагледали на „борци срещу мафията в Общината“, които както се „борят“, така и си умрат за „комплименти“ от „борените“.

Същата огледална картинка се разиграва с другия кандидат за кмет, този на ПП – Благомир Коцев, за когото АФЕРА извади един куп разследвания, и когото погнаха с проверки и службите.

Той пък, като производно на Лорер иначе, също не може да се оплаче от липса на топлина в отношенията си с компанията на ГЕРБ – Портних. Нищо, че неговите от ПП и те „громят“ на приказки мафията на ГЕРБ.

Топлината на отношенията там пък я осигурява на всички фронтове още по-мощен бизнесмен, за който вече може да се приеме, че от известно време е истински „Дон Корлеоне“ на Варна. И всъщност той управлява града.

Засега свирепата битка вътре в ДБ и ПП – Стела Николова ли ще издигат за кмет на Варна, или Благомир Коцев – върви зад партийните и обществени кулиси.

Ако питате АФЕРА, ситуацията там е – бутни единия, блъсни другия. Но е добре варненци отсега да питат – с какви пари живеят и откъде двамата „десни“ кандидати.

Щото всички пътища водели, казват, до Рим, ама във Варна всички пътища водят до … „Дон Корлеоне“ и компания.

Afera.bg

«