« Върни се назад Публикувано на 31.10.2017 / 9:31

ДА СИ НАПРАВЯТ ЕДИН ГРАД –ДЪРЖАВА В БАНКЯ, МОЖЕ ДА СИ ГО КРЪСТЯТ ЦЕНТРАЛНА БОКОЛАНДИЯ. ЧЕ ДА ХОДИМ ДА ГИ ГЛЕДАМЕ ДЪЛГО ВРЕМЕ ПРЕЗ ОГРАДИТЕ.

БОЙКО БОРИСОВПроф. Начев, онзи с огромната, напълно справедлива, заплата, дето ся е шеф на Чирковата клиника, вика, че стойностните хора в България са малко, затва било много тъпо да се лишим от проф. Николай Петров. Ми да! Е ся, че свили там некви милиони, голям праз, свестен човек ги е свил, не е някой антипатичен като Валери Симеонов, нали!?

Щото те, свестните в България колко да са – пет, петнайсе…. Аз предлагам на проф. Начев да си направят един малък град-държава на малкото свестни, даже и място им предлагам – в Банкя, че хубав климата там и ще ги консервира завинаги свестни, че да ходим да ги гледаме дълго време през оградите.

Може да си го кръстят Централна Боколандия. Ние, обикновените*, несвестни граждани, няма да ги безспокоим с разни искания, малки, локални протестчета от по 15 души, да им обсъждаме заплатите и комисионните – само ще може да им се радваме. Понякога ще излизат от града-държава, за да прережат някоя лента на детска градина или да турят някой байпас за 10 000 лв. Разбира се с любезното съдействие на Нова, Бтв и БНТ, щото такива величествени героизми не бива да остават анонимни.

–––

* Запознават се двама.

– Приятно ми е, Петров, дизайнер!

– И на мен – Иванов, обикновен п..рас!

ААА, Кирил Маричков вика, че сме яли прорасли картофи и домати не сме можели да си купим, щото ги изнасяли всички за СССР. Честна дума, така каза. Три неща сме можели да си купим през соца – хляб, прорасли картофи и смачкани домати.

Виктория Тинтерова

Колаж: Матей Димов

«