« Върни се назад Публикувано на 02.04.2021 / 16:57

ДА ПОКАЖЕМ, ЧЕ С ВАРНА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОДИГРАВА НИКОЙ, ОЩЕ ПО-МАЛКО СЛАВИ ТРИФОНОВ!

Уважаема Веселина Томова,

Благодарим Ви, че показвате истинските лица на кандидатите за народни представители и давате трибуна на хората да споделят впечатленията си от тях. Искаме още веднъж да обърнем внимание на партията на Слави Трифонов и по-специално на кандидатите им за народни представители от Варна.

Както повечето от Вас знаят, първите четири места в листата са заети от хора, които нямат нищо общо с гр. Варна. Водач на листата е Слави Трифонов, който даде нескопосано обяснение от ефира на своята телевизия, защо е решил да се кандидатира за народен представител от Варна, въпреки че не е стъпвал в града от години. В партията се шушука под сурдинка, че Слави ще се откаже да става народен представител, въпреки волята на гласоподавателите, но няма доблестта да го каже публично. Ясно е, че при такива слаби кандидати във Варна все някой по-така трябва да води, но това не е ли измама и манипулиране на вота?

Вторият кандидат от листата, който също няма нищо общо с гр. Варна, е Любомир Каримански, родом от малкото градче Койнаре до Червен бряг, а понастоящем живее в София. За него се писа в сайта Афера, както и по други медиите за връзките и зависимостите му с определени корпоративни интереси.

Още по-скандално е третото място в листата – това на Бойко Кафеджиев, който е личен приятел на Слави и също не е стъпвал във Варна. Той е представен, като предприемач, но всъщност е виден автоджамбазин от Горубляне, който намери място в листата за Варна, без да е бил номиниран или някой от града да знае за неговото съществуване. Как стават тези неща и дали г-н Кафеджиев ще благоволи да посети морската столица, която смята да представлява в Народното събрание, можем само да гадаем.

На четвърто място е Ивайло Кожухаров – още една от калинките на Слави, която се представя за експерт и няма нищо общо с Варна. Явно с тези кандидати Слави иска да покаже презрението си към варненци, щом в челната четворка няма нито един представител на града. По-нататък в листите положението остава все така трагично.

Следващите двама кандидати вече са от Варна. Това са Кирил Симеонов и Александър Тодоров – Дупката. Първият е позабравен и невзрачен участник от телевизионното предаване Биг Брадър, а вторият е печално известен покрай дупката в центъра на Варна. Двамата демонстрираха явна неприязън един към друг, но покрай изборите се прегърнаха в името на далаверата и демонстрират близост в отношенията си – явно Александър Тодоров – Дупката е взел Кирил Симеонов под крилото си. Как точно са попаднали в листите също не е ясно, въпреки че все пак тези двамата бяха номинирани на общото събрание във Варна, за разлика от други кандидати, които се появиха свише. В сайта на партията се вижда, че Кирил Симеонов е направил дарение на 03.02.2021 г. в размер на 15 000 лв., което може би е било условие за участието му в изборите или някаква друга задкулисна договорка. Никой от тези двамата не може да обясни, от какво живее и с какво се занимава – идеални кандидати за народни представители.

Друга мистерия остава липсата на всички силни номинации, направени от членовете на партията във Варна, които вероятно щяха да пренаредят нагласените листи от София с преференциален вот и да развалят нечии сметки или договорки. Не искаме да вярваме, че най-доброто което Варна може да предложи са Кирил Симеонов от Биг Брадър и Александър Тодоров – Дупката. От партията не споменават, какво и къде работи Кирил Симеонов, а само го представят като икономист, може би защото се води безработен. За Александър Тодоров – Дупката можем да споменем, че участва в няколко фирми, които никога не са имали дейност. Той също е представен, като икономист, но вероятно и той се води безработен. За него е известно, че дължи пари на много хора и често си има проблеми заради това с частни съдебни изпълнители.

Нататък листата на Слави във Варна няма смисъл да я коментираме, защото няма нито един свестен кандидат за народен представител, който да се е доказал в живота, а това дали някой от тях ще влезе в парламента зависи само от нас.

Вече започнаха да прозират истинските намерения на Слави Трифонов и задкулисните му договорки, които намират отражение в различни изказвания и медии. Тошко Йорданов и Слави Трифонов открито заявиха, че няма да излъчат кандидати за народни представители, които се участвали в политиката или са членували в други партии, което в последствие се оказа поредната лъжа, а преди няколко дена стана ясно от публикация на Комисията по досиетата, че в листите им присъстват и доносници от бившата държавна сигурност.

Нека всички заедно покажем, че с Варна и България не може да се подиграва никой, още по-малко Слави Трифонов и неговите калинки!

Четете Афера и бъдете здрави!

Петър Стоименов

 

«