Публикувано на 15.11.2021 / 14:58

ДА ПОЗДРАВИМ ПОСОЛСТВОТО НА САЩ ЗА НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО. БЪЛГАРИЯ ВЪРВИ ПО СВОЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ПЪТ, КОЙТО Е БЛИЗО ДО ПОСЛЕДНИЯ ЗНАК, ЧЕ ПЪТЯТ Е ЗАТВОРЕН

Валентин Вацев пред БНР:

Да поздравим посолството на САЩ за новото правителство.

България ще има ляволиберален център, който ще доминира над останалите българските политически сили. За това може да бъде поздравено американското посолство, защото то отдавна иска България да има ляволиберално правителство и го постигна с обикновена и добре замислена интелектуално-политическа схема.

Кирил Петков има да изпълни три задачи: приемане на Истанбулската конвенция, България да престане да пречи на РСМ към ЕС и включване на страната в подготовката на нов карибски кризис в Черноморието – създаване на нови американски военни бази.

Хоризонтът на това правителство ще е не повече от година. Тези хора имат да изпълнят три задачи, които се решават сравнително бързо, след това може да се разчита на пропаганда, на агитация, на чуждестранна помощ.

БСП има не лидерско-управленски проблем, а проблем с идейно-политическата си идентификация. ГЕРБ не е правена като партия, която да живее в опозиция. БСП може да живее спокойно в опозиция, но ГЕРБ е замислена като фаворит на новата българска история, като сила, която никога няма да мине през опозиционен период. ГЕРБ са приятели на всяка власт.

Протестните партии остават в 2020 година.

ДБ са в упадък.

Недоверието на обществото към собствената му политика – двама на всеки трима българи са се отказали да се занимават с политика, а това е най-големият проблем на България.

България е отвратена от досегашните си три десетилетни политически експерименти. Лошото е, че не се виждат филизите на новата политическа култура.

Страшният резултат на тези избори е, че когато избирателната активност падне под 1/3, резултатите са случайни, всичко това, което виждаме, е игра на призраци в тъмна нощ. Тези политически конструкции нямат политическа представителност…

България върви по своя политически път, който е близо до последния знак, че пътят е затворен.

Цялото интервюто с Валентин Вацев можете да чуете тук:

https://bnr.bg/horizont/post/101557529/valentin-vacev-horizontat-na-tova-pravitelstvo-shte-e-ne-poveche-ot-godina

afera.bg

 

Коментари 4 за
“ДА ПОЗДРАВИМ ПОСОЛСТВОТО НА САЩ ЗА НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО. БЪЛГАРИЯ ВЪРВИ ПО СВОЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ПЪТ, КОЙТО Е БЛИЗО ДО ПОСЛЕДНИЯ ЗНАК, ЧЕ ПЪТЯТ Е ЗАТВОРЕН”

  1. Тези ще я приемат, следващото правителство ще прати Истанбулската конвенция обратно на Запада. Северна Македония веднага да бъде обявена за Враг на България, а базите на Сащ с тридесет дневен срок да бъдат закрити.

  2. Да,БСП затъна предвидимо заради своята политическа сервилност и недопустими компромиси със социалната идея,и лидера им неподходящ,къде по-сериозни резултати би постигнал например Гечев.Оставиха десните сили да вземат пълен превес и навлизаме в крайна фаза на фашизация и колониална окупация.Ако направим паралел с обстановката преди юни 1941г.,има някои сходства,голямата разлика при нас е липсата на партия като БКП,има наченки на ляво-патриотични организации в насипно състояние.А БСП се е залостила и не дава възможност за обединение на левите сили,което може да има съдбоносни последици.

  3. Следва национално предателство за Македония, принудителна, а после задължителна ваксинация, тестове под път и над път, сертификати, маскиране, прост, много прост народ! Просто българите гласуваха за сатанистите, изпързаляха ги здраво. А активността е ужасна… Дано от алчност и жажда за власт да не успеят да съставят правителство…. Иначе другата неделя всички срещу Радев. Дано не мине 50%….че гласовете от чужбина може и да са за него…..

  4. Крайно време е вмирисания зелен чорап да бъде изхвърлен от президентството. Трябва не умен и интелигентен човек,а не национален предател.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *