Публикувано на 17.06.2022 / 17:45

ДА ИЗЛЕЗЕШ ОТ КОМА САМО ЗА ДА ДЪРЖИШ РЕЧ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ! ЕДИНСТВЕНИЯТ ЧОВЕК, КОЙТО ПЪТУВА МЕЖДУ ЖИВОТА И СМЪРТТА, КАТО С ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ, Е ПУТИН!

Единственият човек, който пътува между живота и смъртта, като с градски транспорт, е Путин.

Стриктно спазва лятното разписание на Отвъдния свят.

Да излезеш от кома само за да държиш реч в Санкт Петербург! Луда работа!

П. П. Агентите на британското разузнаване на Оня свят явно са пробити. Предатели! Сигурно са членове на ИТН…

После се “борили с фалшиви новини”… Те се скъсаха да ги измислят, а нас ни правят на луди. Палячовци. Умни и красиви като задника на бай Йонко зарзаватчията.

Според дълбокия анализ на най-малкия голям разузнавач на света ген. Атанас Атанасов, Путин използва Слави за да забие кол в сърцето на НАТО.

Голема била учиндолската мощ на тоя Слави, бе! А те му викат чалгаджия….На българския Бжежински. Глупаци!

Което пък ме подсеща, че в такъв случай може би Байдън използва Киро за да унищожи Варшавския договор? Асен пък да унищожи Китай и женските тоалетни, а Лена Канада и веригата “Хаят”. Чрез пълзящ преврат и 2 пакета жартиери, разбира се.

Истината е, че много време мина, бях още студент в Англия, но добре помня, че тогава и аз ги пиех същите тези хапчета. Като на ген. Атанасов. Два пъти съм водил война с Уругвай, а един път дори си изкълчих крака. Тогава и аз бях много умен! Като генерала днес.

Оппп. Секунда. Найо Тицин говори!

Оппп. Секунда. Зайо спря да говори.

Както и да е. За мен е важно само едно: Генерал Атанасов да не плаче! Щото винаги е тъжно, когато видиш, че малко дете плаче. А майка му крещи: Спри, бе, не виждаш ли, че сме в КРИЗА!

Васил Петев

Коментари 33 за
“ДА ИЗЛЕЗЕШ ОТ КОМА САМО ЗА ДА ДЪРЖИШ РЕЧ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ! ЕДИНСТВЕНИЯТ ЧОВЕК, КОЙТО ПЪТУВА МЕЖДУ ЖИВОТА И СМЪРТТА, КАТО С ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ, Е ПУТИН!”

 1. Номерът на Путин. Ето как лишава Украйна от оръжие Руският президент Владимир Путин измисли как да лиши Украйна от оръжие. Страната-жертва полага огромни усилия за изкупува оръжия от различни държави, за да може да се справи с руската военна агресия. Но, Путин врътна номер и в момента Русия играе по същия начин на световния отбранителен пазар като наддава за същите оръжия и ги изкупува преди Украйна. Освен това Москва се опитва прекъсне доставките за Киев, пише The Walls Street Journal, цитирайки правителствени служители и оръжейни брокери, предаде Bloomberg TV Bulgaria. Докато тежката артилерийска война в източната част на Украйна се измества в полза на Русия, Киев се опитва да си достави системи за противовъздушна отбрана, бронирани превозни средства, артилерийски снаряди и боеприпаси от трети страни. Тази надпревара за оръжия идва, когато Украйна предупреждава, че е изправена пред поражение в региона на Донбас, основна битка във войната, освен ако Западът не доставя повече оръжия с по-бързи темпове. https://epicenter.bg/article/Nomerat-na-Putin–Eto-kak-lishava-Ukrayna-ot-orazhie/285239/11/0

 2. Петко Добрев: За най-голямата победа на Путин Най-голямата победа на Путин е превръщането на Белия дом и Даунинг стрийт в най-големи защитници и проводници на руските интереси. В днешно време да се говори за Путин е сложно. Още по-сложно е ако се оценяват неговите победи. Безспорно той им много такива. Но коя е най-ценната?
  По мое мнение най-голямата му победа е превръщането на Белия дом и Даунинг стрийт в най-големи защитници и проводници на руските интереси. За мнозина това мое твърдение ще звучи шокиращо. Но, нека погледнем резултатите. Вашингтон и Лондон провокираха войната в Чечня. Какъв е резултатът от нея? Резултатът е чеченци, които чакат заповед от Путин да действат по всяко време, на всяко място и при всякакви условия. Когато Путин изправи Русия на крака, с помощта на Вашингтон и Лондон бе провокирана военна акция на Грузия в Абхазия и Южна Осетия. Какъв е резултатът от нея? Русия разшири териториите си. Интересен е сценарият със санкциите, които Западът вече второ десетилетие налага на Русия. За санкции се заговори, когато през 2006 г. стана известен случаят с отравянето на Александър Литвиненко. Трябва ли да се учудваме, че това се случва в Лондон? Естествено за това бе обвинен Путин и се стигна до там, че съпругата на Литвиненко поиска санкции срещу Русия. Горчивата истина за този бивш служител на руските тайни служби бе, че през 2006 година той не беше никаква опасност за Путин и Русия и същевременно ненужен на Лондон. Когато Русия се превърна в огромен производител на храни, Вашингтон и Лондон се погрижиха Европа да наложи нужните за Путин санкции спрямо Русия. В резултат на това днес европейските производители на храни, които бяха превзели Русия, са изместени от местни руски производители. А Русия се превърна от вносител на храни в износител на такива. https://epicenter.bg/article/Petko-Dobrev–Za-nay-golyamata-pobeda-na-Putin/284314/11/0

 3. Поглед.инфо/ След като влезе в пряка опозиция със Запада по време на специалната военна операция, дори ако самият Запад участва чрез своята украинска прокси структура, която езикът не смее да нарече „държава“, Русия е принудена да защитава своя суверенитет на всички нива.

  По отношение на военната сфера, икономиката и формалната политика това е съвсем очевидно. Но Западът е много повече от просто военно-политико-икономическа структура. Това е цивилизация със своя основен програмен код. Руските власти все още нямат пълно разбиране за това и дори най-яростните опоненти на Запада във властта мислят за това като за военно-стратегическа, политико-дипломатическа и информационна конфронтация. Но преходът към ново ниво на разбиране от властите и обществото за това какво е суверенна цивилизация е неизбежен. Може да се отложи, но не може да бъде предотвратено. Какво представлява националният суверенитет във Вестфалската система на международните отношения и в теорията на реализма в МО може да се разбере. Въпросът е, че една национална държава, призната (от себе си и от другите) за суверенна, не може по дефиниция да има никаква друга власт над себе си, която непременно би могла да диктува какво трябва да прави тази държава и какво не.

  Суверенитетът тук означава, че всяка суверенна национална държава може да прави каквото си поиска, стига да може да го прави – защото някои от другите национални държави може да не го харесват. В крайно критични случаи всичко се решава от войната. Това е националният суверенитет в теорията на реализма в международните отношения. https://pogled.info/svetoven/russia/aleksandar-dugin-ruskiyat-kod.143252

 4. Путин: САЩ се смятат за Господ. Превратът в Украйна през 2014 г. е причина за днешните проблеми Русия не е съгласна да забрави за кървавия държавен преврат в Украйна през 2014 г., който е причината за днешните проблеми, каза руският лидер в реч на Международния икономически форум в Санкт Петербург​​​​. Създаването на заплахи за Руската федерация в Украйна е сравнимо с това Русия създаде антиамерикански плацдарм в Мексико, каза Путин. По думите му, украинският народ е талантлив, има голям потенциал, рано или късно ситуацията ще се нормализира там, подобряването на отношенията е неизбежно. ЕС не е военна организация, така че Русия не е против влизането на Украйна, каза още Владимир Путин. Русия навлиза в нова ера като мощна, суверенна страна и ще стане още по-силна, заяви руският президент на форума. Според него „Съединените щати са се назначили за Господ Бог на Земята, но световната общност в крайна сметка ще се върне към разбирането, че трябва да живее по правилата“. Само армията и флотът могат да гарантират сигурността на Русия, каза Путин. Той подчерта, че Русия не заплашва никого с ядрени оръжия, но всеки трябва да знае че ще ги използва, ако трябва да защити свой суверенитет. https://glasove.com/novini/putin-sasht-se-smyatat-za-gospod-prevratat-v-ukrayna-prez-2014-g-e-prichina-za-dneshnite-problemi

 5. Ето това е най великият държавник на света Владимир Путин .Избран от Господа да въдвори ред във този объркан еднополюсен модел наложен от американските военнопрестъпници . Изненада! Путин се появи НА ЖИВО и предрече смяна на западните елити ЕС окончателно загуби политическия си суверенитет, а бюрократическият елит действа под чужд диктат, казва руският президент Управляващите елити на редица западни страни са в илюзия, вкопчени в сянката на миналото и отричащи променящата се реалност. Това заяви в петък руският президент Владимир Путин, изказвайки се на Петербургския международен икономически форум (SPIEF). https://blitz.bg/svyat/iznenada-putin-se-poyavi-na-zhivo-i-predreche-smyana-na-zapadnite-eliti_news892515.html

  1. Тук със твое позволение ,ще те поправя малко Русия е нашата дъщеря създадена от нас Българите .Първата им столица Киевска Рус е съградена от нас Българите и първият им патриарх е Българин .Във момента над 500 Руски фамилии носят във кръвта си Български гени .И затова ние трябва да пазим като очите си великата Русия ,защото тя е нашата закрилница .И накрая изгледай внимателно това интервю . https://www.youtube.com/watch?v=_vxW1HdUalk&list=LL&index=40

   1. Малко си се пообъркал приятел.Като ОФ-то едно време.От всичко разбираха.И правителство ни спретнаха,ама нищо не свършиха.И ги пратиха в забвение болшевики и комунисти.2 е 1.А сега за Киевска Рус.ОФ-то,това не е едно и също с Москва,а Светослав не е българин,а Григорий Цамблак е българин,но не е бил Патриарх на украинците.Те и за това са толкова тъпи и алкохолици,крадлива сбирщина,която и българите няма да могат да превъзпитат.Поради това предлагам да прочетеш това онова по темата,та да не те смятаме за украинец .То и ОФ да си пак ме е добре.
    Навяваш лоши спомени за Кимон Георгиев на българския народ,който чете преписите ти от други сайтове.

    1. Момченце ,ти нещо си зле със историята на древната Рус ,що иначе щеше да знаеш че по онова време не е имало такъв народ като,украинците .Имало е Руско говорящи Славяни и тн За украйнски народ сега за пръв чувам .Та я да отиваш да четеш историята по задълбочено ,щото иначе ще ти пиша по този предмет зъл нула Григорий Цамблак Григорий Цамблак (ок. 1365 – 1420) е български средновековен писател, представител на Търновската книжовна школа. Той е Киевски митрополит (1413 – 1420) и един от най-значимите славянски църковни проповедници, писатели и химнографи. Радетел е за налагането на правописната и езикова реформа, извършена от Евтимий Търновски Григорий Цамблак е българин по рождение, както и предшествениците му в Киев – Йоан I (1004 – 1038 г.) и Киприан Цамблак (1376-1406 г.), на когото е много вероятно да е племенник. Григорий Цамблак нарича Киприан „брат на нашия отец“ в похвалното си надгробно слово за митрополит Киприан, написано в Киев в 1409 г., под което най-често се разбира, че Киприан е бил негов чичо, а не негов духовен отец. Но текстът може да има предвид духовните връзки между Киприан и патриарх Евтимий Търновски, общия „отец“ на всички български монаси. Към Русия
     Малко преди смъртта си (1406 г.) митрополит Киприан го извиква в Русия, възможно за помощ при споровете между Литовското и Московското княжества. На път за Москва, Григорий научава за смъртта на Киприан и остава в Литовското княжество (Киев тогава е в неговите граници), където в 1413 или 1414 г. с поддръжката на княз Витовт е ръкоположен за Литовски митрополит. (Бил е в Москва едва през 1409 г.) Цариградският патриарх не е съгласен с назначението и го лишава от свещенически сан. През 1415 г. по желание на Витовт е хиротонисан от западно-руските епископи без съгласието на патриарха. Поради разположението на западната църква, той си спечелва анатемата на Цариградския патриарх, а и отлъчване от Москва. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B9_%D0%A6%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D0%BA

    2. А сега гледай това интервю във Ютуб и повече не ми преподавай уроци по история .За днес ти поставям оценка зъл нула по история Българите и Киевска Рус – какво сме дали на Украйна и Русия? https://www.youtube.com/watch?v=bgUetH7fKpU

    3. След смъртта на кан Кубрат къде изчезна многобройния български народ? След повече от два века варягите завземат древния град Киев. От кого? Новосъздадената държава отвоюва бълграски земи, територии заселени с българи. Бъдещата столица Киев е основана от българите. И новата държава контактува и има взаимоотношения и с двете български държави. Известни като отлични търговци

     българите търгуват с Рус,

     а източната българска държава често продава жито и спасява русите по време на неурожайни години.

     През 903 г. киевският княз Игор се жени за Олга, “родом българка, българска княгиня от старопрестолния град Плиска”, твърди Ст. Чилингиров. Спорез други източници Олга е внучка на цар Борис І, дъщеря на Ана, сестрата на Симеон.

     Великата княгиня Олга управлява Киевска Рус от 912 до 969 г. Тя е християнка и разпространява християнството в страната. Руската църква я канонизира за първата руска светица.

     Делото на “славяните” Кирил и Методий оцелява и разцъфва в България. Тук за няколко десетилетия се подготвят хиляди мисионери на християнството, пише се и се превежда религиозна и светска литература. По времето на Симеон Велики именно старобългарската литература проправя пътя на християнството и консолидира руската народност в царството на варягите.

     Но с това българския принос във формирането на руската култура и книжовност не спира. Правописната реформа на Патриарх Евтимий има дълбоко отражение върху развитието на руската, украинската, сръбската, влашката и молдовската книжнина. През 1375 г. българинът Киприан

     е ръкоположен за киевски митрополит.

     Съвремениците отбелязват, че той пристига в Киев с товари български книги. След 15 години Киприан е глава на цялата руска църква. Митрополит на Киев е и Григорий Цамблак, който пише спомени за падането на Търновското царство и житие на Патриарх Евтимий.

     Българският език, писменост и книжнина са в основата на руската култура. Разбира се, не само тя – влияние оказват и Изтока, западните държави и Византия. Но в момента на формиране на държава и народ няма по-близка и по-лесно смилаема култура от българската.

 6. Ей , много знаете бе ! Чий бил Нефтохима ! Питайте Костов , той го продаде и добре заработи – за себе си , разбира се .
  Но за опашатите лъжи които ви пробутват всяка минута “ демократите “ нищо не казвате .
  Защо ?
  ЕС страшно се излага , колониалистите си показаха рогата , свестните българи им
  слугуват , за някое евро повече .
  Ние , като глупаци , се оставяме разни тарикати , отявлени далавераджии, да ни разиграват като малки деца . Защото ЕС и САЩ ни ги налагат и поддържат!
  Егати тъпаците сме!

  1. Ами д-р Тодорова, ако знаете друго за Нефтохима – напишете го.

   Второ, казвате:
   „Ние , като глупаци , се оставяме разни тарикати , отявлени далавераджии, да ни разиграват като малки деца .“
   ………………………….

   Като медицинско лице отлично знаете, че се ползват всякакви прийоми психологически и други, за да се въздейства на хората!
   Дори още продължават да се разкриват какви ли не хитри методи за да се подмамят и излъжат хората.

   Вие например, кога разбрахте за реформата с пагубната „търговска медицина“ по американски модел, не по европейски модел, която заменя чудната ни от социалистическо време и призната от западни специалисти като високоефективна поликлинично-болнична система със супер здравна ПРОФИЛАКТИКА, с лекари и зъболекари във всяко училище, завод, фабрика … безброй санаториуми за народа, за народа … за здрав народ, за да има здраво бъдеще българския народ?!

   Излъгаха ни – да, но не сме нито тъпаци, нито глупаци.
   Тази „ценност“ ЛЪЖАТА я нямаше като ширпотреба в до „демократичните“ времена на България, така ли е?!
   И вярвахме на честност и почетност в … обещанията. Да, ама не, както се разбра към днешна дата.

   Предприятията, които хранеха цяла държава и цял един народ – днес хранят по една фамилия, защо?!

   Това човечност ли е, християнско човеколюбие ли е, какво е?!
   Затова става въпрос за ЕГОизма и за лакомията нечовешки.

 7. Найо слугуваше на Жельо Желев усърдно.
  Какво е Найо?
  Една малка мишка, която се мисли за голям плъх.
  Ако го наръгам на Найо Пендачански сигурно е това, че г*за му ще изпадне в състояние на дълбока кома и ще брадяса.
  Винаги съм се радвал на гномчета генерали, защото са малки и могат да икономисват държавни разходи за транспрорт.
  Един български боец-левент слага малкото генералче във войнишка торба, мята я на гърба си и се качва на трамвая. в метрото или т.н. и го донася в къщи на благоверната му да го изкъпе и нахрани.

 8. Слушам Путин и току що той цитира Марк Твен:
  ………………. – „Слуховете за моята смърт са силно преувеличени!“

  1. Не точно за себе си, а за Русия, но ползва фразата

 9. „Пълзащия преврат“ бавно и болезнено ще задуши до смърт дуджето Танаско! (както анаконда – плъх)

  1. Този наско трябва да си скъса пагоните защото му ги тури
   Брежнев.А придобивките пи време на соцс ще трябва да ги плати в евродолар
   със стократна възвръщаемост.Такива са пуделите в политиката.

 10. Високите цени, които плащаме днес всеки ден в магазина са поради слабата икономика у нас в последните 50 години. Ние винаги сме били бедна страна. 40-а година България е била като Дания по икономически показатели. След това Дания тръгва по един път, България тръгва по пътя на Съветския съюз и 90-та година сме тотално фалирали, комунягите допълнително ни фалират.

  1. що дириш тук бе ебан в главата глупав трол…оди сери в устатата на иво минджев че гладен…

  2. Лъжеш, пишещият „иван“, много лъжеш, като дърта циганка от табора.
   Лъжата я превръщаш в ценност, твой проблем.

   При влиянието на Русия не само България, но цяла Източна Европа започна да изпреварва по икономическа мощ запада.

   Защото това беше социалистическа индустриализация – изкараните пари се влагат обратно в производството, а не отиват по банковите сметки на няколко човека.

   НРБългария е на 27 място в света по стандарт на живот и икономическа мощ.
   Притежава най-голямото находище на злато в Европа!
   Какъв фалит до 1989 г.?!
   …………………………………………………….

   Пример от днес – Хр.Иванов, Ганев и М.Димитров щели да накарат Лукойл до плаща данъци.
   „Хр. Иванов взе на мушка „Лукойл“. Ще поевтинее ли бензинът?“
   Копирано от standartnews.com
   …………………………

   Чия собственост е Лукойл?!

   Разследване на …
   https://thebulgariantimes.com/page/7/

   Истината за Лукойл е следната – тази компания, ерго нейните поделения, вкл. „Лукойл Нефтохим Бургас“ Ад са собственост на банковата династия Ротшилд.
   ………………………………………………………………….

   И виж пишещият „иван“ какво се случва значи според това разследване:

   До 1999 г. петролната рафинерия Нефтохим Бургас е създадена и построена от народа на Народна Република България и храни народ, и държава!

   Значи до 1999 г.
   рафинерията Нефтохим Бургас – храни ЕДНА държава и 9 милиона българи!
   Факт. Но след 1999 г.
   рафинерията Нефтохим Бургас – храни ЕДНА фамилия на ЕДИН човек!
   ……………………………………………….

   По кой закон на човешкото общество се случи антинародната деиндустрализация и защо:
   Какво липсва на коя да е „фамилия“, че да отнеме коя да е фабрика, завод, предприятие от държавата и народа, който я е построил, за да се храни?

   Нали всички сме човеци, БРАТЯ по произход – човешка раса!

  3. огато капитализмът удари, как човешкият капитал линее
   Васил Проданов
   https://trud.bg/article-5189904/
   За четвърт век преход и еврочленство България се срина от 27-о на 59-о място в света по индекс на човешкото развитие
   При неолибералния капитализъм всичко е за продан. Дали чрез „всичко за продан” обаче се постига по-голяма „грижа за човека”?
   Миналия понеделник бе публикуван докладът на ООН за човешкото развитие за 2015 г., чрез който се прави сравнение на грижата за човека в различните страни.
   През 1990 г., когато за първи път ООН мери този показател, се дават данни за 1987 г., малко преди края на социализма. Тогава България има индекс 0,918 и е на 27-о място измежду 130 държави в света, поставена сред страните с най-висок индекс на човешко развитие. Това означава, че грижата за човека и съответно неговата свобода през предходните десетилетия е била успешна, защото по един комплексен показател страната се е оказала сред водещите в света. На първо място е Япония с индекс 0,996, на 19-о – САЩ с 0,961. От балканските страни само Гърция е малко преди нас – на 22-ро място, а от бившите социалистически държави – само ГДР (21-во място) и Чехословакия (25-о място) ни изпреварват. След нас са Югославия – на 31-во място, Унгария – на 30-о, Полша – на 33-то, Румъния – на 41-во, Южна Корея – на 34-то.
   След това се оказва, че България катастрофално се е срутила в тази класация. През 2006 г., преди да влезем в ЕС, страната ни е на 53-то място. Не си мислете обаче, че влизането в ЕС и тържественото приемане на „европейските ценности” са подобрили нещата. Напротив, сривът назад продължава и през 2011 г. сме на 55-о място, през 2013 г. – на 58-о и няма никакви шансове да стигнем някогашното равнище от края на социализма. От началото на членството ни в ЕС до 2014 г. сме се смъкнали с още 6 места назад.

  4. Стига бе! Кирето рече, че икономиката се скъсва да върви нагоре!

   1. Става дума за 28 място в света пич.Иначе ако отвориш филателните събития /това са вид документи/от посочените успехи ще видим само такива с кокошките овцете и ралото.Забравих архитектурните успехи строежа на БНБ и телефонната централа! Ще кажа „О свещена простота“

  5. Глупостите! Чиста манипулация! Иначе как 1989г.по икономически показатели Б.Г.е наем място по население гони 10 милиона,пич!?

 11. Макронският шит е тук? ало афера нещо да кажете за тази ПОДИГРАВКА с България и с предците ни!

 12. Много агенти станахме на Путин почти цяла България!Нямат шанс да оцелеят соросоидните кукумявки!

 13. на ШАЙКАТА не й пука, че руснаците и българите в Украйна нямат никакви права, че руският и българският езици са забранени и че фашистката пропаганда там се провежда по същия начин, както и при управлението на Хитлер, но това са все „европейски ценности“ (в които все още вярват у нас само слепите и слабоумните)…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>