« Върни се назад Публикувано на 16.12.2021 / 19:46

ДА ГУШНЕШ БУКЕТА ОЩЕ В ПЪРВИЯ СИ РАБОТЕН ДЕН ВЪВ ВСС. ЗДРАВЕЙТЕ, ПЛОД – ЗЕЛЕНЧУЦИ!

Лозан Панов беше (и още е) академично ниво в Правосъдието. Топ съдия. Дори и той в рамките на три редовни правителства не успя да помръдне титан в правосъдието като Сотир Цацаров (отличник на Алма Матер и Английската във Филибето, великолепен и строг съдия, за когото въздаването на присъди от 15-20 години затвор за рецидивисти бяха ежедневие) и наследника му Иван Гешев. Неудобно ми е, но ще спомена бившия главен прокурор и Председател на Конституционния съд Борис Велчев, който в събота и неделя чете Шекспир на староанглийски и превежда Джон Лок за удоволствие, за да не губи интелектуална форма.

И сега разградският еснаф Прокопиев праща секретарката на безработната си доскоро маша Христо Иванов, някоя си Йорданова от Разградско, за министър на правосъдието, за да надбори някак си Цацаров (КПКОНПИ) и Гешев накуп. Сериозно ли? Обидно.

Много обидно подцениха публиката. Колкото Христо Иванов свърши работа като министър на Борисов и като се търкаляше по гуменки на Росенец из треволяка на сарая, толкова ще я свърши и тази дама, гушнала днес букета в първия си работен ден във ВСС.

Ще цитирам двама титани на мисълта, ама наистина титани:

Никола Филчев, главен прокурор на Републиката 1999-2006: „Тръгнала госпожата в обедната почивка с пазарската чанта с кило круши и бурканче кисело мляко, а вие я чакате да съди организираната престъпност…“.

Джон Лок, британски философ и либерал като кирчовците: „Четенето оформя ума, мисленето прави знанието наше“.

И пак той: „Само Действията на човек описват неговите мисли“.

И за финал професор Филчев към журналист: „Здравейте! Тук е Плод-зеленчук“.

Здравейте, плод-зеленчуци! Здравейте, лимонки! Ще ви изтискат на сокче с тези кадри. Каквито са ви министрите – такива са ви и намеренията – плоски и тъпи. Става обидно, много зле за нацията. От интелектуалци, академици, професори и умове като Борис Велчев, Сотир Цацаров, Никола Филчев и Лозан Панов, та до служителите от офисите на Прокопиев Хр Иванов и някоя си Надежда от Разградско…..

Падение. Първо се научете да четете и пишете, после да говорите от трибуната на парламента или от академичната банка, оправете диалектите и после продължавайте с промяната.

Николай Бареков

«