« Върни се назад Публикувано на 16.05.2014 / 18:41

ДАНЪЧНИТЕ ГЕПИХА МЪЖА НА „ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ” НА ГЕРБ В ИЗМАМИ С ДДС

 

В данъчни измами е уличен съпругът на депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова – Красимир. Дирекцията на НАП във Варна е издала акт за 85 211 лв. на консорциума „Белица – 12 ДЗЗД“, в който влизат депутатската фирма „Декра строй“ ЕООД и „Пътностроймонтаж“ ООД, пише BPost.bg. На обединението, което печели почти всички големи поръчки в Община Тутракан“, са определени допълнителни данъчни задължения ДДС в резултат на непризнат данъчен кредит в размер на 79 444, 63 лв. главница и лихви 5 767, 33 лв.

 На 18 април миналата година, дирекция „Контрол“ в НАП – Варна започва ревизия на „Белица -12 ДЗЗД“. Резултатите от проверката са обобщени в ревизионен доклад от 2 юли 2013 г. и направено предложение за установяване на данъчни задължения на сдружението. С него се констатират задължения за 2012 г. в резултат на непризнато право на данъчен кредит по доставки на търговските дружества „Пътностроймонтаж” ООД и „Декра строй” ЕООД към „Белица – 12 ДЗЗД”.  Данъчните установяват, че извършените строително – ремонтни работи, за които са издадени общо 3 фактури, представляват вноска на съдружниците в изпълнение на договор за съвместна дейност. По същество те не представляват прехвърляне на собственост на стока или извършване на услуга. Констатирано е, че липсва данъчно събитие.

Съпругът на Десислава Атанасова оспорва акта на данъчните пред Варненския административен съд. Магистратите обаче отхвърлят жалбата.

В края на януари 2013 г. депутатската фирма „печели“ обществена поръчка на Община Тутракан за 1 183 986 лв. с ДДС. Крупната сума е за ремонт на улиците, тротоарите и за рехабилитация на зелените площи в града.Докато ГЕРБ беше на власт, Красимир Атанасов „спечели“ няколко милиона лева от общински и държавни институции, пише още bpost.bg

Afera.bg

 

 

«