« Върни се назад Публикувано на 17.03.2014 / 20:58

ДАНС АРЕСТУВА КМЕТА НА ТЕТЕВЕН МИЛЕН ГАНЕВ. ГАНЕВ, БЛИЗЪК ДО БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ

 

Служители на ДАНС са арестували кмета на Тетевен Милен Милев и двамата му заместници. Тримата са задържани за 24 часа по образувано наказателно производствво. Милен Ганев е избран за кмет на Тетевен през 2011 г. от ПП „Земеделски народен съюз“, подкрепен от ГЕРБ. На 23 май миналата година АФЕРА публикува материал, в който описахме как стотици кубици дърва са окастрени от група, свързана с тетевенския кмет:

„Кметът на град Тетевен Милен Ганев побърка хората от балканския град с невероятно наглото си поведение и купищата си безобразия в старполанинския район. Милен Ганев, който през 2011 година бе издигнат от партия „Земеделски народен съюз” и подкрепен на втория тур от ГЕРБ, само за 2 години успя да се сдобие с изключително скъп личен автопарк и да побърка жителите на Тетевен и околните села. Ганев, който населението в града вече нарича „шанаджията” за изключително кратко време успя да вдигне стандарта си на живот до нива завидни дори и за някой от най-богатите хора в страната. ГЕРБ-овото чедо наскоро се качи в последен модел Мерцедес CLK, като в автопарка му има още джип и ултра скъп „Астън Мартин”.

Всичките тези придобивки балканджийският политик успял да си докара чрез поголовна сеч на дървен материал в защитени територии, като драстично нарушавал официално разрешените квоти. Само за две години хората на Ганев успели да образуват стройна мафиотска структура, която ежедневно сечала стотици кубици дървен материал, като без притеснение заявявали, че лично кметът ги пазел. Самият Ганев пък, често твърдял сред близки и весели компании, че зад гърба му стоели персонално Бойко Борисов и Цветан Цветанов.

Поредното отроче на ГЕРБ се държало със съгражданите си по отвратителен начин, не зачитал исковете и молбите им, правел щури веселби из заведенията на града и се държал като абсолютен феодал.

През последните две години Ганев успешно разкарал от района няколко големи инвеститора, като за сметка на това непрекъснато облаготетелствал себе си и най-близкия си кръг. Кметът спретнал и впечатляващ дом, в който редовно приемал съмишленици от най-близкото обкръжение на Борисов.”

Милен Ганев е известен от средата на 90-те години като бизнесмен, въртящ бизнес със захар. По онова време той минава за част от фирмите под чадъра на „Мултигруп”.

Afera.bg

 

«