Публикувано на 03.12.2021 / 19:27

ДАНО ПОНЕ В МЕДИЦИНСКИЯ ФАКУЛТЕТ НЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ЛЕКАРИ ПО ТАЗИ ПАРЛАМЕНТАРНА СХЕМА

Много смел, много изненадващ избор на парламентарен бос!

Почти смайващ.

Май беше изненадващ и за самия него. Имаше вид на шокирана особа, научила преди час, че ще оглави НС…

34-годишен адвокат, без нито ден парламентарен стаж, в първите минути от живота на 47-то Народно събрание е избран за председател на върховния законодателен орган.

Начело на парламентарната ни република ще е човек, който тепърва ще учи занаята на депутат №1 и в същото време ще поучава другите.

Корпоративен адвокат, имащ нулева експертиза за законодателния процес в българския парламент, ще надзирава законотворците.

Това е триумф на отрицателния подбор в храма на демокрацията.

Дано поне в Медицинския факултет не произвеждат лекари по тази парламентарна схема.

Велизар Енчев

Коментари 36 за
“ДАНО ПОНЕ В МЕДИЦИНСКИЯ ФАКУЛТЕТ НЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ЛЕКАРИ ПО ТАЗИ ПАРЛАМЕНТАРНА СХЕМА”

 1. Точно кои 300 души от БСП са играли хоро пред НДК вечерта на 14.11. – след като бяха оповестени резултатите от изборите и 4-те % на БСП, както каза Велизар Енчев вчера сутринта по БНТ ? Казвам 4%, защото 10% от 40% гласували-прави точно 4%.

 2. Последствията от Ковид-а са непредвидими, независимо от расата, пола, професията и възрастта.
  Дай Боже този младеж да се избави от тях, а ако някой ден рече, че Пекин е във Виетнам, тогава ще е птичи грип в тежката му кърджалийска мутация.

 3. Ама той бил адвокт в кантората на майка си май. Тоест на всички е ясно нататък..0

 4. Прав сте господин Енчев, но след като всичко е предрешено и след като тази длъжност е изпълнявана от кой ли не та даже от една ПП, която е „пекинска патица“ има ли значение? Гаврата от последните 30 години продължава.

 5. Казано е“ На нов шеф и на малко прасе не бързай да се радваш. Не знаеш, каква свиня ще излезе от него“

 6. В условията на Тотална Глобализация,на фона на всеобща Ваксинация и перманентна Либерализация,този проблем е нищожен .

  Венсеремос.

 7. Първо ни презентираха Корнелия. По познат Бойков тертип. Сега, когато не е тя всичко октанало е приемлив избор.
  До къде се докарахме с председателите в последните парламенти. Пълно падение. След Стефан Савов и професор Герджиков се докарахме до Цецка, онази секретарката на Бисеров и сега този никому неизвестен келеш. Пълно падени на парламентаризма в България. Пълна гавра с избирателите. Но това си заслужаваме. Защото тук винаги сме на принципа, не еважно аз да съм добре, важно е Вуте са е зле.

 8. Коментиращият г-н Боев събуди спомена за ОФ, където май членуваха всички, от бабичките на пейката пред входа до партийни и държавни люде. Обединяваше ги доброто и за държавата, и за обикновения човек.
  В последните трийсетина години у нас клокочи казанът на неразбирателството и от това печелят дивиденти мафиоти, олигарси, финансови престъпници, политически формирования.
  И от това губят държавата и обикновеният човек.

 9. Така е, г-н Енчев, очакваме професионализъм, авторитет и стабилност, а получаваме… „младежи на посещение в храма на парламентарната демокрация“.

  Ще е смешно, ако не е много, много тъжно, като гледаме картинката.
  Подигравка с цялата държава.
  Неуважение към народа, който с право не излиза да гласува.

  А с липсата на професионална и житейска опитност (възраст под 40 г.) за най-висок пост в държавата, се
  смачква значимостта на НАРОДНОТО събрание – което става все по НЕ народно, и все по-групово корпоративно.

  Подкопават се устоите на парламентарната демокрация и република, а националните интереси се неглижират.
  Примери от съвремието –
  да погледнем състоянието на държавите с управленци под и около 40 годишна възраст.
  Кукли на конци – трагедия за народите!

  Украйна.
  Руските медии многократно показваха видео, на което Байдън, преди 6-7 години, ясно и категорично разпорежда на младите усмихнати управленци: ако не махнете главния прокурор, няма да видите никакви пари и т.н.
  …………………….

  п.с. Защо се отказаха от парламента Филип Станев и Ивайло Вълчев, защо Тошко Йорданов не говори днес от името на ИТН, при откриването на новия парламент?

 10. Досега са ни управлявали лошите лилипути, сега добрите лилипути поемат кормилото на властта, в коалиция с предишните лоши. Казах нещо налудничаво, извинявам се, но е вярно.

 11. Не всеки що тука дращи е със член способен в свойте гащи! Има буйни млади, има средни, даже белобради ! Кой промяната ще стори? То се знае, младите са винаги отпред. Те поставят темите и могат да решат проблемите!

 12. Продължава измамата по византийски модел, мошеник, военен, мошеник, военен.
  Програмата с измамата, Кана Рачева е надминават по лъжи и мушенгии. Гей лобист телевизионер лапнал микрофона , все едно смуче кожена пръчка и се натискат на Св. Братя Харвардските измамници дето обичат големи топки отзад. Хигиена нулева.

 13. Киро Канадеца досега назначаваше приятелките на жена си. Този младеж негов приятел ли е или пак на жена му? Ще му гледаме сеира на инфантилното адвокатче. Не е това човека, който е в състояние да върне авторитета и престижа на парламента и парламентаризма!…

 14. Скромен прагматичен извод или мнение, формирано от беглото наблюдение на събитията в изминалите няколко дни:
  – намаляха мераклиите да си чешат езиците в полза на предишните управляващи;
  – негласните съюзници/съюзните под прикритие на предишните управляващи постепенно ще се разграничават от тях и ще продължат с келепирджийската си ориентация;
  – ББ ще стане пишман, че не си подаде оставката през лятото на миналата година;
  – процесите са необратими – трудно ще оцелеят свикналите с атмосферата на близките 15-тина години;
  – президентската администрация ще се завърне към церемониалните си функции.
  Напомням на всички, че изразявам мнение, което може би се различава от „средностатистическото“.

 15. Корпоративното формирование, наречено държава, логично получава от „акционерите“ съответния корпоративен адвокат, коѝто е длъжен да съблюдава за интересите на корпорацията.
  Business as usual.

 16. Бъдещото устройство на държавата ,това са трите народни принципа 1 На Родолюбието 2 На Народовластието 3 На народното благоденствие . Сун Ян Сен – Китай

 17. „Когато върху раменете на човек легне тежкият товар на отговорността за съдбата на другите .Той вече не намира време да помисли за себе си .Съдбата му се прелива със чуждите съдби.Животът на другите става негов собствен живот Ал Чаковски

 18. Братя българи, не излизайте на улицата ако не ви е спешно. Още не се знае КОЙ КОЙ Е. ВСИЧКО Е МЪГЛА В ТЪМНА НОЩ. Снощи го сънувах, не си го причинявайте, много е страшно. Да не кажете после, че не съм ви казала.

 19. Господин, Енчев! Няма ли най- сетне да обмислите с Госпожа Томова някаква форма на организация.Има достатъчно будни българи в този сайт.Крайно време е.

  1. Васко новата форма е стара изпитана форма на организация и макар че звучи по комунистически тя се казва Отечествен Фронт .Който да обедини всички хора на които им омръзна това положение във България и искат действително да се скъса веднъж завинаги със либералната -капиталистическа система във България .Както е било и на времето ОФ е обединявал Комунисти ,Земеделци , Военни , Социал демократи ,и безпартийни хора във името на една кауза . А във България има много умни хора които са натикани във ъгъла и нямат възможност да се трудят за доброто на хората .

  2. И друго да ти кажа Васко . Партиите на прехода от 1989 година насам са обслужвали само интересите на олигарсите и началните капиталисти . Даже и БСП която от работническа партия – партия на народа ,стана партия на чорбаджиите и олигарсите .И днешните дето са във парламента са слуги на бандитите и разбойниците защото и те са от тяхната мая .Със изключение на Възраждане която е патриотична партия и ма малко по друг вид интереси . На нас хората от народа ни трябва нова работническа партия която да защитава интересите на работниците и селяните и пенсионерите въобще целият ни народ . Във момента такава партия няма във България и затова вече 32 години се блъскаме като вода у бряг и все повече затъване във тинята .Докато изчезнем като народ завинаги .Това е целта на нашите и чуждите гробари . Българинът има нещо общо с лисицата ,точно когато я мислиш за умряла тя хукне. Много пъти това ни е спасявло,дано и този път ни спаси от нашите и чуждите гробари,който са се хванали вече за лопатите Николай Хайтов .

   1. Какви са механизмите за прекратяване на План-Ът коѝто беше приет и напълно обслужван от тогава до сега?
    Следват и 8те Джуджета които де факто са част от него.
    Ако се намери решение на тези трудни въпроси, надежда има.

   2. Не сте прав. Има разлика между сценаристите и комедиантите на Слави и харвардците. Последните поне са правили някакъв бизнес. Нека почакаме „прасето“ да порасне.

 20. Егати цинизма, предните, дет били лоши, щяли да бъдат балансьор на страната. Ей, хора, нещо ни будалкат, подиграват се с нас. Кът няма значение политическата украска, за кво похарчихте милиарди за изборна кампания, А? А???? И за избори, А?? Кажете бе, що мълчите, за кво бяха тез избори, кът резултата се знаеше предварително,а? А????

 21. ама кучката на хероин мустафа ква реч дръпна а? сигурно джесиката я е писала на две линии, ашколсун кьополар казваше Класика!

  1. Когато назначават политици на длъжности на Запад търся им кои са родителите и т.н.!!!
   При нас повечето са деца или внуци на Номенклатурата от преди 1990г.
   На Запад пък- имат връзка със Синайските планини!?!?!?
   Нашите по Наследство а Западните-Явно Мойсей 40 години е обикалял по Европата!?!?!? Случайности!!!

 22. „Германия въвежда задължителна ваксинация от февруари 2022г. Само ваксинирани и преболедували могат да участват в социалния живот.“

  Като момиче преболедувах инфекциозна мононуклеоза. Не ходех на училище с месеци. Истинско заболяване, лошо платено…
  Така де! Няма как да преболедувам Ковид-19, защото това би означавало да си „плюя на сурата“ и да го призная.
  Как да преболедувам нещо несъществуващо…А ?!?

  1. P.S. Смайващ и смел е само г-н Велизар Енчев.
   Благодаря му, че го има!

   1. Колко американски биологични лаборатории има в България???

    Пocoлcтвoтo нa CAЩ публикувa oтгoвoр нa изявлeниe нa пaртиятa „Oпoзициoннa плaтфoрмa зa живoт“ зa нeзaкoнни дeйcтвия в aмeрикaнcки лaбoрaтoрии. Укрaинcкитe пoлитици пoиcкaхa oт Киeв дa прoвeри дeйнocттa нa 15 aмeрикaнcки вoeнни биoлoгични лaбoрaтoрии, cлeд пoявaтa нa кoитo бяхa зaбeлязaни oгнищa нa oпacни зaбoлявaния в cтрaнaтa.

    Биологическите експерименти са военни престъпления

    Глава 8 от Римския статут на Международния наказателен съд определя биологическите експеримети като военни престъпления. САЩ обаче не е страна-членка по международния договор и не може да бъде съдена за военни престъпления.

 23. На колектива понякога наѝ-му е кеф да си избере шеф коѝто не разбира, защото прави каквото му свирят, и да се намери виновен, когато му доѝде времето

 24. Сигурно инжинерката от цеха за производство на поцинковани кофи е била много ама много подготвена!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *