« Върни се назад Публикувано на 01.01.2014 / 21:53

„ДАКЕЛСКА“ СХЕМА НА ГЕРБ И ПОРТНИХ ГОТВИ МЕРОПРИЯТИЯ СРЕЩУ БАРЕКОВ, ЛИЦА ОТ ДПС, „АФЕРА“ И ЖУРНАЛИСТИ! ФИНАНСИРАНЕТО МИНАВА ПРЕЗ ФОНДАЦИЯ НА БЛИЗЪК ДО ПОРТНИХ.

Полицай от Четвърто Районно управление във Варна, както и четирима полицаи от варненската дирекция на МВР, незнайно защо, са под обсега на лицето Александър Арамов, близък до варненския кмет от ГЕРБ Иван Портних и до сайтче, списвано от кръга на Ивайло Василев, известен от февруарските протести като „дакела“. „Ударната бригада“ на Портних и компания, в която се вписва зад кулисите и лицето с влошено психично състояние Янко Станев, е с изградена „стратегия и тактика“ как да громи, маскари и организира протести срещу „враговете“ на ГЕРБ. Финансирането на „проекта“ е с пари на данъкоплатците и минава през фондация, която е на името на Александър Арамов.

Сайтчето на „дакела“ Ивайло Василев е било създадено с цел в него да бъдат обругавани мишени, зададени от ГЕРБ и ръководството им във Варна. Като основни мишени са набелязани „хората на Бареков“, Ерджан Ебатин от ДПС, Йордан Цонев от ДПС, Веселина Томова от сайта АФЕРА, както и редица варненски журналисти.

От свой вътрешен брилянтен източник АФЕРА разкри схемата на гербаджийските завераджии – първо се публикуват оплюващи материали в сайтчето на „дакела“, след което се смята, че така се нагнетява напрежение, което трябва да прерастне в „спонтанни“ протести срещу определени назначения във Варна. Същата „ударна групичка“, която разполага с лица, на които се плаща, „спонтанно“ се появява пред дадена институция и започва да протестира срещу ДПС, като се разчита, че така ще бъдат увлечени и „нормални“ граждани.

За целта се плащат пари на черно, които никъде не се осчетоводяват.

Преди дни „дакелската“ група на ГЕРБ и Иван Портних излезе с гнусна и лъжлива публикация, с която обруга петнайсет варненски журналисти, че са „подлоги“ на ДПС, само защото по покана на кмета на Бурса посетиха тамошната община. В публикацията гъмжеше от клевети и лъжи, целта на които е била да предизвикат негодувание срещу Ерджан Ебатин, който след конкурс бе назначен за шеф на РИОСВ – Варна.

АФЕРА разкри, че се готвят и „протести“ срещу назначението, като пак „спонтанно“ протестиращите ще са „дакелите“. По същата схема вървят и протестите в Морската градина например, както и локални протести по заръка на гербаджийския варненски кмет. Той заръчва на Арамов първо да прати групата, след което уж, като кмет, който се съобразява с „общественото мнение“, прокарва решение, което е угодно нему и на кръга, заради „протестите“.

Същата група бе ползвана и при „протестите“ след първия избор за варненски митрополит, след което последва касиране на избора.

АФЕРА разкри и че четирима служители на ОД на МВР – Варна, имената на които АФЕРА ще предостави на вътрешния министър, на шефа на ДАНС и на главния прокурор, както и един полицай от Четвърто Районно управление в морската столица, са ползвани да дават информация за всеки, от когото се интересува Арамов и „дакелската група“. Към ченгетата върви и натиск да бъде „разследван“ Йордан Цонев и те да подават информация, за да бъде той дискредитиран.

Щенията на „дакелската група“ удивително съвпадат с тези на лицето с влошено психично състояние – близкият до Портних – Янко Станев. Той обаче на този етап ползва схемата на „дакелите“ и стои в сянка, вместо да активира собственото си сайтче и сателитчето му, подпомагано от него.

Както АФЕРА вече информира – предстоят скандални разкрития за това кой носи „белото“ в Шведския хотел, кой „топ“ управник шмърка на поразия, както и през коя точно фондация минават общински пари, отпуснати с разрешението на варненския кмет и за какво точно са ползвани от Арамов.

Afera.bg

 

«