« Върни се назад Публикувано на 16.07.2022 / 13:11

Г-ЖА МУСТАФА ЩЕ СГЛОБИ ПРАВИТЕЛСТВО. ПРАВИТЕЛСТВО, РОЖБА НА АМЕРИКАНСКО ПОЛИТИЧЕСКО ИНЖЕНЕРСТВО С ЦЕЛ – БЪЛГАРИЯ ОСТРИЕ В РУСОФОБСКИЯ ФРОНТ

ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ ИМА!

Както посочих във ФБ на 27 юни, начело ще застане резервният играч на американското посолство Никола Минчев. Ще бъдат купени останките от ИТН, ГЕРБ ще дадат едно рамо, ако трябва, но кабинетът Минчев ще получи 121 гласа.

Трябва да стане ясно, включително чрез демонстративни закуски, че САЩ няма да позволят властта да им се изплъзне и разни русофилски и пацифистки настроения да вземат връх. Трябва да е ясно кой командва тук. На война като на война! Г-жа Мустафа ще използва всички възможности, които има, ще мобилизира всичките агенти за влияние в политическия спектър, но ще сглоби правителство. Целта на Козяк  – да се запази България като острие в русофобския фронт и да се попречи на възхода на Възраждане – не търпи възражения.

Лошото е, че правителство, рожба на американското политическо инженерство, няма да посмее да диша без разрешение от Козяк, няма да поиска никакви предимства или облекчения, никакви специални условия за България, няма да настоява нито един жизнено важен за нас въпрос да бъде решен положително. То няма да е в състояние да търгува благоволението си, като Турция, няма да претендира за части от Украйна, като Полша, няма да настоява за оръжейни компенсации, като Чехия. То ще е като слуга, благодарен, че му дават възможност да служи и да похапва колкото да не умре от глад.

Това е и грешката на Козяк. Защото тежките времена, които идват, ще запратят недъгавото им творение на боклука. То, подобно на предшестващото го, ще е безпомощно да се справи с икономическите и социалните проблеми, с енергийната криза и мизерията. Настроенията в страната ще се обърнат срещу тези, които са го сглобили и помогнали да ни натика по-дълбоко в тинята. А това, предполагаме, не би следвало да е в интерес на Съединените щати.

Васил Василев

«