« Върни се назад Публикувано на 29.11.2021 / 10:53

ГЬОНСУРАТ! СПЕЦПРОКУРАТУРАТА РАЗСЛЕДВА КИРИЛ ПЕТКОВ ЗА ИЗМАМА, ТОЙ ИСКА ДА ГИ ЗАКРИВА

„Сега“:

Прокуратурата чака КПКОНПИ, за да реши проверката срещу Кирил Петков. Спецобвинителите вече са получили документи от Конституционния съд

Специализираната прокуратура чака документи от антикорупционната комисия КПКОНПИ по проверката по сигнала за гражданството на бившия служебен икономически министър, а сега лидер на „Продължаваме промяната“ и вероятен бъдещ премиер Кирил Петков. От КПКОНПИ се чакат документи, доколкото Петков е подавал декларации за несъвместимост, докато е бил служебен министър.

Срокът на проверката, образувана на 24 август, е удължен максимално – до 15 декември. След това наблюдаващият прокурор имал още месец, за да се произнесе – има ли данни за престъпление, за което да бъде образувано разследване, или проверката да бъде прекратена.

Проверката започна след сигнал, получен на електронната поща на държавното обвинение. Към него е присъединен и идентичен сигнал, подаден до прокуратурата от гражданка от Варна. „На 15 септември наблюдаващият прокурор е постановил извършване на лична проверка по реда на Закона за съдебната власт. Предстои приобщаването на относими към казуса документи, включително и от Конституционния съд“, обяви прокуратурата в специално съобщение по темата. Документите от КС вече са получени, обясни прокурор Кръстев.

КПКОНПИ и Прокуратурата разследват Киро Петков за измама и злоупотреба с власт, а той иска да ги закрива! На това му викат „конфликт на интереси“ и ГЬОНСУРАТ.

И между другото – фронтменът на подмяната още не е върнал заплатите и бонусите като служебен министър, след като Конституционният съд реши, че не е бил въобще такъв!

Николай Бареков

 

«