« Върни се назад Публикувано на 11.10.2017 / 14:39

ГЪРМИ НОВА ГЕРБ СХЕМА „КАНТОРА ГЕЙТ“, ПОКРОВИТЕЛСТВАНА ОТ ГЕРБ ЕВРОДЕПУТАТА ЕМИЛ РАДЕВ

КАНТОРА ГЕЙТ ЕМИЛ РАДЕВНа 29.06.2017 г. АФЕРА публикува материала ДАНС & ПРОКУРАТУРА, СЪБУДИХТЕ ЛИ СЕ? „АФЕРА“ ЗАПОЧВА ДА ВАДИ БАКИИТЕ НА „ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ“! СКАНДАЛЕН ДОГОВОР: КАК 85 БОНА НАБЪБНАХА ДО ПОЛОВИН МИЛИОН ЛЕВА“.

Тогава написахме, че огромното скандално продължение предстои. В помощ на ДАНС и прокуратурата публикувахме документи, с които да се запознаят и да разследват корупционните схеми в „Градски транспорт“.

АФЕРА има информация, че в момента се извършва проверка от Специализирано звено „Антикорупция при Софийска градска прокуратура, но докато се размотават ДАНС и прокуратурата да заковат знакови фигури, замесени в схемите, то новите корупционнни схеми в Градски транспорт се вихрят с пълна пара, пак със същите главни герои.

На разследващите ще припомним и материала на АФЕРА: „ЕКСКЛУЗИВНО! ЕТО КАКВО ПРИКРИВАТ ЗАД „СУДЖУЦИТЕ“! ТЕЧ НА ИНФО ОТ ДАНС КЪМ ГЕРБ ВИСОКОПОСТАВЕНИ. СПИРАНИ РАЗРАБОТКИ ЗА РЕКЕТ ОТ ИМЕТО НА „МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ!“ – публикуван на 23.07.2017 г. В този материал зададохме няколко изключително важни въпроса.  Един от въпросите по т.3, бе следният:

Запознат ли е министър-председателя, че в момента зам. кмет от Община Варна, протеже на Емил Радев, се договаря с фирма за превозни средства относно процента, който трябва да получи министър-председателя, чрез „куриер“ от сорта на Емил Радев? В тази връзка сега ще открехнем завесата, как е проведена обществената поръчка за доставка на нови автобуси предназначени за Градски транспорт – Варна по Оперативна програма „Региони в растеж“ с бенефициент Община Варна и партньор Градски транспорт ЕАД – Варна и кои лица са били в комисията за избор на изпълнител.

Отново ще зададем няколко изключително важни въпроса и ще разкрием схемата от навързани лица, които се покровителстват и имат чадър от евродепутата Емил Радев.

Поръчката за доставка на нови автобуси, предназначена за Градски транспорт ЕАД, е стартирана с Решение за откриване на процедурата на 19.05.2017 г. с възложител партньора по проекта „Градски транспорт“.

Със Заповед № 77 от 04.07.2017 г. на инж. Злати Петров Златев е назначена комисия за отваряне, разглеждане, оценка и класиране на офертите, както и за изготвяне на доклад по откритата процедура за възлагане на обществена поръчка по реда на ЗОП.

За председател на комисията е назначена адвокат Ирена Стефанова Иванова, приближена на Емил Радев. Адвокатка е в Белослав.

В тази връзка АФЕРА задава въпроса:

Кой контролира консултантските юридически услуги в Белослав на фирмите „Инвест Консултинг 2002”АД, със седалище Варна, ул. „Феликс Каниц” 32, чийто представител е бащата на депутата от ГЕРБ Емил Радев – Йордан Недялков Радев и „Партнер Консулт”ЕООД, която е със седалище Варна и на същия адрес като „Инвест Консултинг 2002”АД – ул. „Феликс Каниц” 32? Също така същата е назначена по граждански договор в „Градски транспорт“ ЕАД – Варна, като консултира дружеството по юридическите въпроси, въпреки наличието на поне трима щатни юристи в дружеството.

Възникват и следните въпроси: защо се назначават щатни юристи в едно дружество, след като не вършат работа и се прибягва до услугите на лице близко до евродепутата Емил Радев? Това случайно ли е или не? Ирена Иванова била ли е ангажирана с дело заведено срещу изп. директор Злати Златев от „Транстриумф“ (частен превозвач до скоро) и тя ли го е представлявала в съда? Какво адвокатско възнаграждение е получила тогава?

В тази връзка ще ви припомним материала на АФЕРА от 06.07.2017 г. със заглавие: „СКАНДАЛНИ ПРЕПЛЕТКИ ЗАД ТИШИНАТА В ПРОКУРАТУРА И ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ – СИЛИСТРА, ЗАРАДИ РОДА НА ВАРНЕНСКИ ГЕРБ ЕВРО ДЕПУТАТ И ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ГЕРБ ОБС-ВАРНА!“

И сега внимание, що е рекла АФЕРА, все е вярно.

За член на комисията е назначена Пламена Микова Маринова – зам. кмет в Община Варна и забележете, юрист по проект „Интегриран градски транспорт на Варна – втора фаза“.

На 23.07.2017 г. след като зададохме въпроса: „Запознат ли е министър-председателя, че в момента зам. кмет от Община Варна, протеже на Емил Радев, се договаря с фирма за превозни средства относно процента, който трябва да получи министър-председателя, чрез „куриер“ от сорта на Емил Радев?“, АФЕРА знаеше отговора, но си замълчахме, за да видим какво ще последва и как още повече ще се забатачат.

На 10.08.2017г. последва смяна на един от членовете от комисията. Христо Димитров Каролев – главен механик в градски транспорт бе заменен с не кой да е, а с Юлиян Георгиев Георгиев (наричан „чичовото“). Възниква въпроса, защо Юлиян Георгиев е наричан „чичовото“, има ли роднинска връзка между него и изп. директор на Градски транспорт Злати Златев?

Следващият интересен член в комисията е лицето Добри Манолов (бивш военен – пенсионер, близък на Злати Златев). А дали е експерт и колко разбира от транспорт и автобуси, всеки сам да си отговори.

В доклада от 04.09.2017 г. е отразена работата на комисията и всеки би могъл да се запознае как си е свършила работата комисията за избор на изпълнител и на какво основание е отстранена фирма „ДЖЕМИ“ ООД.

Оставяме на компетентните органи да прочетат доклада и да направят своя анализ. С нетърпение чакаме да се публикува и договора с избрания изпълнител на страницата на АОП и след това ще коментираме тяхното техническо предложение.

Сега отново ще зададем няколко изключително важни въпроса:

Зам. кметът на Община Варна Пламена Маринова, как ще контролира собствената си работа, като член на комисията за избор на изпълнител, след като веднъж изпълнява длъжността зам. кмет в Община Варна, а по проект „Интегриран градски транспорт на Варна – втора фаза“ е назначена, като юрист?

– Пламена Маринова пътувала ли е до Република Полша, за да се договаря с изпълнителя, преди още да е обявена процедурата за доставка на автобуси?

– Ако е пътувала, за чия сметка е било пътуването и КОЙ я командировал?

– Пламена Маринова ще се срещне ли на 17.10.2017 г.с представители на изпълнителя „ SOLARIS BUS §COACH S.A.“ , за определяне на прототипа на соло автобусите?

– Пламена Маринова ще пътува ли отново за Република Полша да одобри прототипа и получила ли е вече „благодарностите“ за добре свършена работа?

– Запознат ли е министър -председателя, че са искани „благодарности“ и за него?

Запорирани ли са банковите сметките на „Градски транспорт“ и каква е причината?

– Ако са запорирани, как ще се осъществи плащането от страна на Възложителя – градски транспорт към изпълнителя „ SOLARIS BUS §COACH S.A.“ на сумата 6 304 517 лева без ДДС, за 15 соло автобуси?

– Има ли апетити към градски транспорт от страна на „Кантора гейт“ и води ли някой дружеството към фалит?

– Председателят на Общински съвет – Варна Тодор Балабанов осъществявал ли е юридически консултантски услуги в Община Аврен от името на двете фирми „Инвест Консултинг 2002”АД и „Партнер Консулт“ ЕООД – Варна, чийто представител е бащата на евродепутата от ГЕРБ Емил Радев – Йордан Недялков Радев?

В колко още общини предоставя юридически услуги?

– Бащата на Председателя на общински съвет Варна Тодор Балабанов синдик ли е?

– Има ли сключени договора за предоставяне на юридически консултантски услуги с фирмите на бащата на Емил Радев „Инвест Консултинг 2002”АД и „Партнер Консулт“ ЕООД – Варна, с общините Аврен, Аксаково, Белослав, Девня, Добрич, Дулово, Силистра и др. при условие , че в тези общини има назначени и правоспособни юристи?

– КОЙ/КОЯ общински съветник от Община Варна движи юридическите въпроси на двете фирми на бащата на Емил Радев?

Има още много въпроси, които бихме могли да зададем, но ще изчакаме компетентните органи, като ДАНС, Специализирано звено антикорупция при Софийска градска прокуратура, Министерство на регионално развитие и Европейските институции, да си свършат работата.

Следва продължение… как е сключен договора с „Градски транспорт“ ЕАД и пловдивската фирма „Хеброс бус“ АД за наемане на 10 стари автобуса? Защо наема е 11 400 лв. с ДДС на месец или 136 800 лв. с ДДС на година, при условие, че един такъв стар автобус струва около 12 000 лв.?

Кой зам-кмет е замесен отново в схемата ?

Очаквайте продължение по темата…

А НА ВАРНЕНЦИ „ЧЕСТИТО, НОВИ МОДЕРНИ АВТОБУСИ!“

Afera.bg

Документи виж тук: 

PROTOKOL 3

DOKLAD1

OBSHTESTVENA PORACHKA

OTKRIVANE NA PROCEDURA

PROTOKOL5

PROTOKOL4

PROTOKOL G

«