« Върни се назад Публикувано на 24.05.2011 / 16:56

Гуцанов: МВР работи като предизборен щаб на ГЕРБ. Силово няма да ме спрат!

 

 

„Това, което се случи през последните няколко дни минава всички граници. Няма защо да се изненадваме, абсурдите от тук нататък започват. Явно, че е абсурд министър на вътрешните работи да бъде и шеф на предизборен щаб, тъй като в момента виждаме, че МВР иска, или не иска, започва да работи като предизборен щаб на ГЕРБ. Аз ще сeзирам през нашите евродепутати, като член на предизборното бюро, за това което се случва. Европа трябва да знае за този абсурд, който се случва – силов министър да бъде шеф на предизборния щаб. Това е резултатът, че един и същи човек шеф на силовото ведомство е и политическо лице, което играе ключова роля за предстоящите избори. Наясно съм, че всички тези действия имат политически оттенък и ефект. И съм с ясното съзнание, че тепърва ще ме атакуват”, каза Гуцанов, който е обект на нефелните упражнения на Цветанов на варненска почва.

„Няма да ме спрат да се кандидатирам за кмет на Варна.Напротив, двоумях се дали да се явявам или не. Категорично, след случая ще се кандидатирам на вътрешнопартийните избори за кмет на Варна. До преди три дни не бях решил дали да го направя, но след поредното изпълнение на Цветанов съм категоричен, че ще играя за кмет на Варна. Няма да ме откажат силово от участие в изборите. Не е това начина, по който да се управлява един град или една държава. Нито има икономически проекти за града ни, нито града се оправя, нито някой мисли по-добрия начин, а напротив всеки мисли по какъв начин да се завземе управлението. Мисля, че всичко могат да направят след това, което се случва в момента. Може да вкарат и делото ми независимо, че са минали от началото на делото две години.Съжалявам, че големите обещания на ГЕРБ за спиране на контрабандата и за влизане на милиарди в бюджета не се осъществиха, защото ако това бе станало Варна нямаше да е в това икономическо състояние. Вътрешният министър има афинитет към Варна и градът става по-лош от това, което някой е предполагал. Нека да се попита къде и защо се спряха проектите и парите за пристанището, защо не стана пътя Варна-Златни пясъци и защо няма нито един проект, по който да се развива Варна. Трябва да призная, че ако Алеко Константинов се събуди в момента, „Бай Ганьо провежда избори“ ще му се вижда, като провежда избори в пионерската организация, а не това, което се случва в момента в България.”, коментира още Гуцанов.

Той е категоричен, че ще съди Цветанов, тъй като вътрешния министър е произнесъл чиста клевета по него адрес: „В момента с нашите юристи и адвокати започнахме консултации за правни действия от моя страна срещу министър Цветанов, тъй като считам, че наистина това, което се случва, е пълна клевета, и то не един или два пъти. След завършване на тези консултации,  ще съобщя за по- нататъшните ни действия. Не допускам, че министърът на вътрешните работи не е бил осведомен, или няма информация за конкретния последен случай. По думите му, ако министърът е нямал такава информация и някой го е подвел, е по-лошо за него.”

Вътрешният министър не за първи път е подведен безобразно от директора на варненската вътрешна дирекция комисар Митко Димитров, който питае ненавист към Борислав Гуцанов. Основната причина се крие в една изключително любопитна взаимосвързаност на Димитров с Борислав Манджуков, Петър Димитров, афера за ДДС и покриването и от спецслужбите и ГДБОП.

 

Afera.bg

 

 

 

 

 

«