« Върни се назад Публикувано на 17.12.2021 / 8:58

ГУД МОРНИНГ, РАЯ, „В СИНЕРГИЯ С ДНЕВНИЯ РЕД НА САЩ“!

Премиерът Кирил Петков проведе телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен.

В рамките на разговора американският държавен секретар поздрави Петков за избирането му за министър-председател и за успешното формиране на ново българско правителство.

Блинкен изрази подкрепата на САЩ за приоритетите на новия кабинет по отношение на справянето с ковид кризата, върховенството на закона и реформите в борбата с корупцията, както и за по-голямата енергийна диверсификация и независимост, изтъквайки общото виждане на двете страни за ползите, които такива инициативи ще донесат на българския народ, съобщиха от Министерски съвет.

Държавният секретар Антъни Блинкен изрази благодарността на Съединените щати към България като надежден съюзник и партньор. Блинкен потвърди желанието на САЩ да разшири партньорството си с нашата страна в нови области като стимулирането на безвъглеродни енергоизточници, модернизацията на отбраната, сигурността на 5G мрежите, като и по други регионални въпроси.

Гуд морнинг, рая, „в синергия с дневния ред на САЩ“!

Ако още имате илюзии, че живеете в независима държава, пийте едно американо и се събудете! – как Радев и продуктово позиционираните му остапбендеровци ще ви оправят „и по други регионални въпроси“.

Afera.bg

«