« Върни се назад Публикувано на 11.02.2014 / 22:03

ГРАНДИОЗНА МАНИПУЛАЦИЯ НА ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ!

 

Най-големите медии работят за статуквото и олигархията вече без да се крият. Днес държавната информационна агенция – БТА, си позволи безпрецедентна гавра с абонатите си, както и с крайните потребители на информация от медиите. В актуалния бюлетин на издържаната от данъкоплатците агенция беше тиражирана новина, която всъщност е отпреди две седмици – изследване на Алфа рисърч за политическите нагласи на електората.

Прогнозата, която разбуни духовете наскоро и стана повод за коментари относно безпристрастността на социолозите, беше повторена като актуална информация. По този начин у читателите остава усещането, че споменатите в изследването цифри са актуални и верни, че са затвърдени резултатите от края на януари и че тенденциите, посочени от Алфа Рисърч преди време, се задълбочават.

Този безпрецедентен акт на задкулисие в журналистиката беше повторен и от БТВ. Телевизията, която се тресе от скандали и проблеми през последните седмици, изчете „новината“ и така я тиражира до всичките си зрители.

Манипулациите са практика на задкулисието. Очевидно е, че новият директор на БТВ – Павел Станчев, възнамерява да превърне телевизията в място, където властва цензурата. Вероятно това е причината да уволни днес дългогодишния програмен директор на БТВ, човекът, който направи първата частна телевизия най-гледана в страната.

Време е за оставките на Максим Минчев и Павел Станчев! Докато журналистите говорят против други журналисти, техните шефове извършват подмяна на фактите и никой не се впечатлява от това.

Рибата все пак се вмирисва от главата.

 

Димитър Симеонов

«