« Върни се назад Публикувано на 19.05.2017 / 17:36

ГРАНДИОЗЕН СКАНДАЛ! ШЕФ НА ДАНС С ОБЩИНСКИ АПАРТАМЕНТ ОТ ГЕРБ ЗАМ-КМЕТ НА ВАРНА БЕЗ НАСТАНИТЕЛНА ЗАПОВЕД, ТРОШАТ ЗА ЛУКСОЗЕН РЕМОНТ ОБЩИНСКИ ПАРИ! НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ДАНС-ШЕФА ВЕЧЕ ЖИВЕЕ НЕ ВЪВ ВАРНА, А В ШУМЕН!

калин кръстевТази сутрин единствена АФЕРА написа:

ЗАВИХРЯ СЕ ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ СКАНДАЛ ОКОЛО ГЕРБ ЗАМ-КМЕТА ПЕЙЧО ПЕЙЧЕВ! КОЙ ВИСОКОПОСТАВЕН СЛУЖИТЕЛ НА ОБЩИНАТА ЖИВЕЕ В БЛОКА НА ПЕЙЧЕВ БЕЗ НАСТАНИТЕЛНА ЗАПОВЕД И ЗАЩО С ОБЩИНСКИ СРЕДСТВА СЕ ПРАВИ ЛУКСОЗЕН РЕМОНТ?!

В публикацията АФЕРА умишлено визира “високопоставен служител на Община – Варна”, за да “прозвъни по канала” реакциите на гербаджийската кохорта, сътворила безпрецедентния скандал с общинските жилища, дадени на “крайно нуждаещи се” общински протежета, ченгета, прокурори и прочие.

Предвидимата реакция не закъсня. Под публикацията заваляха истерични коментари на очевидно изпаднали в паника служители на ГЕРБ – Община – Варна, в която зам-кметът Пейчо Пейчев сътвори шокиращия скандал с общинските жилища за “крайно нуждаещи” се, сред които е и той, както и на представители на спецслужбите.

След като гузните съвести се обозначиха в паниката си, АФЕРА е на ход да извади на светло грандиозния скандал, като алармира незабавно прокуратурата да заведе проверка по изнесените от нас данни.

Както вече е известно ГЕРБ зам-кметът на Община – Варна Пейчо Пейчев се вихри в общинско жилище на пъпа на Варна на ул. “Цар Освободител” 88, заедно с още куп “крайно нуждаещи” се протежета – общински служители, като на всичкото отгоре Пейчо Пейчев вече е “прехвърлил” жилището в “друг фонд” към районното кметство, откъдето може спокойно да го закупи на смешни цени, не пазарни.

И сега е ред на бомбата със закъснител! При гръмването на скандала с общинските жилища за “крайно нуждаещи се”, единствена АФЕРА написа, че в такова жилище, благодарение на зам-кмета Пейчо Пейчев, живее и бившият шеф на ДАНС – Варна Калин Кръстев, който понастоящем е шеф на ДАНС – Шумен.

След като АФЕРА гръмна с поредица от имена, скандално сдобили се с общински жилища за “крайно нуждаещи се”, в извадения официално списък от Община – Варна липсваше името на лицето – ексшеф на ДАНС – Варна Калин Кръстев.

И това бе направено абсолютно умишлено!

Както е знайно обаче, що е рекла АФЕРА, все е вярно!

Калин Кръстев – бивш шеф на ДАНС – Варна има предоставено общинско жилище в същата кооперация, където живее ГЕРБ зам-кметът Пейчо Пейчо, също като “крайно нуждаещ се”, на ул. “Цар Освободител” 88.

Бившият шеф на ДАНС -Варна, в качеството си обаче като шеф на ДАНС – Варна, получава от Община – Варна именно това жилище БЕЗ НАСТАНИТЕЛНА ЗАПОВЕД.

На апартамента се прави луксозен ремонт с общински, т.е. данъкоплатски пари.

Източници на АФЕРА от ДАНС довериха, че от ДАНС е командирована група, която проверява защо и по чие нареждане е предоставено жилище на Калин Кръстев, защо се прави луксозен ремонт, защо не е докладвал на шефа на ДАНС и защо няма настанителна заповед?

Предвид така създадената ситуация имало и подозрение, че предвид тези отношения между Пейчев и Кръстев, е имало и изтичане и информация от страна на службите към … общината.

Както вече АФЕРА пише за стотен път, във Варна няма нито една разработка за корупция по високите етажи на властта, а ДАНС не си е мръднала пръста да закове корупция в общината.

Сега вече сте наясно защо.

Проверка на АФЕРА показа, че всички платежни за луксозния ремонт на ексшефа на ДАНС – Варна Калин Кръстев и осчетоводяването на средствата за него преминават през зам-кмета на Иван Портних – Пейчо Пейчев.

Предполага се, че Калин Кръстев няма настанителна заповед, за да бъде направена същата “врътка”, както с жилището на Пейчо Пейчев и от ведомствен апартамент да премине в графата “крайно нуждаещ се” към съответното районно кметство, за да може да го закупи впоследствие на ниска цена.

Изключително важно е да се отбележи, че ексшефът на ДАНС Варна Калин Кръстев не живее вече във Варна, а е шеф на ДАНС Шумен. Въпреки това луксозния ремонт на общинското му жилище във Варна в кооперацията, където е и Пейчо Пейчев, тече с общински пари.

АФЕРА настоява прокуратурата незабавно да образува проверка, защото ако това не СИМБИОЗА, то нямаме идея кое е.

Afera.bg

На снимката: Калин Кръстев – бивш шеф на ДАНС Варна, сега шеф на ДАНС Шумен

«