« Върни се назад Публикувано на 31.10.2023 / 17:45

ГРАНДИОЗЕН СКАНДАЛ С ДИПЛОМАТА ЗА „МАГИСТЪРСКА СТЕПЕН“ ОТ ЛОНДОН НА КАНДИДАТА ЗА КМЕТ НА ВАРНА ОТ ПП/ДБ БЛАГОМИР КОЦЕВ! ХВЪРЧАЩ ЛИСТ БЕЗ ПЕЧАТ, ЛЕГИТИМИРАН СЪМНИТЕЛНО В БЪЛГАРИЯ 18 ГОДИНИ ПО-КЪСНО ОТ ПРИДОБИВАНЕТО! ИМАЛО ЛИ Е НАТИСК ЗА ПРИЗНАВАНЕТО НА ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ НА КОЦЕВ ОТ ПП ДЕНКОВ И КИРИЛ ПЕТКОВ

В биографията на кандидата за кмет на Варна от ПП/ДБ Благомир Коцев, който бе назначен от Кирил Петков, в качеството му на премиер на България, за областен управител на Варна, пише дословно:

„Благомир Коцев в периода до 2004 г. последователно се дипломира с отличие като бакалавър по бизнес администрация в Американския университет в столицата на САЩ Вашингтон, окръг Колумбия и придобива магистърска степен по корабоплаване, търговия и финанси в Сити Юнивърсити – Лондон.“

Ексклузивно разследване на АФЕРА откри документа за „магистърска степен по корабоплаване, търговия и финанси в Сити Юнивърсити – Лондон“.

Ето го документа за „магистърската степен“ на ПП/ДБ Благомир Коцев, който представлява един лист хартия БЕЗ НИКАКЪВ ПЕЧАТ!!!

За да бъде удостоверена и призната диплома от чужбина, това трябва да направи Националния Център за информация и документация.

И Националния Център за информация и документация издава удостоверение на лицето Благомир Коцев, че е придобил висше образование, магистърска степен, въз основа на публикувания по горе хвърчащ лист БЕЗ ПЕЧАТ и така легитимира, че Благомир Коцев е придобил „магистърска степен“ в Лондон. НО КОГА ГО ПРАВИ И КАК?!!!

Според документа, листа БЕЗ ПЕЧАТ, копие от който притежава АФЕРА, Благомир Коцев е придобил „магистърска степен“ на 9 юни 2004 година.

А Националния Център за информация и документация издава удостоверение, че признава този „документ“ БЕЗ ПЕЧАТ, 18 ГОДИНИ /ОСЕМНАЙСЕТ ГОДИНИ!!!/ ПО-КЪСНО.

С ето този документ:

Кое е брутално скандалното в случая с така наречената „магистърска степен“ на кандидата за кмет от ПП/ДБ Благомир Коцев?!

Първо, лицето Благомир Коцев 18 години /ОСЕМНАЙСЕТ ГОДИНИ!/ НЕ ПРАВИ НИКАКВИ ПОДАТКИ ДА ЛЕГИТИМИРА ПРИДОБИТАТА „МАГИСТЪРСКА СТЕПЕН“ ОТ ЛОНДОН ПРЕД НАЦИОНАЛНИЯ ЦЕНТЪР ЗА ИНФОРМАЦИЯ И ДОКУМЕНТАЦИЯ!

А всички, които са получили диплома от чужбина трябва да получат удостоверение от Националния Център за информация и документация за да им се признае дипломата в България, когато започват някъде работа.

ОСЕМНАЙСЕТ ГОДИНИ очевидно на Благомир Коцев не му е било необходимо да легитимира, че има висше образование от Лондон, и не си е направил труда изобщо да направи и постъпки за да поиска легитимация на „магистърската си степен“ за да започне работа в България.

Второ, и изключително важно!

На 13 декември 2021 година встъпва на власт правителството на ПП с премиер Кирил Петков.

Единственият град, чийто областен управител не е сменен и продължава да действа по онова време назначеният от служебния кабинет на Румен Радев, е Варна.

За областен управител на Варна от премиера Кирил Петков трябва да бъде назначен Благомир Коцев, но НАЗНАЧЕНИЕТО СЕ БАВИ БЛИЗО ДВА МЕСЕЦА! Защо? Защото за да бъде назначен за областен управител на Варна Благомир Коцев трябва да притежава висше образование, или магистърска степен!

Два месеца, докато всички областни управители в България са сменени от премиера тогава Кирил Петков, единствена Варна няма нов областен управител, докато … Благомир Коцев легитимира листа, БЕЗ ПЕЧАТ, за завършен курс ли, студентство ли – не е ясно, който посочва като завършена „магистърска степен“ от него в Лондон.

Чак на 3 февруари 2022 година Националния Център за информация и документация издава въпросното удостоверение и признава листа БЕЗ ПЕЧАТ като придобита „магистърска степен“ от лицето Благомир Коцев в Сити Юнивърсити – Лондон.

Двайсет дни по-късно, вече с призната „диплома“, на 24 февруари 2022 година Благомир Коцев е назначен от премиера ПП Кирил Петков за областен управител на Варна.

Тук възникват и още по-скандалните въпроси:

1. Как така и защо 18 години Благомир Коцев не е направил и опит за легитимиране на висшето си образование, т.е. на въпросния лист, БЕЗ ПЕЧАТ, пред Националния Център за информация и документация?!

2. Имал ли е проблеми Благомир Коцев с легитимирането в България на този лист БЕЗ ПЕЧАТ, представен като документ за „магистърска степен“, придобита в Лондон, каквото оперативна информация АФЕРА има?!

3. На никого ли от Националния Център за информация и документация не направи впечатление този съмнителен лист БЕЗ ПЕЧАТ?

4. Случайно ли е това, че легитимирането на този лист БЕЗ ПЕЧАТ е станало по времето, в което министър на образованието в правителството на ПП Кирил Петков е … Николай Денков?!

5. Отказвал ли е Националния Център за информация и документация легитимиране на този „документ“ до момента, когато „магистърската степен“ на Благомир Коцев е притрябвала спешно за да бъде назначен като областен управител на Варна, каквато оперативна информация АФЕРА има?!

6. Оказван ли е натиск за легитимирането на този лист БЕЗ ПЕЧАТ от страна на тогавашния министър на образованието и управляващата ПП компания, за да може Благомир Коцев да бъде назначен като областен управител на Варна?

С това, което виждате като „магистърска степен“, Благомир Коцев бе назначен за областен управител на Варна, а резултата от дейността му като такъв приключи с образуване на досъдебно производство от прокуратурата срещу него за злоупотреба с власт.

Преди години, бившият областен управител на Варна Добрин Митев, назначен за такъв от Иван Костов, изгърмя с подобен страховит скандал, свързан с менте дипломата му за висше образование. Днес някои от наследниците на Добрин Митев като „Васко Касичката“ /сещайте се защо имаше този прякор по времето на Добрин Митев и Костов/ са в листата на ПП/ДБ за общински съветници.

Очевадно нищо не се е променило от тогава досега в измамните схеми, облечени този път обаче в нови премени, наречени „промяна“.

Afera.bg

«