« Върни се назад Публикувано на 22.01.2014 / 9:28

ГРАНДИОЗЕН СКАНДАЛ! ЛЪСНАХА СМС-И НА ЛЮБИЦА КУЛЕЗИЧ С ЦВЕТАНОВ, БОРИСОВ И ПРОКУРОР СВЕТЛОЗАР КОСТОВ! БОРИСОВ: „МИСЛЯ ТЕ. ОБИЧАМ ТЕ”.

 

Любица Кулезич бе дискредитирана в новия брой на в. Галерия, в който лъсват СМС-и между нея Бойко Борисов, Цветан Цветанов и прокурор Светлозар Костов. В Галерия вади на показ, че Любица Кулезич получавала секретна информация за планирани действия на прокуратурата, за смени по високите етажи в МВР, преди те да са се състояли. Изданието твърди, че разполага с доказателства, включително и аудиозаписи, за недопустима връзка на журналистката с хора от службите, висши магистрати и политици от партията на Бойко Борисов.

Кулезич получавала секретна информация за планирани действия на прокуратурата, за смени по високите етажи в МВР, преди те да са се състояли.

Според източници на Галерия водещата е уведомявана за свидетелски показания по знакови дела и най-вече по скандалния процес „Килърите“,

където подсъдим е Пешо Сумиста, а делото е под прекия контрол на един от близките приятели на Цветанов – Валентин Цоновски, упрекван, че е направил серия от груби грешки, довели до убийството на заподозрян за отвличането на Мирослава Николова от Перник.

Комуникацията се случва по необичаен начин – минава през интернет, за да се попречи на проследяването. Използваният номер е на чуждестранен оператор.

Така информацията стига до чужда държава, където може да бъде използвана по всякакъв начин, пише вестникът.

Сигнал за нечувания сигнал е бил подаден вече от легия „Антимафия“.

Според Галерия Люба Кулезич играела ролята на пощенска кутия, чрез която бившите управници са се разправяли с политически опоненти и опозиционни журналисти.

Освен това Кулезич общувала постоянно с шефа на Спецпрокуратурата Светлозар Костов, с когото са обсъждали различни политически интриги, както и париране на проверката срещу него от Етичната комисия на ВСС.

Двамата обсъждали не само гостите на предаването, но дори любимата на Кулезич тема за екстрасенсите, както и евентуалните връзки на висши прокурори с фолк певици.

Скандалното поведение на журналистката е част от задкулисието, което лъсва напоследък с разкриването на срещи и договорки на политици в България. Кулезич директно получава указания от политически лидери кого да кани в предаването си и кога. Подобна зависимост не е имало и по времето на Тодор Живков, пише още в. Галерия.

„Галерия” публикува SMS-и на Кулезич до Борисов, Цветанов и на високопоставения полицейски шеф.

Ето някои от SMS кореспонденцията на Кулчезич:

Кулезич към Борисов

27 февруари 2013 г.

Бойко, шапка ти (ви) свалям за края на АЕЦ „Белене“. Удържахте! Дано да си добре. Знаеш ли как се ядосах вчера, че съм те тревожила, а ти си бил вече в болница…много ми се иска да успееш, но да си здрав.

20 февруари 2013 г.

Интересно ми е , скъпи Бойко, дали забелязваш как твои довереници – твоите предпочитани довереници – от вида „Ники Бареков“ или „Мадам В.“ преобръщат палачинката на скорост?Гледката не е ли уникална и незабравима? Знаеш ли защо те подкрепям аз, която те прие трудно? Уверявам те, не за келепир. А защото всичко и всеки друг в момента е гибел и катастрофа. Но ти разви ли инстинкт за истински съюзници? Те не винаги ласкаят егото ти. Но в трудни моменти не са помияри. Ех, Бойко, най-опасното нещо за управника са помиярите. Ще имаш още шанс да го видиш. Но ще го разбереш ли?

Кулезич към Цветанов, 16 януари 2013 г.

Здравей!!! Помагай, моля те. Искам Флоров да дойде в предаването ми в неделя. Искам да го покажем в най-свястната му светлина и да го защитим от атаките срещу него. Ти направи страхотен рейтинг при мен.

Борисов към Кулезич, след нападението над нея

14 юни 2013 г.

Мисля те.

15 юни 2013 г.

Съжалявам. Това са първични животни. Обичам те.

Afera.bg

 

«