« Върни се назад Публикувано на 09.05.2011 / 17:11

„Гоце” пак се изказа неподготвен

 

 

Вместо да се отчете като какъв „социален президент” е бил и каква надпартийна роля е изиграл в реформата на армията, да речем, той се вижда участник в дебат за бъдещето на страната през призмата на битката за президент.

Този наистина се вземе много насериозно. Леле колко беше смешен на 7 май 1997 г., когато се откриваше НС, след като БСП претърпя разгромна загуба от ОДС. Добре че на 8 май 1997 г. любимата му репортерка го черпи кафе в „Мазата” и го утешаваше с придиханна всеотдайност…Сега пак „Гоце” щял да решава съдбините на държавата. Хайде стига ги е решавал. Нанси Макълдауни добре го е описала. Обаче той никога не бил искал да се харесва на някое посолство. Но пък България е в НАТО, а не във Варшавския договор, но това „Гоце” го подминава.

„Гоце” що ли не си спомни как европартньорите на САЩ буквално се молеха Пентагона да не прекратява рязко ръководната си роля в мисията срещу Кадафи. Представител на Държавния департамент реди нелицеприятна оценка за „неконструктивно влияние” на „Гоце” в реформата на армията по натовски стандарти, а такъв като него бърбори, че бил изпълнявал задълженията си по Конституция. Да не би пък според конституционните задължения на главнокомандващия не е вменено да има конструктивно, а не „неконструктивно влияние” в реформата на армията?

Шамарът по „Гоце” е потресаващ – американците го посочиха като „вреден” за армията, а той преди дни обясняваше как имал страшни заслуги за „базите”, за влизането в НАТО. Защо ли янките не му признават „заслугите”? „Гоце” сам се докара дотук. Ако не беше преигравал толкова за мнимата си роля за влизането в НАТО и за „базите”, нямаше да го шамаросат толкова болезнено. Но ентусиастът от БКП, ОКЗНИ, БСП не знае що е „спирка” – юрка се да бъде национален лидер. Дебат за бъдещето на нацията щял бил да инициира в рамките на предизборната кампания. Или поне да се впише…Този вече е при Запалката – да се почерпят за Деня на победата с онзи генерал, описан в грамата на Макълдауни и да мирясат. Смешковци.

 

www.bgsniper.com

 

 

«