Публикувано на 13.02.2008 / 20:03

Готвят отвличания по списък

 

 

Нова вълна отвличания на богаташи и близки до тях лица предстои, научи от достоверни източници afera.bg.

Лица от криминалния контингент събират трескаво данни за финансовото състояние на бизнесмени и вече са изготвили списък на бъсещите жертви. Бандитите са разработили съвсем легална схема за събиране на информация като в нея са включени срещу заплащане и съвсем “редовни” граждани, които да събират сведения за бдещите похитени.

Междувременно, afera.bg научи, че задържаният вчера бос на нарко “Монопола” Валентин Николинков – Аспаруховския или Бандита е участвал в отвличането на варненския бизнесмен Рубин Коцев, който бе пуснат по живо по здраво срещу 500 000 долара откуп. Спецченгетата са сигурни в участието му, но засега не дават знак дали имат неоспорими доказателства за да го обвинят в престъплението.

Друг безкрайно любопитен факт стана ясен тези дни – открита е неоспорима връзка между похитителите на двама от отвлечените през изминалите години. Чрез ДНК-експертиза е станало ясно, че отвлечената Галя Пеева и похитеният Иван Иванов са били държани в една и съща квартира.

Приятелката на собственика на “Булгари”, варненският бизнесмен Борислав Манджуков, Галя Пеева беше отвлечена на 9 декември 2003 година. Тогава похитителите се обадиха за откуп от 1 000 000 лева

Откупът е бил поискан не на личния телефон на Манджуков, а на GSM-а на неговия съдружник – Милен, известен като Малкия Мушо. Мъжът, който говорел, имал или имитирал руски акцент. След освобождаването на Галя Пеева така и не стана ясно дали е бил платен откуп за живота и.

На 7 януари 2006 година бе отвлечен синът на добричкия бизнесмен Йордан Иванов-Поничката, собственик на месарска фабрика “Ани-И” ООД. 25-годишният Иван Иванов е похитен точно на Ивановден пред семейната им къща на ул.”Александър Кръстев” в Добрич. Исканият откуп от 550 000 евро бе намален на 200 000 евро, но не бе платен. Момчето и до днес е в неизвестност.

По-късно по случаят бе арестуват Петър Петров от Добрич, срещу когото има повдигнати две обвинения – отвличане на Иван Иванов и изнудване на баща му Йордан. По делото стана ясно, че ДНК експертизата е установила, че в квартирата, с която свързват обвинения, е пребивавал отвлечения Иван Иванов. Това обаче, което засега не е оповестено официално е, че в същата квартира е пребивавала и приятелката на Манджуков Галя Пеева.

В средите на ъндърграунда преобладава мнението, че Иван Иванов отдавна е “заровен” някъде.

Преди година на варненската територия на събиране на висши авторитери от криминалния свят е решено никой от тях да не влиза и толерира подобна “ципия” с отвличания, защото като богати хора нещастието може да се случи на всеки от тях.

Една от водещите групи за отвличания е базирана в Добрич, научи afera.bg, но няма нищо общо с набедените медийно като похитители братята Котараци.

Освен тази група има и още три, които се прегрупират непрекъснато и сменят местоположението си в страната.

 

 

Веселина Томова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *