« Върни се назад Публикувано на 18.05.2014 / 14:01

ГОТВИ СЕ ПОРЕДНОТО СКАНДАЛНО НАЗНАЧЕНИЕ В МВР

 

Както винаги точно и на време АФЕРА и този път позна за ново скандално назначениев държавата ни на абсурдите – бившият директор на Националната полиция –демонстративно свален от поста, на който слугуваше на ЦвъЦвъ безпрекословно, сега сеиздига отново на ръководна длъжност – шеф на НСО.

На следващо място – почти всички ръководители в МВР са назначени като ВНД – временноназначени на длъжността. Това е един силен инструмент, гарантиращ послушание – аконе изпълняваш, просто ти трият буквичките ВНД и си ставаш обикновен служител…, и идваследващото ВНД, клело се във вярност.

А след приемането на новия закон за МВР самодоказалите се послушковци директно ще заемат позициите на които са назначени временно в момента – неудобните се връщат на старите си длъжности.

И накрая – нещо особено притеснително – учудващо е защо сгафилите началници временносе покриват, вместо да бъдат изритани веднага от МВР. Примерите са много, но два саособено фрапиращи – бившият началник на 02 РПУ – Кр. Кръстев – прочул се сизползването на баретите срещу двама беззащитни възрастни хора с 5 кутии цигари,публично и съвсем демонстративно – посред бял ден на претъпкания с хора пазарИлиенци – вместо веднага да бъде изгонен от МВР е покрит и сега оглавяваИкономическа полиция в 04 РПУ.

И черешката на тортата – скандално прочулият се с цигарените афери на Женския пазарНачалник на 03 РПУ В. Симеонов – след поредица скандали вместо да бъде освободен „пособствено желание“, също е покрит временно като Заместник шеф на 04 РПУ.

Ужасяващототук е, че отново го гласят да заема ръководна длъжност – заповедта му заназначаване за шеф на 08 РПУ вече е на бюрото на Министър Йовчев. Очаква се простоподписа му, но вероятно това ще стане след изборите, защото ако преди изборите серазчуе за поредното скандално назначение в МВР и в държавата, това ще рефлектира лошо върху имиджа на управляващите.

А единственото сигурно и достоверно място откъдето може да се разчуе е именно сайта АФЕРА  – защото тук няма цензура, намаспуснати директиви и опорни точки.

Едва ли има човек в тази държава, който може даобясни защо компрометирал се висш полицай вместо заслужено да продължи трудовата сидейност извън системата на МВР, временно се прикрива – за да го позабравят хората ипосле отново го лансират за Началник. Какъв началник ще е той ? Ще процъфтицигарения бизнес и в района на Дружба? Или ще търси реваншизъм за временното сипадение ? Дано не се наложи времето да показва, а просто да надделее здравия разум!

Настоящ служител на МВР

«