Публикувано на 04.01.2022 / 9:29

ГОСПОДИН СЛАВИ, НЕ БЪДИ АМЕРИКАНСКИ ГОВОРИТЕЛ! АКО МОЖЕШ, РАЗБИРА СЕ!

Господин Станислав Трифонов, Слави!

Най-дългия път в цялата историята на българската държава и нация е пътят между Скопие и София. За този път се намеква в много песни, част от които самия ти пееш за комерсиална потреба, но не разбираш, защото мотивацията да правиш нещо създава своя собствена реалност. Публичното поведение на един човек се диктува от неговите вътрешни реалности и много рядко от здрав разум. Затова има хора и хора, не са все едно!

Допускам, че волно или неволно си станал говорител на американското посолство, което чрез теб ни подхвърля оферта по темата „Македония“. Ти сам не би измислил подобна глупост, най-малко защото около теб и с теб, като политически фактор, разговарят и много умни българи. Затова мисля, че в качеството ти на прост политически инструмент американското посолство и някои други европейски фактори вкарват в изкушение българския народ и така проверяват моралните му твърдини.

Голяма грешка, Слави! Поредната.

По-горе започнах с „най-дългия път“. Не съм забравил! Той е такъв, защото от Скопие до София има невидима магистрала, цялата изградена от труповете на нашите бащи и деди. Наредени един върху друг, тези героични българи представляват здрав път от истински и достойни хора с широчината на магистрала и височина на един човешки бой. Дали разбираш Слави за какво ти говоря!? Вероятно не. Та от тези всичките, нито един не би дал и педя българска земя за доживотна американска виза!!! Няма да го направим и ние.

Не ни трябват визи за САЩ, Слави!

Не ме разбирай грешно, никой от нас не мрази американската администрация, те са временни явления в управлението на света. Когато нашите бащи и деди умираха като кучета за пуста опустяла Македония, САЩ не беше велика сила, нито световен политически фактор. Събуди се, господин Слави, защото където е текло пак ще тече. Това е истинския закон!

И не бъди американски говорител, а български. Ако можеш, разбира се!

Николай Марков

Колаж: Rossen Jordanov’s Sketch pad

Коментари 26 за
“ГОСПОДИН СЛАВИ, НЕ БЪДИ АМЕРИКАНСКИ ГОВОРИТЕЛ! АКО МОЖЕШ, РАЗБИРА СЕ!”

 1. Сигурно сте прочели мнението на бившия конституционен съдия Георги Марков:

  „Сорос (Весела Чернева) ще ни помирява с Македония.
  Бог да пази България!

  Приятели, соросоид номер 2 в България (след Ванката Кръстев, който е номер 1) ултралибералката Весела Чернева е отишла да урежда посещението на наш Кирчо в Македония при техния харвардец.

  До тука се докарахме!

  Вижте какво казва соросоидката на 9 декември 2020 г.:

  „Ние принизихме нашите съседски отношения и диалози до ИСТОРИЧЕСКИ СПОРОВЕ, което само по себе си е недопустимо в преговорния процес.

  Ветото ни поставя в ъгъла на проблемните държави в ЕС, като Полша и Унгария.“

  То бива глупост, ама пък чак такава.

  Канадецът да види снимките на цар Борис при посещението му в Македония през 1941 г.
  Посрещат го човека с еуфория, както се посреща собствения цар.
  Било е преди 80 години, а не преди 800 години!“

  https://pik.bg/георги-марков-ядосано-сорос-весела-чернева-ще-ни-помирява-с-македония-news1077124.html
  ………………………………….

  И сега чисто ЧОВЕШКИ и по БЪЛГАРСКИ да попитаме:
  Весела Чернева кого представлява, чии интереси?
  А ментора й филантропа, кого представлява, чии интереси?

  Отговорните премиер и президент – вие дали можете да отговорите?

 2. На чалгара непрокопсан мъжкар, който семейство не може да направи, дете да измайстори, та даже жена „да завъди“ започнал на янките да се надупва за визи… ай сектир бе олигофрен !

  С този голям изплезен язик знаем какво можеш, ами да лижеш за … визи !

  ИТН = ИМА ТАКАВА НАПАСТ !

 3. Дано ако не Дългия, някой около него вдене за какво им хортуваш, па да му го сведе на неговото ниво, белкем схване какво му се казва. Само да не е онуй злобно джудженце, дето става за придворен шут парекселанс, а те го наврели пръв съветник. Що не си се изживява като мутра и да става за смях, ами си бута гагата дето ама изобщо не му е мястото?
  Нарича се: Простотия !

 4. Слави Трифонов комбинира политически въпроси които нямат,никаква пряка връзка помежду си и не могат да бъдат групирани, слети или взаимозаменяеми. Няма логическа връзка ,приемането на Северна Македония в ЕС и без визовите пътувания до САЩ за българи.Нито мнението на Слави ,доколкото той има такова ще формира, официалната позицията на България. Тоя какво се напъва в област в която е по слаб и от музиката. Говоря за класическата музика,а не за чалга.И не намесвайте Херо Мустафа във всички български неуредици и недоумици. Вие я изкарахте, едва ли не васал на България. Слави си е див селянин и в напъните си да каже нещо умно и впечатляващо,с Уау ефект на какъвто е свикнал в шоуто си, говори пълни простотии. Дали и кога ще получим визи за САЩ, няма нищо общо с ЕС и позицията ни за Македония.Колкото Ямбол и Истанбул са близо или един и същи град. САЩ не се намесват в това коя страна ще бъде член на Общността.В противен случай би било голям скандал и намеса във вътрешни работи. Слави въобще не знае,какво говори!

 5. Системното облизване на кюрдски вагини под чужд флаг не означава промяна или еволюция.

 6. А пееше за „Вятър ечи, Балкан стене“,продажника му с продажник!За един долар в повече!

 7. Ех, Славчо, Славчо…..
  Не знам как е при твоето семейство, но моят прадядо е загинал в ПСВ на бойното поле до връх Каменец, Битолско в днешна СМ, оставяйки прабаба сама да се грижи за 6 деца.
  Тъкмо се канехме правнуци, праправнуци и прапраправнуци да посетим през пролетта на 2020 година мястото на бойното поле, и дойде Третата, пардон, новата Ковид здравна война.
  Преди десетина години търсехме и гроба на швейцарец, живял и работил като учител по гимнастика в България и оставил костите си до езерото Дойран, пак по време на ПСВ като войник от българската армия. Намерихме само непроходими храсти. Взехме шепа пръст и я занесохме на семейството му, завърнало се в Швейцария през 20-те години на миналия век. Заедно отидохме на гробището в малкото градче на Женевското езеро, а то, гробището, беше потънало в алеи от цветя, засадени, поддържани…..Там заровихме шепата пръст, напоена с българска кръв.

  1. За съжалене не само слвчо е тъп а легиони и полкове настанили се на държавнат софра тъпци са тъпи че чак от тъпотия им капе отите.

 8. Слави подгряваше земното кълбо с руски газ. По-вероятно е да е „Говорит Москва“ през Слави. Дайте им шенген и без визи за САЩ, те ще кажат на славния „древен македон“, че е измислил азбуката, че на македонски е говорил още „древният македон“, нищо че майката на Станишев и един руски професор са измислили македонския след войната само и само да няма силна България. Всичко ще е ок, освен че и 500000 руснаци ще се възползват от шенген и безвизовия режим със щатите. Слави вкара Радев в медиите много преди да беше узрял за президент. Тогава Радев правеше авиошоу и возеше на самолет атлантическия агент на ГРУ.

 9. Г-н Николай Марков, бъдете (все така) български говорител! Ако може, разбира се…
  Освен говорител- няма да е зле да бъдете и предводител (ако може, разбира се)…

  1. Казахстан е хазарска колония, moitoi. Не е за приказване! Прекръстиха Астана на името на султан Норсултан…За зет му-прелюбодеец Кулибаев може да се направи цял сериал-сапунка. Другият му зет има неясна и трагична съдба…
   И тези се имат за наследници на Чингиз хан!…(Шепа хора, тънещи в лукс, криещи любовниците си в Лондон и мнозинство от работници, воюващо за елементарни, човешки права…)

 10. Как живяхме всички при съциализма повече от 50 години в мир и сговор, а след „демокрацията“ пламнаха етнически конфликти на Балканите?!
  Не си заслужава да коментираме – мътно ясно е.

  Идентична ли е ситуацията Русия/Украйна с България/Сев. Македония, не знаем!
  Обаче миналата година в Украйна приеха някакъв новоизмислен Закон за .. КОРЕННОТО население?!
  ………………………

  Рада прие закон за коренното население в Украйна, руснаци вече няма!

  July 1, 2021 by Darik NewsDesk

  Накрая е приет законът за коренното население на Украйна, иницииран от президента на Украйна Владимир Зеленски, в който руснаците не се появяват като такива.
  От Върховната Рада на Украйна, съобщава ТАСС.

  За него гласуваха 325 депутати, което представлява конституционно мнозинство.
  Минута по-рано документът беше одобрен на първо четене с 331 гласа.

  Законопроектът дефинира термина „коренни народи на Украйна“,

  според който тази автохтонна (коренна) етническа общност, която се е образувала на територията на Украйна,
  е носител на отличителен език и култура, има традиционни, социални, културни или представителни органи,

  е наясно с коренното население на Украйна, представлява етническо малцинство в нейното население и няма собствено държавно образование извън Украйна…

  Според това определение проектозаконът предлага да се установи това „Коренните народи на Украйна“ са кримски татари, караими, кримски татари.“, – се казва в обяснителната бележка към документа.

  Тази формулировка показва това Руснаците в Украйна НЕ могат да се считат за местен народ…“
  ………………………………….

  и прочие от тук:
  https://darik.news/рада-прие-закон-за-коренното-населени.html
  и от много други сайтове

  1. Като имаме предвид че Татарстан е Волжка България коренното население на Украйна е Българско!!!Прибавям и Гробът на кан Кубрат!!!

   Съкровището от Мала Перешчепина или Перешчепинското съкровище е най-значимото прабългарско съкровище и едно от двете (наред с Нагисентмиклошкото) извън съвременното българско землище. Значението му се определя от факта, че в съкровището е дешифриран мечът на Кубрат с дължина 94 см. Изработен е в Източната Римска империя, и е подарък от император Ираклий на зет му от 30-те години на 7 век.

   Съкровището е открито на 29 май 1912 г. от десетгодишното пастирче Фьодор Деркач, което информира родителите си, че е открило злато в степта. Мълниеносно мълвата за несметното богатство се разчула из украинското село Мала Перешчепина на брега на река Ворскла, и на 13 километра от Полтава в Запорожието. Незабавно селяните хукнали към реката с кирки, мотики и брадви и набързо всеки дом в селото се сдобил с поне по 1 ценен предмет.

   Селският учител Виктор Парихин запазил самообладание на духа и трезв разум, впрегнал каручката си, и в бърз галоп стигнал Полтава, където незабавно информирал властите (градския съвет) и уредниците в градския музей за откритото съкровище и за разпиляването му по селските къщи. От Полтавския музей незабавно сигнализирали археологическата комисия в столицата Петербург за намереното съкровище край село Малая Перешчепина. Оттам заедно с полиция изпращат археолога Зарецкий, който е полтавчанин и работи за Ермитажа да събере разпиляното по селските къщи съкровище.

   Археологът с полиция успява да събере и опише близо 800 предмета, сред които сервиз с 11 златни чаши, още 16 златни и 19 сребърни съда за бита, 500 грамова и по-малки токи за колани, огърлица с изумруди, ритон, 7 пръстена, 230 златни слитъка, 70 византийски монети и редица други предмети, сред които костен гребен за коса и шахматна фигура на кон. Общото тегло на описаните предмети от съкровището днес е 25 кг злато и 50 кг сребро.
   https://bg.wikipedia.org/wiki/
   Ало Зеленский…и Украинското Посолство в България!!!

   1. За украинските българи няма значение дали там е гробът на Кубрат. На мястото, където е намерено съкровището днес има борова гора, а по средата й малка полянка. На нея е поставен паметник в човешки ръст, направен от черен мрамор. Най–отгоре е издълбан емблематичния знак IYI. Отдолу на украински пише „Съединението прави силата. Великият Кубрат – VI – VII в. от н. е.” , а на български „ От бога поставен владетел на Стара Велика България. От българи и украинци. 18. 07. 2001 г.” Всяка година на тази дата те отиват на поклонение на това място. Също така при всяка сватба или дипломиране хората се снимат на паметника, за да увековечат подобаващо момента. За тях този паметник в свещено място. Те смятат, че дори Кубрат да не е погребан там, това е неговото място.
    https://bulgarianhistory.org/sukrovishteto-na-kubrat/

    Зеленский като Узрее може да стане Местен !!!

    1. В най-голямото си териториално разрастване Котраговата (Волжска) България обхваща много по-големи територии от днешен Татарстан. (Например Мордовия, Чувашия, Башкирия и т.н.)
     Да не навлизаме в подробности и за Кубратова (Велика) България, за Кий- от чието име вероятно произлиза името на Киев, за Угор Лачин (наричан от русите Игорь Рюрикович), понеже може да се окаже, че „майка“ е България, не Русия. Друг е въпросът, че „майката“ сега е немощна, стара и болна…
     P.S. За Киприян българина (митрополит киевски, литовски, московски и на цяла Русия) да споменаваме ли?!?

 11. Сондират общественото мнение чрез Учиндолският, дали хората са готови да се продадат за Краварски визи, Шенгени и разни други ЕвроГейски „ценности“.
  ФАЩ на всяка цена искат Макетата в ЕС и се чудят как да го направят, без да навредят на имиджа на „Продължаваме Поскъпването“.
  Удариха обаче, пълна греда! Форумите пощуряха, че се наложи Сливи да пуска допълнителен / пояснителен пост, че не го били разбрали правилно.

 12. Гъзодавници!
  Над 1300 годишна история имаме, а тези са готови да се подават за нищо.
  Здравият ни ген и мъдрост са ни съхранили въпреки продажниците.

  1. За бай славчо по скъпо нещо от американска виза няма и ако афганистанската помакиня гърбносата мустафа шариф му даде и американско гражданство по щастлив от педерславчо няма да има.

 13. Славчо-Потомък съм на български изселници след Илинденското Въстание и Тракийци от Беломорска Тракия!!! Твоите родители са се преселили от селото в града!!! Ние нашата История не я ПРОДАВАМЕ!!! Твоята си я ПРОДАВАЙ САМ!!!

 14. Защо смятате, че Слави говори с умни хора и ги СЛУША? Слави слуша само Тошко Африкански, кефи се на простотиите му. А Тошковата интелигентност и обща култура, да не говорим за политическа, е… Нямам как да се ,паотреби израза „меко казано“, вие си допълнете изречението. Жалкото е, че ИТН сложи свой човек за външен министър, а тая неопитна кака оплете конците още от първите си изяви. Може да е била под пагон някъде си, но от дипломация разбира, колкото плейметка от космонавтика. Що се отнася до „лидера“ СТ, вече е време да престане с тъпите си постове във ФБ, че все повече се излага и пропада.

 15. Американското правителство овластява местни туземци които материализират тази власт. От откровени кражби до законна имитация на бизнес или дори що годе нормален бизнес, но без конкуренция. Срещу това колонизатора получава пълно послушание и лоялност. Тази схема е стара и евтина. Псевдоелитът ограбва собствения си народ като и пречи на развитието му и е напълно подвластен. Евтин и ефикасен начин за управление на територия. И когато се изчерпа(„елитът“) го обвиняваш в корупция, сваляш го от лидерство и даже му взимаш голяма част от парите.

  1. Напълно съм съгласен с мнението Ви. Славчо е един прост продажник, цанил се да изпълни няколко поръчки и едната е – Македония в ЕС. Американците ни третират като индианците – срещу няколко шарени стъклени мъниста си купуват парче земя. Славчо го играе посредник – унизителна роля, но вероятно много добре платена. Човек с толкова грозна прогнила душа не се беше появявал в политическото ни пространство от дълго време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *