« Върни се назад Публикувано на 12.04.2014 / 20:27

ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР, ПРЕСТАНЕТЕ С ДРЕБНИТЕ ШМЕКЕРИИ! ПРОЧЕТЕТЕ СЕКРЕТНА СПРАВКА 391/2010 НА СГП! ВИЖТЕ В ДОКЛАДА НА САРАФОВ КАК СЕ ПОТУЛВАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА ПРОКУРОРИ И ПОЛИЦАИ!

 

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:“Table Normal“;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:““;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:“Times New Roman“;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}
„Престанете с дребните шмекерии!”, остро възроптал заместник – главният прокурор Борислав Сарафов срещу Варненска окръжна прокуратура на годишния и отчет, където бяха гости заедно с главния прокурор Сотир Цацаров. „Защото знаем всичко”, допълнил Сарафов. Нека сега видим какво „ВСИЧКО” знае Борислав Сарафов и защо НЕ ДОПУСНА И НЕГЛИЖИРА РАЗРАБОТКА НА ДАНС, свързана с безобразия по разследването, извършени от варненски „мега” прокурори и бившия директор на ОД на МВР – Варна комисар Димитър Димитров, впрочем сега – съдия/!!!/ в Шуменския съд. И защо огромна секретна разработка на ДАНС бе прекратена, не и бе дадена реализация за образуване на наказателно производство срещу Димитър Димитров и прокурор Стефка Якимова. Защо, господин главен прокурор, вместо да бъде потърсена отговорност от тези „правораздаватели”, ДАНС, журналисти и всеки, който извади на показ тази престъпна СИМБИОЗА, бе обявен за „мафиот”, „за да не се обезверили прокурори и полицаи, ако бъдат арестувани техни „колеги”?!

На 11 март 2014 година написахме в прав текст: „ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР, ОБРАЗУВАЙТЕ МИ ДЕЛО ЗА ИЗНАСЯНЕ НА КЛАСИФИЦИРАНА ИНФОРМАЦИЯ! ИСТИНАТА ЗА СЕКРЕТНА ПРЕПИСКА 391/2010 Я ПОЕМАМ НА ГЪРБА СИ!

От 2008 година водя битка истината за скалъпването на т.нар. варненско „мега” дело не само да види бял свят, но и всички облечени във власт, недопустимо погазили закона, да поемат отговорността си и да получат заслуженото според закона.

Варненското „мега” дело, стартирало през 2008 година ПОЛОЖИ МАТРИЦАТА НА ПОСЛЕДВАЛИТЕ Т.НАР. „ЗНАКОВИ ДЕЛА”, КОИТО ЕДНО ПО ЕДНО СЕ ПУКАТ КАТО БАЛОНИ В СЪДА. Прийомите, с които бе съшито, бяха престъпни, грубо недопустими от професионална гледна точка и показаха как определени висши полицаи и определени прокурори в зловеща симбиоза с престъпници, работят за свои и чужди интереси.

Години наред правех журналистическо разследване по цялото това престъпно блато, което бе по-страшно и от уличната мафия, защото в него като откровени бандити се държаха прокурори и полицаи.

Години наред, по времето на бившия главен прокурор Борис Велчев, или се правеха, че ме няма, или маркираха с „проверки” с предизвестен край, умишлено направени за да се отчете, че „няма никакви нарушения”.

ДАНС започна своя разработка по случая и след като служителите на Агенцията се убедиха, че АФЕРА не лъже, не си измисля, не защитава никого и не работи по нечия поръчка, стартираха разследване по престъпното скалъпване на делото и престъпните прийоми, използвани от „мега” прокурори и полицаи, начело с бившия шеф на ОД на МВР – Варна комисар Димитър Димитров и прокурор Стефка Якимова.
Не съм рискувала спокойствието си и здравето си, както и здравето и живота на източниците си, с които сме свършили огромна работа в помощ на ДАНС, за да забравя толкова лесно и да оставя и Вас, господин Главен прокурор, да си измиете ръцете мръснишки, изплювайки се върху безпощадната истина, която години наред умишлено бе скривана от Вашата институция!

След като, както вече нееднократно написа АФЕРА, бившият главен прокурор Борис Велчев чу със собствените си уши записите, правени от Светлин Иванов – Близнака и се запозна с работата на ДАНС по случая, и след като изпищя, хванал се главата, че е „втрещен” от действията на прокурор Стефка Якимова и комисар Димитър Димитров, но изхленчи пред агентите на ДАНС: „само, моля ви, не ми разваляйте мега-дознанието”, да замаже престъпните действия на прокурори и ченгета с дебел пласт фондьотен, бе изпратен – сегашният ви заместник – главен прокурор Борислав Сарафов.

Всички знаем как мина „проверката”, всички знаехме предварително как щеше да свърши, още преди Сарафов да се бе появил във Варна.

Изписала съм стотици страници – разследвания в сайта АФЕРА, написах две книги – „Бандитска Варна” и „BG АФЕРИ. Алексей и останалите”, в които не съм писала за Пипи Дълогото чорапче и Карлсон, който живееше на покрива, а съм изнесла факти, записи, свидетелски показания с имена, и за всичко съм поела личната си отговорност.

На 27 април 2009 година Борислав Сарафов излиза с доклад от „проверката”, която е направил във връзка със сигнали за нарушения по разследването по варненското „мега” дело, с главен обвиняем вече Иван Славков.

В т.9 на същия доклад проверяващият прокурор Борислав Сарафов пише:„На първо място ситуацията е изключително скандална и взривоопасна и ако не се вземат мерки сега, тя ще ескалира при гледане на делото по същество.”

Сарафов смешно и измислено „анализира”, че едва ли не цялата ДАНС е хукнала да спасява един от обвиняемите Веселин Данов, което изобщо не отговаря на истината, но пък умело се внушава точно от онези „мега” прокурори и полицаи, които докато се пъчат, че са „разбили организираната престъпност във Варна”, ПОКРИВАТ С ПЛЪТЕН ПРОКУРОРСКИ И ПОЛИЦЕЙСКИ ЧАДЪР БАНДИТСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА СВЕТЛИН ИВАНОВ – БЛИЗНАКА, ПОДЪРЖАТ НЕДОПУСТИМИ КОНТАКТИ С НЕГО И МАФИОТСКИ СКАЛЪПВАТ „ДОКАЗАТЕЛСТВА” ПО ДЕЛОТО В ПОЛЗА НА ЕДИН ОТ НАРКОБОСОВЕТЕ В ГРАДА.

В доклада си днешният „еволюирал” в отношението си към „дребните” щмекерии на варненските „мега” прокурори Борислав Сарафов пише, че: „служителите на ДАНС явно искат да определят параметрите на работата, начина на събиране на доказателства, обема на обвиненията, както и процесуалните и оперативни отношения на прокуратурата и полицията със свидетели и обвиняеми по наказателните дела. А ако сполучат това ще хвърли прокуратурата и полицията в пълен колапс и ще ги заведе в позиция да преустановят тотално своята работа, защото всеки техен ход по събиране на доказателства би могъл да бъде обявен от служителите на ДАНС, в зависимост от конкретния им интерес”.

Прочетете пак последното изречение, господин Главен прокурор!

И още! – прочетете още какво пише Борислав Сарафов: „В момента горепосочените служители на ДАНС, изчакват да видят резултата от проверката на ВКП, и ако той не е задоволителен за тях да предприемат последващите си действия. Това ми беше изрично намекнато от Иван Москов, началник сектор Корупция в правосъдието в ДАНС. При отказ на ВКП да образува наказателно производство срещу прокурор Якимова и комисар Димитър Димитров, служителите на ДАНС няма да бъдат удовлетворени и ще предприемат по-нататъшно действие, не мога да гадая какво. На трето место подобен прецедент може да подейства насърчително на много други обвиняеми и подсъдими. Ще се създаде опасна възможност обяснения и показания дадени пред съдия дори и в присъствието на защитник да бъдат оборени по един елементарен начин”.

ЧУВАТЕ ЛИ, ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР, ЧУВАТЕ ЛИ ДОБРЕ?! ЗНАЧИ, ДАЙТЕ ДА ПОТУЛИМ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ПРОКУРОРИ И ПОЛИЦАИ, ЗАЩОТО ТОВА ЩЯЛО ДА ПОДЕЙСТВА „НАСЪРЧИТЕЛНО НА МНОГО ДРУГИ ОБВИНЯЕМИ И ПОДСЪДИМИ” И „ПРОКУРАТУРАТА И ПОЛИЦИЯТА ЩЯЛА ДА БЪДЕ ХВЪРЛЕНА В КОЛАПС”?!

По логиката на „проверяващия” Борислав Сарафов „мега” прокурори и полицаи могат да дават пари за автомати на престъпници като Близнака, могат да ги карат да ги заравят, за да ги „открият” после ченгетата и така да си вържат „въоръжената престъпна група”. Е, нарушили закона, к’во толкова, как така ДАНС ще прави разработки срещу тях, ами нали другите прокурори и полицаи ще бъдат „хвърлени в колапс”?!

Сарафов стига и дотам, че в желанието си да омаловажи престъпните действия на прокурор Якимова и комисар Димитров със Светлин Иванов – Близнака, казва, че работещите от ДАНС по отношение на Светлин Иванов и в последствие добиващи информация за неговите отношения с прокурор Якимова и Митко Димитров не били запознати с материалите по досъдебно производство № 831 и за това нямало как да добият реална представа.

От ДАНС нямали реална представа ли? Ако Сарафов беше толкова смел да разследва Бойко Борисов и Цветан Цветанов ПО ВРЕМЕТО НА ТЯХНОТО УПРАВЛЕНИЕ, а не сега да се пъчи колко е храбър, зад гърба ви, нямаше да стигне до падението да си затвори очите пред огромната секретна разработка № 391/2010 година на СГП!

Нямаше да си затвори очите пред стотиците страници, факти, СРС-та, ВДС, оперативна работа на ДАНС, които показват надлежно действията на прокурорите по варненското „мега” дело и престъпния им начин на „събиране на доказателства”, фабрикуването им, както и абсолютното престъпление да пазят, толерират и да укриват бандитската дейност на лицето Светлин Иванов – Близнака.

В т.3 на доклада си дори и „шпакловъчния мазач”, проверявящият Борислав Сарафов не може да скрие очевадното и изтърва, че: „По делото действително би могло /б.р – оперативното дело на ДАНС/ да се твърди, че има доказателства за участие на свидетеля Светлин Иванов в престъпна дейност”.

Прочетете секретната справка 391/2010, господин Главен прокурор, за да видите как в СРС-тата в нея започват от 4.02.2009 година и на ден разговорите между прокурор Стефка Якимова и Светлин Иванов – Близнака са над 20 на брой!

От разговорите, протичащи между двамата, е категорично ясно в какви близки взаимоотношения са.

Това нерегламентирани отношения ли са? И защо прокурор не само прикрива престъпления на Близнака, а и извършва заедно с него такива?

В СРС – разговори между тях двамата Светлин Иванов – Близнака се притеснява пред прокурорката, че Красимир Панайотов – Чобанката може да даде някакви показания срещу тях.

Прокурор Стефка Якимова го успокоява, че на Чобанката няма да му бъдат задавани такива въпроси, които да го уличат него и ще се постарае по отношение на него да няма нищо по делото.

На 06.02.2009 година са проведени над 40 разговора между прокурор Стефка Якимова и Светлин Иванов.

Денят е петък, а към този момент Красимир Кирилов – Дългия се намира в затвора. В разговорите между Светлин Иванов и прокурор Якимова, прокурор Якимова пита Близнака дали е говорил с Красьо Дългия и дали Дългия е готов да съдейства. Близнака отговаря, че: „Аз ще говоря с него, но искам да ми обещаеш, че каквото си поела като ангажимент ще го изпълниш”.

Прокурор Якимова отговаря, че дори ще консултира нещата със София и има проведени разговори с прокурор Евгени Диков.

Светлин казва, че ще отиде в Затвора при Красьо Дългия да му обясни какво трябва да говори по делото. След като явно Светлин Иванов е ходил до Затвора, се обажда пак на прокурор Якимова и казва: „Днес е петък, не може да му се влезе на свиждане, утре е събота, тогава ще може да се отиде на свиждане”, при което прокурор Якимова му казва: „Спокойно, аз ще се обадя да го доведат тук при мен в кабинета, ще дойдеш, ще ви направя срещата”.

Нататък прокурор Стефка Якимова, в промеждутък от няколко минути, се обажда да го доведат, да го подготви и за какво ще говори. Светлин, като организатор в това разследване, казва: „По-добре недей, той в твое присъствие няма да се отпусне, няма да иска да говори”, а прокурорката му казва: ”Добре ще те изчакам тебе, като влезете вътре ще ви оставя насаме да си говорите двамата”.

След като явно се сеща за нещо ново, Светлин Иванов се обажда на прокурор Якимова: „Трябва да ми дадеш онази джуджавка да мога да го запиша разговора”.

На 08.02. 2009 година е задържането на Чобанката. Още на 6.02. от СРС личи, че Близнака се притеснява, че Чобанката е информатор на сайта АФЕРА /б.р. – това е напълно абсурдно и изобщо не отговаря на истината. АФЕРА наистина има свой човек, изключително близко до Близнака, но това не е Чобанка. Това не пречи обаче да стартират абсолютно безумните престъпни действия на прокурори и ченгета/.

Близнака изпада в параноя, че Чобанката може да е служител на ДАНС, очевидно лъже, че едва ли не от ДАНС са му казали, че Чобанката работи за ДАНС и компрометирал Стефка Якимова, и за това трябвало да го задържат, а те поемат ангажимент да „наредят” Красимир Панайотов – Чобанката.

Господин главен прокурор, от разработката на ДАНС и СРС-тата категорично личи как със знанието на прокурор Стефка Якимова се подхвърля наркотик в колата на Чобанката, за да бъде арестуван и така да бъде изпълнено желанието на Близнака!

В докладите на ДАНС е направен анализ на тези СРС – как Близнака заедно с Нурай Шукри – Коджата влизат в колата на Чобанката, подхвърлят му наркотика, след което служителите на РДВР го нападат и „откриват” наркотика.

Има СРС, което протича между прокурор Якимова от нейния телефон към директора на ОД на МВР – Варна комисар Димитър Димитров, в който пита – добре, как ще го намерим там, и разговор, в който Светлин Иванов казва – след като го арестуват Чобанката, той /Близнака/ ще им каже къде точно се намира подхвърленото количество наркотик.

Срещите между Близнака, прокурор Якимова и комисар Димитър Димитров се провеждат на ул.”Д-р Головина” № 23.

Това е тайната квартира, където се събират редовно комисар Митко Димитров, прокурор Якимова и Светлин Иванов- Близнака, а в разговорите им лъщи как всяка една среща, „която не е  за телефон”, е: „хайде, отиваме към къщата, отиваме да се срещнем в къщата”.

Това са само малки детайли от разработката на ДАНС, която БЕ СПРЯНА ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ ОТ НАДУПЕНИ ПРОКУРОРИ, КОИТО ПО ПОЧИНА НА БОРИСЛАВ САРАФОВ НЕ ЖЕЛАЯТ „ПРОКУРАТУРАТА И ПОЛИЦИЯТА ДА ИЗПАДА В КОЛАПС”, ЗАЩОТО ЩЕЛИ ДА АРЕСТУВАТ ТЕХНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ.

Що за безобразие е това? Мафия ли е прокуратурата, че да си пазим „насраните” прокурори, само и само да ЛЪЖЕМ ОБЩЕСТВОТО, ЧЕ ВОДИМ УЖАСНО ВАЖНИ „ЗНАКОВИ ДЕЛА”?

Господин Главен прокурор, проформа секретността на тази секретна справка изтича в края на месец април т.г. Можете да бъдете напълно уверени, че ще направя всичко възможно за огласяването и.

Защото тези хора продължават да „правораздават”, а единият на всичкото отгоре стана и съдия! Защото Вие и дясната Ви ръка Сарафов рекохте тук, във Варна, че нямало нужда от кадрови промени.

Защото продължаващото мерзко мълчание за зулумите на лица, които ми се представят като „ангели небесни” на „борбата с организираната престъпност” е също престъпно!

Веселина Томова

 

 

 


«