« Върни се назад Публикувано на 15.09.2017 / 20:58

ГОЛЯМ МАЙСТОРЛЪК Е ДА ПРЕВЪРНЕШ ТЕЛЕВИЗОРА В ЕДНО ОГРОМНО, МИРИЗЛИВО ИЗПРАЖНЕНИЕ!

ТЕЛЕВИЗИИЦолова я няма. Скука. Обаче аз си намерих нова звезда. Даже обосновано смятам, че ударИ Цолова в земята. И тя е….тя е… е, Десислава се казва, ма не помня чия. Иначе е на Бтв-то на програмата. Развихря се от Париж, а вчера от Брюксел. Напълно неуписуема е. Нещо между комедия дел арте, лъскава гондола на библиотека и засмян булдог с клатеща се глъва на задната седалка на Москвич.. ако можете да си представите тази комбинация. Имам чувството, че леко подпиква от кеф, когато коментира някакво събитие от далечната чужбина, пък било то и трагична. В репортажите й са включени ръцете, очите, веждите и ушичките. Трудно, много трудно са я намерили, да ви кажа.

Иначе Николаев не много тъжен. Се си мислех, че ще отслабнал и съсипан, сериозен и отчаян, ама не.Се така си я кара, както с Цолова. Зададе правилните въпроси на главния пожарникар, не най-главния, а на един, който прилича на препил, одъртял орел в Зоологическата градина в София. Порадва се на Биг брадър, а пък аз, понеже съм паметлива, помня времената, когато много се подиграваше на туй нящо Брадъра.

На Гала мъжът й е много Важен Човек. Пък в зората на говорящото кино много известни артисти отпадат от професията, щото гласовете им били гадни. Не че намеквам нещо за гласът му, пази Боже! Забравени са тия ранни правила на говорящото кино…Се пак – защо е там този човек? Странна работа – това ся предаване кво е – да си го гледат като остареят ли и да си викат – леле, колко сме били готини?! Доколкото схващам, обаче, неговата част е политиката. Изглежда решен да измести Халваджаните. Последните да се чувстват предупредени. Джуджи беше сто пъти по така….

Погледах и аз Брадъра. Трябва да съм информирана. Страхотия!

Голям майсторлък е да превърнеш телевизора в едно огромно, миризливо изпражнение!

Гледах една иранска рецепта за шаран и се сетих за Кадафи или пък го споменаха, не помня, ама Кадафи играеше сякакви роли. И си обличаше какво си иска или както се чувства – днес генерал, утре светски човек… И нашият е такъв – вчера беше млад гамен, който играе мачле, оня ден – костюмар, който който прегръща важни особи и парле ву франсе, по-оня ден – Филип Марлоу с пура в едната ръка и чаша уиски без лед, бори престъпниците от Банкя, утре гали деца по главите, открива детски градини, лети като Спайдърмен из цялата страна, навсякъде, където има нужда от него…Между тия си бития, громи злия Путин. Трябва си втори том на Книгата. Един нищо и никакъв шаран, а кви асоциации.

От сутринта се питам кое е най-големият кич, който ни облъчва днес – дали онази реклама със свекървата, дето издава неприлични звуци на леглото на сина си, сещате ли се, тая на дивани… или новината, че от ВМЗ Сопот са излезли да благодарят на Рамбо за прекрасния живот, който е настанал… или Мъжътнагала…или пък министърката, дето прилича на селска бръснарка, която вика, че цените на газът се дигат с 3-4%, ама всъщност ще паднат с 10? Или може би програмите на телевизиите, в които се редуват турски с индийски сериали, после брадъри, фермери, готвачи, песньовки? Или новината за Страшните Яйца? Или Соня Колтуклиева, която громе Б.Б. Или репортажът, който разказва как изпраща мис аеробика дъщеря си в първи клас и вика, че не знае колко пари е похарчила – не били броили…Не знам, объркана съм, помагайте!

П.П. Ние, обаче броихме – обувки, гуменки, панталон, две фанелки, яке и риза – 220 лв. Сега ще броим учебниците и тетрадките.

Виктория Тинтерова

«