« Върни се назад Публикувано на 15.08.2021 / 9:13

ГОЛЯМА БОГОРОДИЦА. И ПОПЪТ, БЕЗ ДА БРОИМ ГОСПОД НА ЗАДНАТА СЕДАЛКА

Днес е Голяма Богородица, здрави бъдете!

Празникът си е празник, но основните въпросите пред БПЦ от години си остават все същите:

На първо място, разбира се, продължава да стои въпросът с превоза в пространство, тъй като превозът във времето отдавна е решен от църквата.

Някой може ли да ми обясни, защо, по дяволите, и до днес църковните настоятелства избират да ползват преди всичко Audi A8 (D3,4E) 4.2 TDI (326 Hp) quattro Tiptronic вместо Mercedes-AMG GT Black Series, който е много по подходящ за църковни нужди? Най-малкото Мерцедеса има устойчива на огън тапицерия, което го прави изключително удобен за сватби и погребения. Да не говорим, че дори и да е сам в автомобила (без да броим Господ на задната седалка) всеки самоуважаващ се поп би могъл да си пали по десет свещи едновременно, и то докато лети с 200 км в час по магистрала “Тракия” за редовната си преди обедна среща с Бойко Борисов.

Ще кажете, нищо не разбираш от вяра и коли, Василе! Може и да сте прави…

При всички положения обаче вторият въпрос не е толкоз елементарен, а той е, кога, аджеба, либералните демокрации ще позволят на поповете да си слагат цици?! Процес започнал преди 2000 години няма решение до днес! Ще трябва да се организира някакъв на църковен ивент по темата, не мислите ли?

Не знам, не знам, помислете… само с вяра не става! Нужна е работа, работа, работа и Тошко Йорданов за говорител. Зад кадър, разбира се, щото му е много правилна формата на главата.

Все тая! Честит празник, уважаеми хора, и си носете новите обувки, особено ако са Прада!

Живи и здрави бъдете!

Васил Петев

Бележка на Веселина Томова: Рано, заран, отиваш на Църква, за да благодариш на Бог и Света Богородица и докато палиш свещи – по традиция, безумна, българска, една женица винаги се бута и обира запалените свещички, мачкайки ги и хвърляйки ги в определено сандъче за тази цел, очевидно за да ги претопяват нататък… „Абе, госпожо, падат бе, не виждате ли, че падат?!“, вика клетата женица, докато, разбира се, няма как аз да не се скарам, виждайки как току що запалени свещи, летят смачкани към сандъчето. Нищо не виждам да пада. Освен цинизма – карай да върви, това е свещ, айде холан!

Честит Празник! В душите си запалете светлина за Бог и Света Богородица! В Църквата – не е задължително.

«