Публикувано на 24.11.2021 / 10:05

ГОЛИ ОХЛЮВИ. СРАМ МЕ Е!

Ще ме извиняват мисирките дръжки на микрофони, но такава потресаваща простотия се шири, че съм отвратена!

Наблюдавам по бтв брифинг на лекари от Пирогов, излезли пред дръжките на микрофони. Такива ТЪПИ, МАЛОУМНИ И КРЕТЕНСКИ ВЪПРОСИ се задават, че единият лекар не издържа и прикривайки презрението си под любезна усмивка нервно изрече, че други са институциите на които да задават въпросите си. Друг е въпроса, че и тези въпроси бяха от тъпи по- идиотски.

Журналистиката се напълни с някакви идиотчета безпросветни, не чели и една книга и единственото, което да могат да правят е да държат микрофона! И затова не са виновни тия недорасляци, а чорбаджиите на медиите, които ги произвеждат на матрица.

Журналист без обща култура, без купища прочетени книги е просто ПРОСТ гол охлюв. И ме е срам, че изобщо тия се подвизават в професията!

Веселина Томова

Коментари 20 за
“ГОЛИ ОХЛЮВИ. СРАМ МЕ Е!”

 1. Като израз на моето отдавнашно и голямо уважение към Вас госпожо Томова си позволявам тази малка и невинна закачка – провокация. Днес кротко си беседвах с мои приятели, на които задниците им са здраво осолени в морето и научих, че злополучният кораб „Вера Су“ не е бил разтоварен с помощта на чаканите един месец да пристигнат от чужбина надувни приспособления а по традиционен начин – на български шалан. Закачката е във въпроса – защо се загуби толква много време и не се разтовари кораба – нещо което в крайна сметка се направи от варненци, с варненско оборудване, под рокъводството на местни специалисти. Направи се така добре, че затапи зейналите за пари задници от София и чужбина. Защо не се търси материална отговорност за залудо похарчените пари за преодоляване на тази криза – кой трябваше да намаже дебело филията и къде беше той? Знам, че дори и Вие няма да се докопате до крайната истина – но просто така, кеф ми е да се закачам с Вас ! Доказа се, че не са се свършили можещите хора във Варна, които поради шопското безумие са изпратени в зимното море да спасяват с голи ръце – извинявам се – с надувни лодчици. Но местния политически фаворит – Гуци, няма да гъкне в парламента по този въпрос – и Вие и аз знаем защо!

 2. Моля за извинение,но забравих да цитирам народна мъдрост по повод на „дръжките на микрофони“,“мисирките“ а тя е /много точна за такива моменти/: „Аз му казвам“СКОПЕН СЪМ“,а той пита колко деца имам-Кога някой не разбира или не раче да вникне в положението на другиго“

 3. Не са лоши медиите. Тъпи са, много тъпи което ги прави едно голямо миризливо. Нямам телевизор и радио.

 4. Не гледам кабеларките от поверче от 25 години.

  В предаването пък История БГ на БНТ темата е Яворов.
  Водещата така се напряга да мисли, че чак се чуват мислите й как тропат под косата й. И изведнъж изтърсва в дебата:
  – „…АМА , МОЛЯ ВИ СЕ, ПРЕДИ ДА УМРЕ, ЯВОРОВ Е БИЛ ЖИВ!”

  Велико, нали, какви колоси на мисълта облъчват гледачите на кабеларки?!?!

 5. Уважаема г-жо Томова,по важното за собствениците на телевизиите е как държиш „микрофона“.Останалото е „Аз те питам да ми кажеш това,което аз искам да чуя“/сръчни ръчички/!

 6. Абе Веси, абе Томова! От време на време ( май твърде често ) не мога да те разбера. Ти каква жена си? Дамски превръзки не използваш ли, миялната ти машина с какви капсули работи, нямаш ли ставни проблеми за лекуване, не обичаш ли безумно шоколадови бонбони, а сладолед? Въпроси, въпроси! Кой да плати за един умен, навременен и злободневен телевизионен материал? Кой – Нек с натрупаните в последно време 300 милиона печалби от нас, АПИ за дупките по пътя пълнени всяка година с нашите пари – и твоите също, МВР дето лови дребните апаши и не закача Цветан Василев – например,кой? Плащат тези които имат интерес! За телевизия сама знаеш какви мангизи са нужни! Търговийка му е майката, търговийка и келепирец! Та търговците си вземат хубавелки да им държат дръжките. Шунтираха умниците като теб , извини ме няма да изреждам другите защото са много и много ги харесвам!

 7. Гледах скоро една извратена мисирка, (онази с баджаците Жени Марчева) в разговор с един от най гнусните фарма-шамани Георги Момеков, двамата буквално си плюеха в устите! Момеков се зъбеше и заплашваше по особено циничен и извратен начин, колко жестоко трябва да е отношението към всички несъгласни да се експериментира върху тях! При което, заклевам се, тази нещастница се възбуди(сексуално) и започна да му подава буквално като флирт, че е необходима твърда ръка и някой да ги дисциплинира, при което мръсника му стана забавно и се усмихна! ТОВА Е МАЙКА НА ДВЕ ДЕЦА!!!
  Всичко това идва от извратеното подсъзнание на глупавите модерни жени, с романи като „50 нюанса сиво“ и подобни моди в които буквално женската сексуалност се приравнява с мазохизъм- „бий ме, обичам те“!
  Мисълта ми е че далече преди отвратителната пландемия, новото нормално беше посадено в главите на модерните млади хора, и с помощта на социалните мрежи, всичко упадъчно се наложи като норма, защото единственият им критерий за морал е стената във фейсбук, от сходно мислещи сектанти, така тези дегенерати ги водят за носа на заколение и в същото време се успокояват, че така трябва защото и другите правят така….
  Тези хора са хипнотизирани, част от мозъка им е блокирала и работят в състояние близко до транса, без всякакво критично мислене, и всяка травма или насилие ги държи в това състояние, за това садизма над тях се превръща в доза наркотик, и са перфектните завършени мазохисти, без морал, без скрупули…промити мозъци!
  П.П Системата у нас се променя, от така наречените свински черва, се преминава в човешка стоножка(по едноименният хорър филм, за доктор който пришива хора един към друг)… мисирките представляват такава стоножка!

 8. Наистина е жалко,че в българските телевизии не останаха истински журналисти. Отвращават ни наглото държание на повечето т.н.“водещи“ които се самозабравят. Имат се за всезнайковци. Канят грамотни и уважавани учени, експерти и общественици и се държат като тяхни професори. Затова от много време си пазя нервите и не гледам разните там БНТ, БТВ, НоваТВ. Европа и т.н. .Виж ТВ Евроком е друга работа като цяло.
  И сега при тази трагична действителност да навираш микрофона в лицето на длъжностните лица и да използваш случия за политически дивиденти е нагло и цинично.

 9. Наистина е жалко,че в българските телевизии не останаха истински журналисти. Отвращават ни наглото държание на повечето т.н.“водещи“ които се самозабравят. Имат се за всезнайковци. Канят грамотни и уважавани учени, експерти и общественици и се държат като тяхни провесори. Затова от много време си пазя нервите и не гледам разните тамБНТ, БТВ, ХоваТВ. Европа и т.н. .Виж ТВ Евроком е друга работа като цяло.
  И сега при тази трагична действителност да навираш микрофона в лицето на длъжностните лица и да използваш случия за политически дивиденти е нагло и цинично.

  1. Напълно споделям мнението Ви! Майсторството в журналистиката е да се подават кратки въпроси и да се получават дълги и подробни отговори. Но, къде ти това! Толкова са самовлюбени т.н. „водещи“, че не водят, а направо срутват зрителите. Имат много ниско мнение за зрителите си. Новините им се състоят в повторение на една и съща новина по 3-4 пъти в емисия. Щастливи са, че не чуват обратните коментари на зрителите си, колкото са останали.

 10. Когато имаме само ПРОПАГАНДА лицата по телевизиите не са ЖУРНАЛИСТИ а ГОВОРИТЕЛИ!!!Защото работят по ПРОТОКОЛ!!!При него няма СВОБОДНА МИСЪЛ а точки по ИЗПЪЛНЕНИЕ!!! При лечението на ПРОСТУДАТА е СЪЩОТО!!!Лекуващите не работят според ОПИТА и ЗНАНИЯТА СИ а по ПРОТОКОЛ!!!Виждаме РЕЗУЛТАТА!!! Тичащите навсякъде МИСИРКИ ако питат НЕЩО то е пак в РАМКИТЕ на ПРОТОКОЛА!!! Така се КАПСУЛОВА ИСТИНАТА и ние виждаме НИШКИТЕ на ПАШКУЛА но не и това ВЪТРЕ което е съвсем различно от тях!!!

 11. Когато никой не е виновен за нищо.

  Когато тези които ги избират и назначават не могат да им търсят отговорност,защото незнаят как…
  Когато тези които са „избрани и назначени“ знаят горното кръговратът на настоящето е налице.

  Няма начинда няма начин занещо.
  Народе???? Не само ,че „спиш“ ,но и когато си буден с пълен илигладен корем неможеш да мислиш или не мислиш правилно.

 12. Миcлeнeтo e мнoгo cлoжeн и вaжeн прoцec…

  Тa c oглeд нa тoвa:

  1. Кaк c eкcпeримeнтaлни cубcтaнции ,зa кoитo нямa инфoрмaция ,чe ca бeзoпacни,бeзврeдни и пoмaгaт cнeщo нa хoрaтa щe ce зaдължaвaт хoрa дa ce „вaкcинирaт“,cирeч дa ce инжeктирaт?

  2. Припoлoжeниe ,чe вcвeтa нямa уcтaнoвeн и извлeчeн вируceн изoлaт нa К19 ,cрeщу кaквo cлeдвa дa ce инжeктирaт хoрaтa?

  3. Cмъртнocттa oт липcвaщия и нeуcтaнoвeн и нeизвлeчeн“вируc“ e пoд тaзи oт oбикнoвeния ceзoнeн грип?

  4. ФAЩ ca прeд фaлит ,EC ca прeд фaлит ,нo хoрaтa вce oщe нe ca във фaлити.

  5. Зaщo в имeтo нa личнoтo здрaвe нa вceки чoвeк ,хoрaтa ce принуждaвaт дa ce инжeктирaт c нeяcни oт към cъдържaниe,пoлзa и c уcтaнoвeни мнoжecтвo oпacни и врeдни въздeйcтвия върху чoвeшкoтo здрaвe?

  Вcъщнocт инжeктирaнeтo c тeзи eкcпeримeнтaлни тeчнocти ca eдин oгрoмeн тecт c двe нивa :
  Първo нивo зa рaзумнa интeлeгeнтнocт нa вceки чoвeк и
  Втoрo нивo зa търпимocт oт към лишaвaнe oт прaвa и cвoбoди…

  Тaкa миcля aз и cъм убeдeн нa 100%-тa ,чe e тoчнo тaкa.

 13. „Без цензура и баба знае да се бори за идеи. Майсторство се иска под режим на цензура да се разбереш с читателите.“ ~ Йосиф Хербст
  .

 14. Така си е. Жалка картинка са. Наскоро една „репортерка“ или „водеща“, вече не помня, ама то си е все тая, все мисирка – та тя обърка съседните ни на юг държави – коя източна, коя западна… Да не говорим за лешоядските нахвърляния на сутрешните водещи върху всеки неугоден им гост в студиото. Една Билянка, която трябавше да си остане при цените на стоките в хранителните вериги, взе да се изжеивява като журналистка. И колко още…

 15. Верно! Книгата прави и книгата разваля човека. дилемата е голи или охлюви с черупки.

 16. Веси, не ми харесват някои твои коментари и мнения, заради политическата им насоченост, защото и ти не можа да прозреш завладяването на държавата от мафията. Но пък винаги си директна и при теб няма лицемерие, а това е важно! По отношение на статията ти, аз отдавна съм зачеркнал мисирките. И чета теб.

  1. Браво Коко, просто няма да те повтарям!
   Нека си жива и здрава г-жа Томова!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *