« Върни се назад Публикувано на 07.12.2014 / 19:41

„ГОЛИЯТ” ПАВЛИН ПАВЛОВ И „ТРЕЗВЕНИКЪТ” КИРИЛ ЙОРДАНОВ

Павлин ПавловПропуснах умишлено дългите вестникарски „чаршафи”, под формата на интервюта, с бившите – варненския кмет Кирил Йорданов и бившата му дясната ръка – зам-кметът по обществен ред и сигурност Павлин Павлов, публикувани във в. Шоу. Първо, защото съм категорична, че те се появяват умишлено, пиарно, предвид предстоящите местни избори. Второ, защото в тях са изречени толкова безобразни лъжи и шербетени, пиарни измишльотини, че още не му е времето, за да ги размажа. И трето – поради убедеността ми, че не бива да реанимираме тези лица с излишно медийно внимание.

Прочитайки дървено-философските „размисли” на Павлин Павлов в интервюто му, което лъщи със заглавие с тлъсти букви, че преди години „Веселин Данов и в. 167 часа” публикували „голи снимки на Кирил Йорданов и Павлин Павлов“, си помислих две неща – първо, че правилият интервюто варненски дописник или е бил пиян, или се е качил „Горе на черешата”, за да допусне подобна пропагандна лъжа и второ – че Павлин Павлов с право е бил изритан от службите, поради пълната му некадърност да сътвори интрига, или както обичат там да казват „активно мероприятие”, дори и на нивото на забавачница.
И тъй като Веселин Данов реагира в интервю пред сайта „Интриги”, и се пита защо точно сега Павлин Павлов е решил да изрече подобна лъжа, съм длъжна да открехна „оперативната” „постановка” на авера на Иван Драшков – Павлин Павлов.
На 5 юли 2014 година АФЕРА публикува разследването си
СКАНДАЛ! В СЛЕДСТВИЕТО ЖУРНАЛИСТКА ПИШЕ РАЗПИТИ ВМЕСТО ТЕХНИЧЕСКИ СЕКРЕТАР, В НАРУШЕНИЕ НА НПК, СРЕЩУ 30 ЛЕВА НА ДЕН, КАТО ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ЗАСЕГНАТА СТРАНА.”
Моментално след публикацията главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира, образува тотална проверка и потвърди разкритията на АФЕРА, че дописничката Юлия Кунева е вкарана във варненското следствие и присъства на разпити, документира ги, като за това получава хонорар от … Павлин Павлов, което е пълно безобразие и в разрез със закона.
Скандалът бе толкова взривен, че след проведената проверка, възложена от главния прокурор Сотир Цацаров, на 10 октомври 2014 година публикувахме, че на ВСС е даден следовател от СГП с дисциплинарно производство, заради случая с Кунева и Павлин Павлов:
„УВОЛНЯВАТ СЛЕДОВАТЕЛ ОТ СГП, ДАДЕН НА ВСС С ДИСЦИПЛИНАРНО ПРОИЗВОДСТВО, СЛЕД ПРОВЕРКА НА ЦАЦАРОВ ПО ПУБЛИКАЦИЯ НА „АФЕРА”.
Та, „милият”, Павлин Павлов, реши докато обяснява колко е честен и праведен, докато властваше заедно с Кирил Йорданов в Община – Варна, в интервютата си пред в. Шоу, да „дрънне” и в.167 часа, на когото по онова време бях главен редактор и издателя му Веселин Данов.
Преди да прочетете интервюто на Веселин Данов, публикувано в сайта „Интриги”, ще уточня две много важни неща, за да бъде истината такава, каквато е, а не украсена с личните комплекси и неприязаности както на Данов, така и на Павлов.
През 2003 година започна издаването на варненския седмичник в. 167 часа, чийто главен редактор бях аз, а издател на вестника бе Веселин Данов. За ужас на такива като Павлин Павлов и Кирил Йорданов вестника бе с абсолютна свобода на словото, без никаква цензура и вадеше една по една далаверите на Община – Варна и приятелския кръг на Кирил Йорданов, в който главна фигура по онова време бе Павлин Павлов.
Първият брой на вестника излезе с КОЛАЖ на Кирил Йорданов и Павлин Павлов, голи до кръста. Никога и по никакъв начин не сме публикували когато и да е било СНИМКИ, и то голи, на Кирил Йорданов и Павлин Павлов. За „голи” зависимости не е необходимо и до днес варненци да се информират от която и да е медия, тъй като по улиците всички са наясно с тях. Впрочем, както и за „трезвеността” на бившия кмет, на която са посветени цели страници пиарни упражнения. Тогава, през 2003 година и през всички 11 години до днес – нито Павлин Павлов, нито Кирил Йорданов реагираха по някакъв начин на публикувания КОЛАЖ.
Що се отнася до твърдението на Веселин Данов за мен: „Беше лична приятелка на Павлин Павлов – Веселина Томова. Те бяха дотолкова близки, че за благодарност дори я направи член на накакво негово формиравание НСБО”, това е абсолютна лъжа.
Никога не съм била „лична приятелка” на Павлин Павлов. Нещо повече – няма журналист, който да е съсичал повече Павлин Павлов, колкото съм го правела аз, включително и тогава, когато се подвизаваше в службите, откъдето го изгониха. В НСБО членуваха купища известни варненци, включително и журналисти, на които Павлов раздаваше карти на кило. Присъствала съм на една единствена сбирка – коктейл на тази организация, за да видя като журналист що за птици има там. След като видях „изумителната” компания, повече не стъпих, а единствените критични публикации срещу същата тая НСБО са били не на друг журналист, а мои.
Пиарните интервюта на Кирил Йорданов и Павлин Павлов в жълт вестник са достатъчен знак докъде са се набутали като „ниво”. И двамата е по-добре да замълчат, защото онова, което сътвориха предполага, ако изобщо имат и грам съвест, да се смирят, да коленичат и да молят за прошка варненци. И никога повече да не пристъпват прага на Властта пак. Господ ги спаси веднъж от прокуратура, арест и разследване. Да палят свещи за благодарност.
Ето и интервюто на Веселин Данов дадено пред сайта „Интриги”:
– Г-н Данов, небезизвестната личност Павлин Павлов Ви споменава в интервю, твърдейки, че сте злонамерен. Че разпространявате снимки на голи мъже в медията си и поради склонността Ви да лъжете, най-вероятно ще се занимавате с политика. Какъв е Вашият коментар?
– Прочетох с огромна изненада това интервю. Изненадан съм не само заради абсолютно неверните твърдения за публикувани от мен голи снимки на бившия кмет и Павлин Павлов, но и заради острите нападки срещу мен. По отношение на снимките искам да кажа, че никога не съм имал такива снимки по най-различни причини. Първо, никога не се интересувам от личния живот на когото и да е. За мен е крайно неморално да се злоупотребява с факти от такива. Второ – никога не съм притежавал снимки и не вярвам да има такива, защото съм сигурен, че ако Кирил Йорданов се снимаше гол, със сигурност щеше да си избере по-красива компания. Не знам каква е ориентацията на Павлин Павлов и не ме интересува. В интерес на истината мога да кажа, че Кирил Йорднов съм го виждал с куп красиви жени, а Павлин Павлов с никакви. Не, че в това има нещо лошо. До мен може и да са стигали слухове за хомо наклонностите на Павлов, но сега, след тази непремерена и глуповата статия, започвам да вярвам. Защото само човек с такива наклонности може да говори за хората, които са го създали по подобен начин. И да намесва мен, дето никога не съм се занимавал с него. Искам да бъда ясен, че ако Павлов изживява несподелена мъжка любов, има само една причина да намесва мен в темата. И тази причина е лично негов проблем.
– Павлов твърди, че снимки на него и на Кирил Йорданов – голи, са публикувани във Вашия вестник „167 часа”.
– Да, прочетох. Твърдя, че такива снимки не са публикувани. Че казаното е чиста лъжа. Освен, ако Павлин Павлов не може да направи разлика между колаж и снимки. Но тогава трябва да пита главния редактор на този вестник. Беше лична приятелка на Павлин Павлов – Веселина Томова. Те бяха дотолкова близки, че за благодарност дори я направи член на накакво негово формиравание НСБО. Това беше доста интересна структура. Не беше ясно точно с какво се занимава, но пък членовете имаха карти, подобни на полицейските. Всеки си плащаше за картата между 200 и 1000 лв. в зависимост от това, от кой колко можеше да се вземе. Друг е въпросът, ако е имало такъв колаж, защо твърди, че са снимки. Вероятно поради богатата му култура и професионализъм, неща заради които не случайно бе уволнен и от полицията. И, изобщо защо го споменава, за да ни покаже колко интимно близък е бил с някого или какво?! Или търси някаква реабилитация за нещо, което нито се сещам какво е, нито смятам, че е избрал правилния начин за постигането му.
Познавате ли добре Павлин Павлов? През годините имал ли сте допирни точки с него дотолкова, че да имате обективно мнение за него?
– Познавам го добре, не защото е бил сред интересите ми, а защото беше скандална личност. Той работеше в кантраразузнаването по чеченска линия. Беше успял добре да съчетае професионалните интереси с личните. Трудно ми е да кажа кой на кой е бил подчинен. По служебна линия той беше доста близък с Абдула Патаев. Твърди се, че чужденецът е бил изцяло под чадър на Павлин Павлов. За сметка на това други негови сънародници са били мачкани. Сега като прочетох интервюто за политическото творчество на Павлов се чудя защо премълчава доста по-интересни факти от трудовата си биография в Сигурността. Примерно – колко пари и по какъв повод е делил с Патаев. Нека да каже – като полицай от контраразузнаването и работата му с Абдула Патаев, имаше ли изтичане на информаия в двете посоки. Имало ли е пари, които двамата са делили. Какво е обяснението му за едни 150 000 марки, дадени му от виден варненски борец, които трябваше да предаде на Патаев, за няма проблеми между групировките. За да не излиза, че съм интригант, а да стане ясно, че просто отговарям на нападките срещу мен, много искам да знам какъв е тоя контраразузнавач, и при какви обстоятелства си губи служебното оръжие и как едва се спаси от уволнение.Интересно ще е да разкаже на аудиторията защо все пак бе отстранен от работа. По какъв начин заигравката му с Патаев, който разполагал с документ от предишното правителство да бъде дипломатическото лице на Чечня у нас, по някакъв начин е допринесъл за трагичните събития около двамата.
Павлин Павлов е доста по-познат от времето, в което беше директор на Дирекция „Обществен ред и сигурност” в общината. Не Ви ли изненадва сега факта, че напада толкова много Кирил Йорданов?
– Когато го уволниха, Павлин Павлов търсеше работа къде ли не. Идвал е включително при мен на хотел „НОИ” да се моли. Бях много изненадан като го видях в предизборния щаб на Кирил Йорданов. Там го набутаха небезизвестнита Цанко и Радо. Вторият кум на Йорданов. Той ги слушаше безпрекословно до момента, в който – както е казал Радой Ралин:
„малкото прасенце тъй се угои,
че и голямата свиня взе от него да се бои”.
В качеството си на директор, през него минаваше всичко в общината. Смело мога да твърдя, че не е имало съществено нещо, което да се е случило без негово участие. Сега се изкарва критикар на Кирил Йорданов, но истаната е, че Павлин Павлов и кликата около него, загробиха този кмет. Няма да навлизам в детайли, ще споделя само една стотна от това, което знам за Павлин Павлов.
Искам да го питам как той и обкръжението му взеха апетитното място на бай Данчо на „Дружба” без стотинка. На това общинско място покойният бай Данчо имаше разрешение за една барака. С времето тя се превърна в хотел с ресторант. Дали това незаконно придобиване и още по-интересно узаконяване, стана защото бай Данчо, Бог да го прости, и наследниците му, имат видеокасета с преинтересни записи на нея? Факт е, че общинският терен стана собственост на ресторанта за стотинки.
С каква далавера той и приятелче взеха 2 декара място над това на бай Данчо, място което днес струва няколко милиона евро.
Да ни каже Павлин Павлов колко пари взе от омурташките цигани за да им узакони нещо абсолтно незаконно.
Отнесох ли лично аз в кабинета на Павлин Павлов една шапка – в прекия смисъл на думата, пари.
Колко ми поиска, за да ми даде билбордовете в града.
Искам да е ясно, че смятам за крайно недостойно поведението на Павлин Павлов спрямо кмета Кирил Йорданов. Без него той щеше да е поредният уволнен и безработен полицай. Сега да се разграничава от него, да се изкарва жертва – показателно що за човек е Павлов и дали поне е чувал нещо за понятията чест – както се прави че имал офицерска чест в контраразузнаването, така и в тамплиерството.
Впрочем, странно ми изглежда, че и с тамплиерите работата е като с Кирил Йорданов. Наскоро сам се беше оплакал, че с Румен Ралчев да развалили дослука, пак заради някакви пари, който не стигнали до шефа.
Смятам, че единственото правилно решение, което Кирил Йорданов взе, за жалост доста закъсняло, бе да се освободи от Павлин Павлов и подобните нему в екипа си.
– Преди време Кирил Йорданов избухна и ги нарече „тъпани”, след което започна освобождаването от тях един, по един.
– За всичко в този град, за нивото, на което е в момента са виновни повече приближените на Йорданов, отколкото той самият. Защото те бяха ненаситни, от негово име направиха много золуми. Сам човек колкото и да иска, няма как да постигне резултата от усилията на мнозина. А, те бяха много.
Искам да цитирам признанието на Павлин Павлов – той влиза във властта абсолютно беден и гол, както сам той го казва – гол като пушка. Може ли да обясни как за няколко години стана собственик на много терени, местата, няколко кораба по Дунав, които впрочем вече фалираха, с общнската заплата. Откъде той и приятелчетата му се сдобиха с парцел на „Галата”, който наскоро бе продаден за 28 милиона евро.
В интервюто той казва една истина, че без Кирил Йорданов щеше да си остане господин никой. Това ли е морала на достойния офицер, за какъвто се предсставя от разузнаването, че напада човека, който го създаде.
Познавам Кирил Йорданов много добре от 20 г и смея да твърдя, че нито един от заобикалящите го, както и тези, влезли след него в община Варна, не могат да му стъпят на малкото пръстче.
Аз съм един от хората, които непрекъснато са критикували Кирил Йорданов и като общински съветник, и като гражданин. Сега мога категорично да заявя, че той е много класи над всички и съм сигурен, че всички ние, които настоявахме за неговата оставка си задаваме въпроса промени ли се с нещо Варна след неговото напускане. Дупките ли са по-малко, корупцията в общината ли е по-малко, новият кмет ли е по-ерудиран?
Портних е добро момче, но както сам казва е далеч от класата на Йорданов, а най-лошото е, че не той управлява града, а тъстът му – Красимир Маринов.
Понеже Павлин Павлов в началото на интервюто коментира, че Кирил Йорданов смята да се връща в политиката и го казва с доза ехидност, искам да му кажа, че и за Тодор Живков едно време се молехме да се махне. А днешните социологически проучвания сочат 52% одобрение на управлението му.
Смятам, че ако Кирил Йорданов се кандидатира догодина, много вероятно е да спечели. Питам Павлин Павлов, когато това стане, той ще отиде ли пак при Киро да се мазни, както винаги до сега?
В заключение искам да кажа, че ако считах Павлин Павлов за човек, щях да го съдя за клевета. Ако го считах за рицар, на какъвто се прави, щях да му хвърля ръкавица. Но понеже го знам що за човек и рицар е, няма да направя нито едното, нито другото. Защото го знам, че ако му хвърля ръкавица днес, утре той ще се обади да поиска втората, да му станат чифт.”

Веселина Томова

«