« Върни се назад Публикувано на 14.01.2011 / 10:36

Година на дългоухите

Добре е, че медиите вече бяха разяснили на всички в каква година живеем, така че никой не се притеснява от факта, че министри се подслушват като заподозрени престъпници, напротив – самите министри сякаш са поласкани от това, че им е обърнато внимание…

Обръгнахме отдавна на бисквитките, подложени под изтривалките, за разберат кварталните бандюги кога излизаме, на припукванията в телефоните, които показват, че любопитковците ползват стара технология, на това, че вече дори в родилните има микрофончета – да записват за какво плачат бебетата.

Това не е смутилото ни през 80-те години на миналия век подслушване на проф. Чавдар Кюранов, когато професионалистите от ДС вместо в хола попаднали със сондата в стената на балкона, та подслушвали как професорът си вади зелето от бидончето. Не са и няколкото бръмбулечки, намерени в апартамента на главния прокурор Филчев десетина години по-късно. Нито подслушването на шефа на контраразузнаването ген. Атанасов.

Да не говорим за попадналите (според бюлетина на Българския Хелзинкски комитет) покрай него в записите Петър Стоянов, президент на Република България, шефът на СДС Надежда Михайлова и куп журналисти. Айде сега, ние президента си подслушваме, та на шефа на митниците ще цепим басма!
Българинът е схватливо животно – когато му вадят нож, той вдига брадва, когато бандитите започнат да се снабдяват с патлаци, и той си вади разрешително за пищов. Когато министрите се подслушват едни други – и той започва да залага бръмбарчета.

Ако напишете в търсачката "професионално подслушване", ще излязат повече резултати, отколкото ако си търсите хладилник втора употреба. По-конкретно казано – излизат 7110 страници. Всяка втора от тях е на фирма, частен детектив или онлайн магазин, предлагащи срещу минимални цени подслушвателна техника, проследяване и подслушване.
Цени – народни – от 97 до 410 кинта.

Искате скрита камера в запалка? Готово – срещу 84 лева, химикалка е по-скъпичко – 111 лева. В ключодържател – 86,90. Как са ги сметнали стотинките – не знам. Може да си поръчате вграждане на бръмбари във всякакви видове домашни и битови уреди. Можете да си купите софтуер за подслушване на GSM-и. Доставка – безплатна. Дискретността – гарантирана.

Погледнете се в огледалото – не са ли ви пораснали ушите?
Тая година ще е така – ще ходим с дълги уши като непослушните деца в "Пинокио", на които порастват магарешки уши, та ги крият под нощни шапчици.

В приказката те се превръщат в магаренца, но нямаме основание за притеснения – нас отдавна вече полковниците са ни направили на магарета и ще продължават да ни правят, както е тръгнало, докато си искат…

Румен Белчев
www.starshel.bg

«