« Върни се назад Публикувано на 28.06.2011 / 10:27

Говорещият с кучета

Никой да не му се сърди. Кучето е най-добрият приятел на човека. Избирателят не. Някой да опровергае? Кучето помни кога и чия ръка го е хранила с "генералско" телешко. Помни и пази тая ръка, ближе я и не налита, даже и да не го храни. Народът не. Народът не е благодарен като куче – като спреш да го храниш и тича при друг стопанин.

Затова кучето можеш да го отвържеш отвреме навреме – ще потича, ще потича, пък ще се върне при теб. Народът – не. Народът трябва да го държиш изкъсо и ако искаш да се върне при теб, да го прилъжеш да ти донесе пръчката…

"Известно е, че кучетата на премиера са обгрижвани с много любов, така бих могла да тълкувам по обратен начин това, което каза той". Това тълкуване даде председателят на парламента Цецка Цачева по БНР на премиерските думи в Созопол: "Моите (кучета) са страхотни, но са точно като българите – здраво трябва да се държат".

В продължението г-жа Цачева се оплете съвсем:"Институциите се отнасят с нужното уважение и любов към българските граждани". Със сигурност не ни обичат така както Борисов обича кучетата си… Ровя за пример за такава любов. Ако на г-жа Цачева е известен, нека разкаже. Иначе делата в Страсбург я опровергават.

Ами ако премиерът ни гледаше котки? Хората, които гледат котки, са известни индивидуалисти, а стопаните на кучета предпочитат колективните изяви, пишат анализаторите на dog-men и cat-man.

Освен това хората, които гледали котки, имали нужда да дават любов, а тези с кучетата – да получават. Ето защо и каракачанките на Бате Бойко и народът така го обичаме. А и кучетата се тренират значително по-лесно. Опитай се да накараш котка да ти донесе пантофите. Най-много да ги препикае, ако си я ядосал. Кучето можеш и да го набиеш, котката – не.

Кучето смята стопанина си за господ, котката – за Оня, дето я гали… От гледна точка на субординацията власт-народ по-добре да си имаме за премиер кучкар. Тука още си я караме по вертикалната интеграция.

(За руснаците се чудя кой им е по-симпатичен – президента Медведев с котарака си Доротей, или Путин с кучетата си Кони и Бъфи Путин?) "Ненавиждам хората, които отглеждат кучета. Те са страхливци, които нямат кураж да хапят другите", казва Аугуст Стриндберг. На кой му пука за тоя депресиран, объркан и напоен с абсент шведски писател?

Бойко Борисов е добър кучкар, добър лидер и добър премиер.
Да му се беше паднал и благодарен народ.
Джаф-джаф…

www.webcafe.bg

«