« Върни се назад Публикувано на 02.02.2010 / 9:09

Глупаците се женят, а умните се омъжват

Българите изразили и недоволството си от тежката бюрокрация. Мълчете, ей, щото не знаете к’во е тука. Нямате идея как ме подметаха в НАП – „Слатина” като прасе блажен вестник, като отидох да си подам декларация за самоосигуряване! Ни един от къде сто лемура не може да ми каже какво да направя. И аз ходя от гише на гише като малката цветарка. Накрая дойде един кисел… Ама като казвам кисел, си представете Волен Сидеров. Говори ми, гаче съм расъл в подлеза на Подуяне.

Както и да е, поне беше информиран. Дай, вика, трудов договор. Абе, аз ако имам, що ще се осигурявам сам? А като свободна професия, викам, не може ли? Може, но трябва да идеш в Агенция по вписванията, да си извадиш Булстат. Отидох, къде ще ходя! Да, може, вика тамошният лемур. Но дай договор с някоя медия, че работиш като журналист. Побеснях! Викам що ви не е.. м….. лемурска!

Каква е тая шибана държава, бе?! Да искаш да й дадеш пари, а тя да те прави на маймуна! Седнали тия от Съюза на потребителите да ме съветват по телевизора в прескъпа реклама да не се оставям да ме правят на маймуна? Как да стане, бе, това ми кажете!

Направо се почувствах като оная, дето в Пз я бяха изнасилил в трабанче. Съдията й вика: „А ти защо не се съпротивлява? Пък тя му отговори: „Вас, другарю съдия, е…. ли са ви в трабанче, да видите как се съпротивлява?! Та и аз така.
Така съм им нагрезнал, че ще сваля либерийския флаг и ще вдигна сомалийски! Ако имат, де…
Идиоти!

Кольо Парамов потвърдил, че е съветник на Бойко. Мартин Еванджелиста обаче вика, че бил типичен ляв икономист: „Аз, вика, съм много притеснен”. Преди това Костов пък се притесни от възгледите на Илиян Михов за валутния борд… Тия много притеснителни, бе, ще си образуват някоя язва, не дай, Боже, и нещо по-лошо! Щото те всички болести са от притеснение, само триперът е от спокойствие…

Обаче лошото е, че всички притеснения на Мартин и Костов се предават и на Бойко. И от дългата резервна скамейка резервите изпадат един по един, преди още да са докоснали топката… И Парамов подал оставка…
Между другото, Михов вика, че през 2001 г., като видял как се омаловажават успехите на Костов, написал в „Капитал”: “Правителството на Костов извърши истински прелом в развитието на България. Никога в новата си история страната не е била по-стабилна икономически и по-независима политически… Най-много след десет години икономическата политика на Костов ще бъде обявена за повратния момент в най-новата българска история.”

Това се пада най-късно догодина.
Казвам ги тия работи на вниманието на некои. Дано разберат защо отбягвам да хваля Костов. Щото Илиян вика, че се изпокарал тогава с всичките си приятели заради него.

Дето се вика, каквото си направиш сам и Костов не може да ти го направи! Мъдър е нашият народ. Във вековната си саморефлексия той е стигнал до извода: Направи добро – изяш лайно! Пардон…
Жалко за Парамов. Не съм изучавал внимателно възгледите му, но доколкото знам, той смята, че левът е силно надценен. Според неговите изследвания паритетът е някъде в границите 3,89 – 3,95 лв. за едно евро.

Надценен е, разбира се. Аз съм го писал това още 2002 г. Даже съм обяснил от кого и защо. Главно заради пенсиите. Щото искат с един лев да ядат три пъти на ден. Е не става! И с едно евро няма да стане. Затова те и еврото ще надценяват и не виждам що да сменяме валутата.

Ало, пенсиите, не се връзвайте на акъла (да ми прости Господ това преувеличение!) на Станишев да се бунтувате. Таман Бойко малко позабрави яйцата, яйцето по-точно, дето му хвърлихте в „Красно село” и ви е сънувал за увеличение от 1-ви юли. На Станишевите им е лесно. Събрали се в събота и неделя в Хисаря и си направили едно дръм шоу. Дръм шоуто, за който не знае, е мероприятие, на което се бие барабан, може и много барабани. Повод им дал докладът на на Сънчо Стойчев и Андрей Лайчев, че партийният рейтинг е стигнал дъното и вече се е оттласнал с 4%.

Браво! Дано да е така, макар че отстрани изглежда, че са стигнали дъното и то, след яростна съпротива, е отстъпило…
Братя от последната възраст, не вярвайте на фарисеите! Докато те ви залисват, търговците ви пробутват до 50% по-малко от обявените на опаковката късове в ролките тоалетна хартия. Всъщност, не знам дали това ви засяга. Не за друго, а го съобщил изпълнителният директор на Асоциацията на активните потребители.

А вие, доколкото знам, благодарение на грижите на партията, сте от другата асоциация, на пасивните. Всъщност, то на вас колко ли ви трябва…
Но стига сме се занимавали с глупости. В неделя, по причина че бях канен малко на джам сешън, та съм пропуснал да отбележа един светъл празник – водката навърши 154 г. На 31 януари 1865 г. Менделеев защитава докторската си дисертация на тема "За съединенията на спирта и водата".

Александър III се притеснил, че казаците яко жулят и рекъл на тогавашния Дянков: "Мъчно ми е за руския народ, че така се пропива!" (А на Бойко не му е мъчно!) И министърът въвел монопол и акциз. И възложил на Менделеев да поработи върху качеството. Дмитрий установил по емпиричен път, че най-добрата пропорция е от 40 градуса. При 41 или 39 физиологичното въздействие на водката върху организма рязко се влошава.

Представям си колко водка е изпил, за да стигне до тия научни изводи. Пак по емпиричен път Менделеев установил, че като смесиш 500 гр. вода и 500 гр. спирт, се получава 941 грама водка, тоест нов елемент. Странно защо не я е включил отделно в таблицата си.

Водката играе огромна воля в живота на казаците. Например, тамошните социолози изобщо не се морят да прогнозират избори. Просто вземат данните от търговията на водката. Само по тренда на водка „Медвед” спрямо „Путинката” предрекоха убедителната победа на Медведев. Щото, за разлика от повечето социолози, водката не може да бъде подкупена.
Изследване на германски учени показало, че женените мъже работели повече и печелили с 30% повече от ергените. Чак пък изследване! Пък и как ни го обясняват, като на малоумници: Женените били по-недоволни от доходите си и именно това ги карало да работят повече и да печелят по-добре.

Недоволна е жена им, не те! И нейната мама! На жена им, дето все дудне: „Виж, майка, другите, а твоя мухльо…” Тя да има късмет, аз да я чуя!

Ей, женените, и да се изгърбите от работа, файда йок. Още не се е родил мъж, който може да изкара толкова, колкото жена му може да похарчи. Именно това движи света напред. А мъжа назад, обръщайки го в прасе касичка с вграден вибратор… Затова е казано, че глупаците се женят, а умните се омъжват… И затова нараства броят на мъжете, които искат да се омъжат.
 
д-р Тони Филипов
http://delnicite.blogspot.com/

«