« Върни се назад Публикувано на 01.02.2024 / 9:07

ГЛЕДАМ ДИМИТЪР СТОЯНОВ И НЕ ЧУВАМ ИСТИНАТА ЗАЩО И КАК СТАНА ВОЕНЕН МИНИСТЪР. ТЪЖНО, СТОЯНОВ, МНОГО ТЪЖНО!

Гледам Димитър Стоянов по bTV. Тъжно, Стоянов, много тъжно!

Сам казва, че президентската институция взимала решения кой да участва в интервюта и кой да се показва по телевизията и решили той да е, и: „Аз се радвам, че вие ме виждате…“.

Не знаел защо пред медиите не заставал Копринков, решението било на президентската институция.

Копринков се занимавал с всичко „вътре в държавата“.

Нищо не знаел Стоянов за кадруването на Копринков и „пътя на копринката“. Това, че Стефан Янев бил свидетелствал, че е имало такова нещо, значело, че Стефан Янев „е останал с такова чувство“. Стоянов обаче хабер нямал за Копринков и „пътя на копринката“. За Сотир Ушев рече, че даже сега разбирал, че бил мъж на Весела Лечева…

Дава и пример с това как той бил станал военен министър.

„Президентът дойде с Гълъб Донев… Екипа сам съм си го избирал…“.

Гледам Димитър Стоянов как изпънат стои на амбразурата и пази авера си Румен Радев, ама не чувам ИСТИНАТА защо и как стана министър!

Димитър Стоянов е един от най-близките до Румен Радев още далеч назад в годините. Верен на Радев до фанатизъм.

Но! И той се сблъска челно с Копринков и „пътя на копринката“. И бе обществена тайна как Копринков и компания никак недолюбват тази близост на Димитър Стоянов до Радев.

Стоянов ли не знае какви ги вършеше Копринков и „пътя на копринката“? Айде, бе!

Димитър Стоянов бе един от тези, които влезе в конфликт точно с Копринков и сие, и тъй като е всеизвестно, че е един от най-близките до Радев, „копринките“ го „елиминираха“ елегантно, правейки го министър на отбраната, за да бъде отдалечен от Радев като негов секретар в президенството. И това го знаят даже и уличните кучета около президенството.

Знае го и самият Димитър Стоянов.

Както прекрасно го знае и Стефан Янев, който за разлика от Димитър Стоянов прояви чест и промълви частичка от истината за „пътя на копринката“.

Впрочем, след като Стефан Янев вече не бе премиер и вече бе участвал на избори с политически проект, при една напълно случайна среща в столицата с него в прав текст го попитах от упор: „Господин Янев, с какво толкова Копринков държи Радев, за да се държи Радев по този начин?“, прогнозирайки пред него, че Радев няма да му даде мандат за съставяне на правителство, както и стана, а Янев се усмихна горчиво и лаконично ми отговори: „И аз нямам обяснение“.

Разбираема е тази помпозна рецитация за пред телевизора на Димитър Стоянов, но това е фалшивата фасада. Зад нея обаче – ако проговорят всички онези пред които Димитър Стоянов споделя „незнанието“ си за „пътя на копринката“, картинката е напълно различна.

Въпрос на мъжество и чест е да говориш Истината.

Очевидно не е за всеки това занятие, гледайки по телевизора Димитър Стоянов.

Веселина Томова

«