« Върни се назад Публикувано на 03.04.2021 / 12:02

ГЛАСУВАЙТЕ, ЗАЩОТО ПЛОЩАДА Е ЗАМЛЪКНАЛ САМО ЗА МИГ И ТОЗИ МИГ Е СЕГА! ГЛАСУВАЙТЕ НЕ ЗА КОНЦЕРТИ И КУХИ ЛОЗУНГИ, ИЛИ ЗА ГЕРОИЧНИ ФОТОСИ ПРЕД СМАЗАН ПРОТЕСТ!

Ганьо, открай време се ръководи от една единствена максима – я не сакам на мен да ми е добре, я сакам на Вуте да му е зле! Тезата за чуждото нещастие и мизерия му създава някакво садистично чувство за превъзходство, което го кара да не забелязва собствената си нищета, като я прави по – незначителна.

Приятели, не правете като Ганьо в Неделя, не „наказвайте“ с избора си съседи, колеги, роднини, или ФБ съперници, не доказвайте, че тъща ви има грозен зет, като си извадите едното око.

Гласувайте за алтернатива на този авторитарен, престъпен, постсоциалистически ужас, който държи да ви открадне парите и бъдещето, представяйки го за грандиозни инфраструктурни и икономически победи, докато в същото време света ни гледа със съжаление и насмешка, и няма нищо против да приютява интелигенцията ни – *истинската, не оная от телевизора*, бягаща регулярно от този спираловидно повтарящ се кошмар.

Гласувайте за промяна, не за още от същото с различни физиономии и имена, за промяна, от която няма да ни е срам, а не за концерти и кухи лозунги, или за героични фотоси пред смазан протест.

Гласувайте, защото площада е замлъкнал само за миг и този миг е сега!

Георги Дренчев

«