« Върни се назад Публикувано на 03.03.2021 / 8:52

ГЛАДНИ ЧЕКМЕДЖЕТА ЩРАКАТ С КЛЮЧАЛКИ. TALASHIT. ДЕН Е ЗА ТРАУР. НАЦИОНАЛЕН ТРАУР.

Отдавна се интересувам от темата, но вчера отново с притеснение прочетох, че вследствие на човешките действия от последните 100-тина години има реална опасност Гълфстрийма да спре, което пък ще доведе до необратими промени в климата. Съответно и в живота на всички обитатели на нашата планета.

И това е напълно нормално, тъй като както всички добре знаем – всяко действие има своите последствия, а повтаряемостта му в продължителен период от време създава тенденции. Често необратими.

В този ред на мисли е абсолютно закономерно след десет годишно управление на Борисов, най-накрая и Искрен Пецов да пожелае да пише закони, Слави и Тошко да поискат да ни спасяват, а около Марешки, Валери Симеонов и Димитър Пенев по естествен път да се образува новият интелектуален тръст на бъдещата българска законодателна мисъл. Защото, уважаеми хора, в нашето общество и в неговата способност да мисли, вече са настъпили промени. Необратими. Гълфстрийма е спрял, а имунитет няма. От единично заболяване днес некомпетентността и простотията вече са тенденция. За съжаление май, трайна.

Не знам защо, но тук искам да кажа, макар и някои хора да не вярват, че прасетата също плачат.

Всъщност аз и преди съм припомнял думите на Петър Увалиев, че демокрацията е преди всичко компетентност. И че в този смисъл у нас няма демокрация. У нас днес има най-обикновена диктатура на ПКП – диктатура на презвитерианската класическа простота. Нас ни ръководи пастор, а обществото ни представлява един максимално опростен култ, добре озвучен от чалга, пищно наръсен с неграмотност и масово обзаведен с евтина мебелировка. Гладни чекмеджета щракат с ключалки. Талаshit.

Или с други думи.

Днес е 3 март. Шивиков е генерал, а Спас Гърневски емблема за достойнство. Днес не е празник. Днес е ден за траур. Национален траур.

Васил Петев

«