« Върни се назад Публикувано на 20.09.2014 / 20:50

Главчев е събирателен образ на простащината и простотията. Какви сме ние, дето търпим Главчев, и аз не знам.

Димитър ГлавчевГласувайте за тоя, който ще ви излъже по-малко.“ Нещо такова изрече сутринта емблематичнит гербер Главчев Изрече го сутринта по герберската тв Нова. Малко хора реагираха. Мисля, че проф. Георгиев и още няколко души забелязаха тая просташка арогантност и изразиха отношение.

Наложих си ембарго и си казах: Кольовски, не бързай да се занимаваш с идиотщината на тоя интелектуален недоимък. И устоях на самозабраната си чак до този час. Но през целия ден не спрях и за миг да размишлявам това пслание, безсрамно изречено пред камерата и запокитено към публиката по един наплевателски и безпардонен начин.
Признавам си. Главчев ме накара да се замисля. За това какви хора сме ние, след като мълчаливо се съгласяваме да ни се говори по тоя просташки начин. Кой е Главчев? Бог, световно известен учен, преуспял предприемач с чисто минало за себе си и капиталите си? Писател, композитор, публицист ли е Главчев?
Какъвто и да е Главчев, той посмя да ни каже една истина – за омразния и отвратителен компромис, които ни принуждават да правим. Такива като него. С физиономия и манталитет на полкови артелчик. Човекът, който държи ножа и кашкавала.
Всички знаем, че Главчев е един случайник, хитрец, подмазвач и лакей на главатаря си – Борисов.
Главчев е Бареков. Главчев е Волен. Главчев е събирателен образ на простащината и простотията.
Какви сме ние, дето търпим Главчев, и аз не знам.
Любо Кольовски

«