« Върни се назад Публикувано на 13.02.2014 / 12:50

ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР СОТИР ЦАЦАРОВ: НЯМА ДА ОТСТРЕЛЯМ БОРИСЛАВ САРАФОВ!

 

„Сарафов продължава и ще продължи да бъде мой заместник.Не ме интересува кой харесва и кой не харесва Борислав Сарафов. Много е удобно в този момент Борислав Сарафов да бъде отстрелян, защото той е двигател на разследвания, които са свързани, както с енергетика, така и с лица с имунитет или вече със свален имунитет.

Отстрелването му в този момент цели блокиране именно на тези разследвания. На хората, които имат такива цели ще кажа ясно: Това няма да стане. Борислав Сарафов продължава и ще продължава да бъде мой заместник“, заяви пред медиите Сотир Цацаров

Той показа официално писмо, което самият той е получил от председателя на ДАНС Владимир Писанчев вчера в 17.30 ч., в което пише: „В дирекция ПОП на ДАНС, бившата ГДБОП е извършена проверка, от която не е установено наличие на справка или друг документ, касаещи извършени престъпления от Борислав Сарафов.

Така главният прокурор бе поредният, който уличи Цветан Цветанов в лъжа.

„Призовавам и лицето, казало тези думи, и лицето Делян Пеевски да си решават проблемите помежду си без да ги решават чрез или на гърба на прокуратурата. Същият призив ще отправя не само към Цветан Цветанов и Делян Пеевски, но и към всички бивши и настоящи политици, парламентарни и извънпарламентарни сили. Не си правете евтин ПР на гърба на прокуратурата. Този евтин ПР е вреден за държавата, а в един по-късен момент може да се окаже вреден и за самите вас. Всички мои заместници, Ася Петрова, Борислав Сарафов, Пенка Богданова, Камен Михов са заместници, предложени от мен, пропуска се удобно законовата възможност, че главният прокурор може по всяко време да поиска освобождаването на всеки и да го получи без да обяснява защо. Пропуска се и фактът, че до момента това не съм поискал. Мисля, че работя с екип, който до момента се справя, показа го и резултатът от доклада на ЕК и преценката кой ще бъде и кой няма да бъде в този екип по закон е моя“, каза още главният прокурор.

Жалко за главният прокурор ако наистина вкарва в числото на заместниците си, които се справяли с работата и „това показвало доклада на ЕК“ и прокурор Ася Петрова.

Наистина жалко.

Afera.bg

«