« Върни се назад Публикувано на 04.07.2022 / 16:24

ГЕШЕВ СЪН НЕ СПИ, ЗА ДА „ХВАНЕ“ ЛЕНА ПАРАПЕТА, ДА, БЕ, ДА! В БЪЛГАРИЯ ПРОКУРАТУРАТА НИКАКВА Я НЯМА, ЗАЩОТО И ДЪРЖАВА ВЕЧЕ НЯМАМЕ

От две седмици, когато правителството на ПростотоКиро се срути, израелските ПР на „Продължаваме Подмяната“ упорито търсят начин да изкарат жертва, не толкова Петков или дори Асен Василев, а клетата Лена, дето сън не я хваща. Но и друг човек не спи в тази държава.

Главният прокурор Иван Гешев явно място не може да си намери, сутрин, обед и вечер, та и посред нощ се чуди как да „хване“ Лена Парапета.

„Господин Гешев явно също е ангажиран пряко в това разследване (за скандалния договор с ББР за близо 14 хиляди лева месечно възнаграждение на Лена Бориславова), така че аз съм готова да сътруднича, ако наистина има досъдебно срещу мен като конкретен извършител„, заявила днес край парламента Лена Бориславова.

Само отчаян човек може да говори подобни глупости пред медиите – няма си работа Гешев, че ще се занимава с крайно неизгоден договор за някакви си мижави 14 хиляди лева между адвокатска кантора и държавната банка. Ако, че този договор е сключен десет дни след като Кирил Петков, тогава служебен икономически министър, влиза в любовна квартира с Лена Бориславова, служител на кантората, получател на възнаграждението от Българската банка за развитие.

Гешев не спи, заради Лена, но не и заради схемите на Лорер, Асен Василев, Кирил Петков, Корнелия Нинова и Калоян Методиев, които скандализират с арогантността си. То не бяха схеми за доставка на газ за милиони от Русия, но чрез посредници, то не бяха семейни и приятелски назначения, износ за милиарди на българско оръжие за Украйна, макар и през трети страни, от което комисионните са в размер на милиони левове, то не бяха схеми за завод за батерии за милиард и половина, не бяха схеми за нагласени проекти по Плана за възстановяване и устойчивост – те не са важни, важен е само този нелеп контракт на Лена.

Хитри са ПР-те на „Продължаваме Подмяната“, за да не се обясняват за схемите, малка част от които са изредени по-горе, лансират удобно в медиите историята на „Лена – жертва на омразния Гешев“. Щото, тя нали е млада, девойка, мома за женене, а той е страшен, всевластен, главен прокурор, нищо, че прокуратурата нищо не върши и си трае за поредицата от национални предателства, които ежедневно се вършат.

Забележителна е и схемата, по която подмяната се осъществява.

Първо Лена Бориславова информира с пост във фейсбук, че била разследвана. Това става часове преди в парламента да бъде свалено правителството на ПростотоКиро. И понеже, никой не обръща внимание на „новината“, четири дни по-късно, пак Лена се жалва пред „Сега“, че е разследвана за договора с ББР. Не била викана на разпит, нито била търсена, но знаела, че прокуратурата я разследва, разяснява Лена Бориславова, която е и юристка и е работила като стажант-адвокат в две софийски кантори. И понеже и на тази партенка никои не се връзва, седмица по-късно и БТВ „бомбастично“ обявява, че Лена Бориславова е разследвана от прокуратурата. Телевизията, в която има цяло предаване на Министерския съвет, дори се позовава на прокурор, но по същество, новина в информацията няма, а по-късно дори от държавното обвинение изрично уточняват, че разследването не е персонално срещу Лена Бориславова. Тя обаче пак недоволна, твърди, че лично Гешев се занимава с делото срещу нея, което всъщност не било срещу нея. Шизофренично, не е ли?

Сега сериозно!

Ако имахме истинска прокуратура у нас, то отдавна Кирил Петков, Асен Василев, Даниел Лорер, Корнелия Нинова, Калоян Методиев, нямаше да имат време да правят схеми, по които да си пазаруват депутати-предатели, за да си запазят властта на тях и на кукловодите, които им дърпат конците. Просто, защото нямаше да имат време от разпити и даване на показания за скандалните далавери, които натвориха за шест месеца. А Лена, нямаше и да е сънувала договори за по 14К и любов в почивната стая на кабинета на министър-председателя, а в най-добрия случай, можеше още да носи кафетата в канторите.

Да, ама в България прокуратурата никаква я няма, защото всъщност и държава вече нямаме.

Afera.bg

«