« Върни се назад Публикувано на 13.07.2023 / 10:00

ГЕШЕВ Е ПЕРСОНА НОН ГРАТА ЗА САЩ, А САРАФОВ – АГЕНТ НА РУСКО ВЛИЯНИЕ В СЪДЕБНАТА ВЛАСТ

Тия, които свалиха Иван Гешев от длъжността Главен прокурор на Република България и сложиха на негово място Борислав Сарафов, постигнаха едно: отпред с пепелянка, а отзад – с разгонено магаре.

Пиша го веднъж. И няма да повтарям.

Иван Гешев, по прякор „Каскета“, е персона нон грата за официалните власти на САЩ – Конгрес, Сенат, Държавен департамент, Белия дом… Политическият му проект има нулева подкрепа както сред българските граждани, така и сред евроатлантическите партньори на България.

Началото на политическата му кариера (каквато няма да има) се изпълнява аналитично и методически от лица от службите, заемали ръководни постове, обезпечава се финансово уж от бизнесмени, на които е правил услуги (и предимно от личните спестявания на работилия цял живот на държавна заплата Каскет), а над тези бизнесмени стоят онези, които скоропостижно изритаха Гешев от Съдебната власт. Изритаха го, защото за тях той е тежест пред американците.

Срещу Иван Гешев има подадени три сигнала от Конгреса на САЩ, до Министерството на финансите на САЩ (които Либерта ще публикува, когато му дойде времето), за да бъде санкциониран по „Магнитски“. Това не само ще се случи, а може да има и продължение по RICO в Американски съд в наказателно производство.

Пиша всичко това, за да е ясно, че Иван Гешев отсега е политически труп. Няма да вземе и 1%.

И да внимават ония двамата Отгоре, защото всичко се знае. И за Гешев, и за Сарафов, който е зачислен на Запад като агент на руско влияние в Съдебната власт. И да благодарят, че в Украйна все още има война, защото засега само това ги спасява – неприоритетни са. Но войната скоро ще свърши! А ако искат да ускорят процесите към RICO, да върнат „свързочния материал“ в съдебната система Пепи Еврото в България.

P. S. Някога много близък колега на Гешев, сега във ВКП, споделя за него, че по-голям подлизурко не е срещал в живота. Бил без гръбнак, много страхлив и винаги в готовност да направи публично свирчок на Шефа, само за да му се хареса.

Стоян Тончев

www.liberta.bg

«