« Върни се назад Публикувано на 28.04.2014 / 19:57

ГЕРБ & ЯНКО СТАНЕВ НАГУШИХА ВЕСТНИК НА БСП-ГУЦАНОВ. А ВЪРВЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА СТАНИШЕВ И КОМПАНИЯ!

 

Три варненски медии, близките до ТИМ телевизия и вестник „Черно море”, както и свързаният с депутата от БСП Борислав Гуцанов вестник „Народно дело”, ще получат общинско финансиране за отразяване на събития, свързани с кандидатурата на града за Европейска столица на културата. Това решиха общинските съветници, които одобриха отпускането на около 130 хиляди лева за трите регионални медии, съобщава http://varna.topnovini.bg


 Около 72 хил. лева ще получат медиите на ТИМ за реализацията на два продукта – телевизионна рубрика „Сцена Култура” и специализирано печатно издание, насочено основно към туристите. Тяхната цел е представянето на културата и туризма в морската столица. Идеята за телевизионната рубрика е да е с времетраене 20 минути и периодичност четири пъти в месеца в продължение на година. Вестникарското издание ще бъде от четири страници и ще излиза два пъти месечно в тираж 10 000 през летния сезон. Отпуснатата сума представлява около 30 на сто от разходите по двата проекта, като останалата част се покрива от самите медии.

Офертата на вестник „Народно дело”, която бе внесена директно на сесията от съветника Янко Станев, без да е била гледана на комисия, предвижда всяка седмица в продължение на половин година да излизат по три вестникарски цветни страници, които ще информират за културните събития. Във всеки брой ще присъства цветно лого на кандидатурата на Варна за Европейска културна столица, а банер в сайта на вестника ще насочва към специализирана рубрика. Предвиждат се и тематични публикации, допълнителни страници всяка седмица и серия от интервюта с варненски творци. За целта медията ще получи 42 хил. лева общински пари, а тя самата щяла да инвестира 70 хил. лева.

Според специалисти от бранша одобрените за печатните издания суми са завишени десетократно. По техни изчисления максималната цена, която може да бъде поискана за вестник от четири страници с тираж от 10 хил. бройки, е около 3 хил. лв. Ако продуктът е направен с луксозна хартия, печатът би струвал до 1500 лв. Много по-евтино – около 900 лева, излиза печатът на вестникарска хартия. Предпечатната подготовка обикновено би струвала не повече от 100 лв. За идейна концепция на брошурите не би трябвало да се вземат повече от 100 лв., пише още http://varna.topnovini.bg

А СЕГА ВЪРВЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА БСП, СТАНИШЕВ И КОМПАНИЯ, КОИТО ВЪВ ВАРНА, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГУЦАНОВ, СА В ПРЯКА СИМБИОЗА С ЛИЦЕТО С ВЛОШЕНО ПСИХИЧНО СЪСТОЯНИЕ ЯНКО СТАНЕВ И ГЕРБ!

Апропо, за каква „културна европейска столица” Варна става дума, след като морската столица е направо клоака?!

И за сведение на онези, които не са чували нито в. Черно море, нито за Гуцановия „Народно дело” – И ДВАТА ВЕСТНИКА ИМАТ УБИЙСТВЕН ТИРАЖ – Я ПРОДАДАТ ДВЕСТА БРОЙКИ, Я НЕ.

ВАЖНОТО Е ОБАЧЕ ДА СЕ ЛАПАТ ОБЩИНСКИ МАНГИЗИ, С КОИТО МОЖЕШЕ ПОНЕ ДА ПОДПОМОГНАТ НЯКОЙ БЕДСТВАЩ И МИЗЕРСТВАЩ.

ДОЛНА ИСТОРИЯ!

Afera.bg

 

 

«