« Върни се назад Публикувано на 01.02.2011 / 17:48

ГЕРБ си призна: корупцията е решение!

 

 

Когато фактите говорят, политиците следва … да подават оставки! Колкото и да убеждават българските граждани и европейските институции в искреността на намеренията си за борба с корупцията, в наличието на политическа воля, решителност и последователност, вече имаме доказателство, че всичко това е капан за наивници.

В “Комуникационна стратегия за прозрачно управление и за превенция и противодействие на корупцията в Софийска област”, публикувана преди дни на страницата на областната администрация (ТУК), четем:

“Специфичните цели на комуникационната стратегия за прозрачно управление са:

ДА СЪДЕЙСТВА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНО СЪЗНАНИЕ, ЗА КОЕТО КОРУПЦИЯТА НЕ Е ПРОБЛЕМ, А РЕШЕНИЕ”

Изготвили и подписали фамозния документ са: Главен секретар – М. Цанова, Началник отдел “КАК” – Г.Николов, Изготвил: Х.Карамицова – Ст. експерт “РРТУ”.

Стратегията е утвърдена от областния управител на Софийска област – Красимир ЖИВКОВ – бивш кмет на Правец, назначен от Б. Борисов и партия ГЕРБ на поста през м. август 2009 г. Същият, който попадна в списъците на Сметната палата (под № 77) за несъответствия между придобито и декларирано имущество за 2010 г. Същият, който въпреки, че има законова забрана, е член и до момента на управителните съвети на ШЕСТ сдружения и управлява ФОНДАЦИЯ (подробности ТУК). Същият, който скри от гражданите за това къде е обучаван (подробности ТУК).

Навярно, за да бъде гротеската абсолютна, цитираната Стратегия на Областната администрация на Софийска област завършва с фразата:

“Обществото имо право да изисква почтенно и прозрачно управление, необременено от корупционни рискове. Всеки български гражданин може и следва да изисква от всеки служител в администрацията, на всяко ниво, почтенно отношение. За да отговори напълно на тези изисквания на гражданите Областна администрация на Софийска област ще провежда активна антикорупционна политика.”

А според мен, всеки български гражданин, прочел написаното, има право да изисква … ОСТАВКА!

Светла Василева

«