« Върни се назад Публикувано на 18.03.2021 / 11:42

ГЕРБ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК АРЕСТУВАН ЗА КРАЖБА НА 5 ТЕЛЕТА, ПРИТИСКАТ ПРОКУРОРА ДА ГО ПУСНЕ, ЗАЩОТО „ВЛИЯЕЛ НА ИЗБОРИТЕ“!

 

Пресбюлетин на ОД – МВР – Варна:

Четирима души са задържани от служители на ОД МВР – Варна за кражбата на 5 телета от пасище в землището на с. Дъбравино, общ. Аврен.

Кражбата на добитъка е станала преди седмица, а всяко от животните, по данни на тъжителя, е тежало по около 250 кг. По случая, като съпричастни към деянието, са задържани: 54-годишен мъж от с. Бенковски, известен на МВР; 39-годишен мъж от с. Венелин, общ. Д. Чифлик; 43-годишен мъж от с. Венелин, общ. Д. Чифлик, известен на МВР и 37-годишен мъж от с. Садово, общ. Аврен. По случая се води досъдебно производство, с постановление на прокурор лицата са задържани за срок до 72 часа.

И сега АФЕРА да ви разкрие какво умишлено е спестено в информацията, подадена от ОД -МВР – Варна!

Единият от задържаните извършители е  с инициали Р.С.

Това е Росен Статев – общински съветник от ГЕРБ в община Аврен, Варненска област, чиято съпруга пък е кмет на с. Бенковски. Жената на Статев – кмет на с. Бенковски е кмет от ГЕРБ.

Това че арестуваният Росен Статев е общински съветник от ГЕРБ се крие едва ли не като „държавна тайна“.

Взети са им мерки за 72 часа, но ще ги пуснат без постоянна мярка за неотклонение, тъй като на прокурора, който ги е задържал, с инициали – Я.Й. са му нашокали канчето от по-горна инстанция, че … влияел на изборите.

Пълен потрес!

И на практика излиза така – крадете, крадете, всите, които сте от ГЕРБ, прокуратурата ви пази и ви оправя!

Afera.bg

«