« Върни се назад Публикувано на 14.01.2011 / 10:38

ГЕРБ изфабрикували скандалите, крият с тях 1 млрд. загуби от акцизи и ДДС

Вместо Дянков, Танов и Цветанов да се снимат като доволни текезесари, преизпълнили плана на фона на заловените тирове контрабандни цигари, нека да обяснят как при тяхното управление контрабандата на цигари и алкохол е най – голяма за последните 20 години, настояха от организацията.

Според тях този факт ясно показва, че финансовата политика на правителството относно приходите е сгрешена. Причините за това според ВМРО – НИЕ са няколко. На първо място те изтъкват, Дянков е най – лошият финансов министър от 20 години насам. Освен това, според тях, тези глупави мерки може да са наложени на финансовия министър, за да се финансират черните мафиотски и партийни каси.

Третата причина представлява възможната комбинация от предходните две, а на четвърто място от ВМРО – НИЕ поставят наивното разбиране, че МВР може да се справи с контрабандата, когато има толкова силен икономически интерес, породен от завишените акцизи.

Резултатът е, че България е на трето място по контрабанда на цигари в Европа – печална класация и печален факт. От организацията напомнят и че още миналата година са предупредили, че България ще загуби над 1 милиард лева от невнесен акциз и ДДС, които средства биха могли да се използват за образование, здравеопазване, социалната сфера.

Ако сега поискаме от МВР и Агенция Митници да направят справка колко пари са похарчени в операциите по залавяне на контрабандните цигари, загубата ще се окаже още по – голяма. Като цяло резултатът от демонстративните акции по залавяне на контрабандни цигари е почти нулев. Не беше заловен нито един голям контрабандист, което говори за предполагаем политически чадър над организираната контрабанда в България, категорични са червено-черните.

afera.bg

«