« Върни се назад Публикувано на 19.10.2019 / 19:34

ГЕРБ БИЗНЕС „ШИТОВИ & ПОРТНИХ“ ООД. КАК СЕ КРИЕ ФАМИЛИЯ. КОЙ КУМ, КОЙ ТЪСТ, КОЙ НА БУЛКАТА БАДЖАНАК

ГЕРБ БИЗНЕС „ШИТОВИ & ПОРТНИХ“ ООД. КАК СЕ КРИЕ ФАМИЛИЯ. КОЙ КУМ, КОЙ ТЪСТ, КОЙ НА БУЛКАТА БАДЖАНАК На 18.10.2019 АФЕРА публикува:

НЕГРАМОТНА СЪПРУГА НА ГЕРБ КМЕТА НА ДЕВНЯ, „БАДЖАНАК“ НА ПОРТНИХ, НАБУТАНА В ЛИСТАТА НА ГЕРБ! ВМЕСТО ПРОКУРАТУРАТА ДА ГИ Е АРЕСТУВАЛА, НИКОЛИНА „ПРЕОРИТЕТНО“ ЩЕ НИ ОПРАВЯ!

Съпругата на ГЕРБ кмета на Девня и кандидат за нов мандан Свилен Шитов – Николина Асенова е набутана в листата за общински съветници на ГЕРБ Варна с водач Иван Портних.

Николета Асенова умишлено не е писана Шитова, за да не лъсне съпружеската и връзка с ГЕРБ кмета на Девня и кандидат за нов мандат Свилен Шитов. А и заради това, че тя и цялата и рода са забъркани в скандална афера с раздадени им общински терени от … съпруга и кметът на Девня Шитов.

Афера, която недопустимо умишлено „отлежава“ в чекмеджетата на спец. прокуратурата, вместо досега сто пъти да си свършат работата и делото вече да е влязло в съда. Ама сделката била разтрогната и декарите били върнати, пищят на умряло пиарите шитови. Ашколсун! А кой ще поеме отговорността заради това, че изобщо е осъществил първоначално подобна порочна сделка? И ако не бе осветена сделката от АФЕРА, и Шитов и компания не бяха налазени от прокуратурата, дали щяха да разтрогнат сделката, а?

Освен Николина Асенова обаче, която крие фамилията си Шитова, съпругът и – ГЕРБ кметът на Девня и кандидат за нов мандат Свилен Шитов също е майстор на смяна на фамилията.

Преди лично Цветан Цветанов да го обяви за кандидат кмет за Девня преди години, Свилен Шитов е известен в политическото местно пространство като … Свилен Христов.

ГЕРБ БИЗНЕС „ШИТОВИ & ПОРТНИХ“ ООД. КАК СЕ КРИЕ ФАМИЛИЯ. КОЙ КУМ, КОЙ ТЪСТ, КОЙ НА БУЛКАТА БАДЖАНАК Като Свилен Христов, сегашният Свилен Шитов, е кандидат за кмет пак на Девня, но от „Атака“, през 2007 година.

Когато се залепя за пеша на Цветан Цветанов обаче, изведнъж променя името и започва да се подвизава като Свилен … Шитов.

Братът на Свилен Шитов – кандидат –кмет на ГЕРБ за Девня е Христо Христов.

Същият брат на Шитов – Христо Христов – е кръстник на синът на варненския ГЕРБ – кмет и кандидат за такъв за нов мандат – Иван Портних.

Освен шуро „баджаначеските“ връзки обаче, между съпругът на Николина Асенова, набутана в листата на ГЕРБ – Варна, която пише „приоритет“ – „прЕоритет“, а се кани да оправя образованието на Варна, много по-важни са бизнес преплетките между Свилен /сега/ Шитов, който раздава общински декари на родата на съпругата си и ГЕРБ кмета на Варна Иван Портних, който пък раздава общински имоти на фирма на жена си и родата и.

В дружествения договор на дружество с ограничена отговорност „ГАЗ ТРЕЙДИНГ“ ООД от 31 март 2006 година се сключва между Свилен Янчев Христов /разбирай към днешно време – Свилен Шитов – кандидат – кмет на ГЕРБ за Девня/ и Милен Красимиров Маринов.

Милен Красимиров Маринов е син на ексобщинския съветник и тъст на ГЕРБ – кмета Иван Портних – Красимир Маринов.

На 23 април 2009 година с договор за продажба на дружествен дял Свилен Янчев Христов /тогава/, а сега кандидат –кмет на ГЕРБ за Девня Свилен Шитов, продава дяловете си от дружеството „ГАЗ ТРЕЙДИНГ“ ООД на Христо Янчев Христов.

Както отбелязахме Христо Христов е брат на Свилен Шитов и кръстник на детето на ГЕРБ Иван Портних.
Продажбата става със съгласието на другия съдружник – Милен Красимиров Маринов – син на тъста на ГЕРБ – Иван Портних – Красимир Маринов.

На същата дата – 23 април 2009 година синът на тъста на ГЕРБ Иван Портних – Красимир Маринов – Милен Красимиров Маринов пък продава дружествените си дялове на Илиян Василев Станчев.
По-късно Илиян Василев Станчев става съдружник на Иван Портних във фирмата „ФУУД КЪМПЪНИ“ ООД.

Към юни 2015 година кредитната задлъжнялост на дружеството „ГАЗ ТРЕЙДИНГ“ ООД е на стойност 300 000 лева и според справка в Търговския регистър е продадено на … някой си, дали мургав или албинос, все едно, Желязко Асенов Христов от Търговище.

На 20 февруари 2009 година с протокол от учредително събрание Илиян Василев Станчев, /който купува дялове от „ГАЗ ТРЕЙДИНГ“ от сина на тъста на Иван Портних – Красимир Маринов – Милен Красимиров Маринов/, и ИВАН НИКОЛАЕВИЧ ПОРТНИХ / сегашният ГЕРБ –кмет на Варна Иван Портних/ учредяват дружество с ограничена отговорност – ФУУД КЪМПЪНИ“ ООД.

На 9 февруари 2011 година с договор за продажба на дружествен дял ИВАН НИКОЛАЕВИЧ ПОРТНИХ продава 25 дяла от капитала на ФУУД КЪМПЪНИ ООД на Красимира Тодорова Станчева.

Красимира Тодорова Станчева е съпруга на Илиян Василев Станчев, познат ви от по-горе описаните преплетки.

Красимира Станчева е жена на Илиян Станчев, който пък е брат на жената на Христо Христов, който пък е брат на Свилен Шитов – кандидат –кмет на ГЕРБ за Девня.

В преплетката е и тъста на Свилен Шитов – Борис Асенов.
Същият тъст на когото Шитов хариза декари общинска земя престъпно и недопустимо по закон.

На 28 декември 2012 година в качеството си на представляващ СНЦ „МИГ ДЕВНЯ АКСАКОВО“, сегашният кандидат –кмет на ГЕРБ за Девня Свилен Шитов сключва договор за заем за сумата от 56 000 лева, наричана в договора „заетата сума“. Договорът е сключен с физическото лице Тодор Тодоров, като в него е записано, че „заемодателят се задължава да плати на заемателят като възнаграждение годишна лихва в размер на 8,5% от заетата сума.

Договорът е сключен от сегашния кандидат – кмет на ГЕРБ за Девня Свилен Шитов БЕЗ НИКАКВО РЕШЕНИЕ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА СНЦ „МИГ ДЕВНЯ АКСАКОВО“!

Какво означава СНЦ „МИГ ДЕВНЯ АКСАКОВО“? Това е Местна инициативна група „Девня Аксаково“ – дружество с нестопанска цел, по програма за развитие на селските райони. Без никакво решение на УС кандидат- кметът на ГЕРБ Свилен Шитов взима заем от 56 бона с лихва 8,5% и сега дружеството му плаща масрафа.
Междувременно тъстът на кандидат – кмета на ГЕРБ за Девня Свилен Шитов – Борис Асенов има чрез свои фирми задължения за сумата около 4 милиона лева, без лихвите.

На 6 февруари 2015 година при нотариус от Девня постъпва молба от кредитора на тъста Асенов – „ЕМУ“АД, които са му заели 4 000 000 лева и фирмите, свързани с тъста на Шитов – Борис Асенов – „Хаос Инвест -3“, „Разпро холдинг“ЕАД, „Дабъл Б“ООД , като длъжници за учредяване на договорна ипотека.

През 2017 година пък ето: КАК 4000 ДЕКАРА СЕ ОКАЗАХА В РЪЦЕТЕ НА СЪПРУГАТА НА КМЕТА НА ДЕВНЯ И НЕЙНИТЕ РОДИТЕЛИ

Същата Николина Асенова, която като съпруга на Свилен Шитов си крие фамилията и цъфти „прЕоритетно“ в листата на ГЕРБ – Варна.

П.П. Веднага след публикуването на материала, бившето пресаташе на Община Девня написа до АФЕРА, че Николина Асенова се била развела със Свилен Шитов и затова не носела фамилията му. Е, и? Върна ли при развода родата на Николина общинските декари, дадени им Свилен Шитов? И как така, ако не беше жена на Свилен Шитов, /Шитов с толкова бизнес преплетки с Портних/, точно пък тя бе набутана в листата на ГЕРБ Варна? Нищо, че са разведени. Както се казва – нищо лично, просто бизнес.

Проверка на АФЕРА показа дали наистина се е развела официално Николина Асенова – Шитова. Развела се, ама друг път! Вижте тук:

ГЕРБ НИКОЛИНА ШИТОВА ОТ „ШИТОВИ & ПОРТНИХ“ ООД СЕ РАЗВЕЛА?! РАЗВЕЛА СЕ, АМА ДРУГ ПЪТ! КРИЕ ФАМИЛИЯТА СИ!

Afera.bg

 

«