« Върни се назад Публикувано на 13.06.2011 / 18:24

Гербаджии-шефове на общинска фирма с безумен договор за … болнични листи

 

Новото гербаджийско ръководство на общинската фирма „Градски транспорт” – Варна, което бе назначено след шумната акция „медузите” в морската столица, е сключило безумен договор с медицинското дружество ДКЦ 5 „Света Екатерина”.

На 22 февруари 2011 година със заповед на прокуриста на „Градски транспорт” – Варна на служителите на общинската фирма е наредено всички, които представят болнични листове задължително да минат през ДКЦ 5 „Света Екатерина”, за да им бъдат заверени болничните листове със „зелен талон”. Заповедта е издадена с мотив „ограничаване на неправомерно издадените болнични”.

В заповедта още по-идиотски е посочено всички служители при посещението си в ДКЦ 5 да носят лични карти, амбулаторен лист за извършен преглед, лична амбулаторна карта, билничен лист, рецепта, както и резултат от извършени изследвания.

На практика всеки разболял се от „Градски транспорт” задължително трябва да отиде след като е минал на преглед при джипито си, или друг специалист и при … ДКЦ 5 „Света Екатерина”, на която незнайно защо плаща общинската фирма с договор.

Болничният се признава само ако е заверен от ДКЦ5 „Света Екатерина” със „зелен талон”.

След сключения договор от гербаджийското ръководство на „Градски транспорт” много от служителите отишли за заверка са карани да минават нови прегледи през няколко кабинета. Това моментално носи и нови пари от Здравната каса на медицинското дружество.

На практика с договора се точат общински пари от „Градски транспорт”, както и впоследствие се усвояват нови пари от Здравната каса от страна на ДКЦ-то.

След като служители на „Градски транспорт” възпроптават срещу тази щокираща практика, заповедта е отменена от ръководството, обаче УСТНО. Не е ясно обаче дали договора е прекратен и колко пари плаща общинската фирма на ДКЦ-то. Което си чисто точене на данъкоплатски пари.

 

Afera.bg

 

 

 

«