« Върни се назад Публикувано на 04.04.2011 / 8:56

Георги Първанов: Много хора ми се оплакват като отида на мач, може и Михов да го е правил, не помня!

 

 

Той се изказа в подкрепа за провеждане на референдум за АЕЦ Белене. Първанов бил учуден как 20 години у нас не бил проведен нито един демократичен референдум, това не зависело от него, а от решение на парламента.

Първанов имал самочувствие на успешен президент, но не пожела да спомене имена, които според него биха му били достойни заместници. Имало и отдясно, и от ГЕРБ, но Първанов не искал, споменавайки ги да им навреди.

Първанов не познавал Алексей Петров, по-добре за него можел да говори Симеон Дянков, уточни Първанов и коментира, че не допускал Петров да събере достатъчно гласове.

Според Първанов президентските избори ще минат под мотото „за” или „против” правителството.

Мисля, че ролята на жените в българската политика ще нараства, каза още Първанов, това щяло да бъде противовес на агресията на прехода, с който е зареден парламента.

На въпрос за обединяване на ДПС, БСП и НДСВ около една фигура, с намека за Меглена Кунева, Първанов хлъзгаво се измъкна без конкретен коментар.

Тройната коалиция не е заличила още лошия спомен, картината все още е сложна, коментира още Първанов.
Президентът съобщи, че изборите ще бъдат насрочени между 20 октомври и 20 ноември, а най-удачно било денят да е неделя.

Не се случиха арестите, които хората чакат, каза Първанов и посочи, че това били стотина имена на „босове”, на които обаче не знаел имената.

По време на тройната коалиция бяха хванати Маргините, които сега не знам каква съдба ще имат, каза още Първанов, кой знае защо не споменавайки, че Маргините бяха оправдани.

Едва ли някой е очаквал, че Бойко Борисов ще се справи с кризата, но се очакваше да се справи с престъпността. Нямам обяснение защо това не се случи, каза още Първанов.

Този, който контактува с Алексей Петров е бившият приятел и каратист Бойко Борисов. Симеон Дянков пък се съветва по бизнес въпроси с Алексей Петров, така че аз каква връзка имам с „октопода”?, парира Първанов въпрос дали е свързан с „октопода”.

Не е редно на другия ден след погребението да вадим костите на Михаил Михов. Ако прочете разговора на записа с Танов и Борисов, ще видите кой какви ангажименти е поемал. Искам прокуратурата много отчетливо да каже кой кой е в механизма, каза още Първанов. Много хора като отивал на мач му се оплаквали за какво ли не, било възможно и Михов да му се е оплаквал от натиск, но президентът не помнел.

Михов не ми е никакъв приятел, с него сме се виждали в спортната зала, познавам го като супер ръководител на баскетбола, уточни президентът.

Намирам за много нелепо Цветанов да обвинява и визира точно мен, защото през тези години моето имущество е било на показ. Не знам доколко хората вярват дали тези седем апартамента на Цветанов са получени по законен път, това ще стане ясно на изборите, каза още Първанов.

Не искам нито аз, нито вие да  подхранваме сиромахомилството, апелира президентът.

В последните България влезе в пакта „евро плюс” и това стана само на подпис на Министерски съвет, което ако не е само нарушение, е в противоречие с конституцията. Гледам на това противоречиво. Разликата между нас и другите страни ще се увеличава, а няма да се скъсява, каза още Първанов.  Искам следващия премиер да няма такова наследство, което се прави сега. Ние сме на автопилот, коментира още президентът.Afera.bg

«