« Върни се назад Публикувано на 12.01.2014 / 9:55

ГЕОРГИ КОРИТАРОВ: ЗАЩО ТАЗИ ВЛАСТ ПОВЕРИ ТАКОВА ВАЖНО МИНИСТЕРСТВО КАТО МВР НА ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ, КОЙТО Е БИЛ ДОВЕРЕН НА БОЙКО БОРИСОВ?!

 

В предаването на Любица Кулезич, абсурдно събраните на едно място вечният „дървен философ” Осман Октай и журналиста Георги Коритаров. Коритаров зададе риторичния въпрос – ако вие трябваше да съставяте това правителство, бихте ли поверили най-важното министерство МВР на Цветлин Йовчев, който е бил доверено на лице предишната власт и на Бойко Борисов като шеф на ДАНС? Бихте ли дали това важно министерство на човек, който е бил доверено лице на „врага”?

Бихте го направили, ако има друго постигнато ниво на „доверие” очевидно. Коритаров даде пример с Кимон Георгиев, който е държал конците на задкулисното доверие с Отечествения фронт.

„Това, което се случва с Волен Сидеров изобщо не е в територията на хулиганството, в момента на Сидеров се осигурява политически коридор от страна на БСП и ДПС, за да може да консолидира партията си и да тръгне на евроизборите, втвърдявайки електората си. На Сидеров ще се осигури процедурната възможност за падането на имунитета му и тогава „оздравителното” ще бъде, че при гласуването ще стане ясно, че БСП и ДПС „нямат нищо общо с Атака”. Така ще го легитимират и на практика ще го върнат в играта на предстоящите избори”, коментира още Коритаров.

Колко е „далновиден“ Осман Октай пролича по това, че Октай рече, че с „Атака“ било свършено – извод, който може да бъде направен само от „анализатор“, който изобщо не е в час.

Георги Коритаров прогнозира, че при всички случаи предсрочни парламентарни избори няма да има.

Afera.bg

«