« Върни се назад Публикувано на 07.03.2014 / 18:15

ГЕН. МИХО МИХОВ НАПУСНА АБВ НА ПЪРВАНОВ

 

Една от емблематичните фигури на АБВ и един от учредителите на движението на Георги Първанов на първата среща в НДК – ген. Михо Михов вече не е член на АБВ, научи АФЕРА. Михов е известен генерал от ВВС и бивш ръководител на мисията ни в Македония. АФЕРА научи още, че спряганият за водач за евроизборите на листата на АБВ Ивайло Калфин е в тотален конфликт с дясната ръка на Георги Първанов – Румен Петков.

Източници на АФЕРА твърдят, че двамата отдавна не си говорят, а Румен Петков елиминира Калфин от участие в медиите. Това е поредния скандал в движението на Първанов след напускането на АБВ от страна на Нидал Алгафари.

Междувременно днес стана ясно, че НС на БСП прекратяваэчленството в БСП на досегашните членове на Националния съвет на партията: Георги Първанов, Румен Петков, Евгени Желев, Росица Янакиева, Ивета Станкова – Петкова.

Решението е за отстраняване от БСП на членове на инициативния комитет на АБВ – Емил Константинов, Владимир Калчев, Бойка Арабаджиева и Людмил Веселинов за системно нарушаване на уставните норми, изразяващо се в активна дейност в подкрепа на друга листа, нарушаване на единството и единодействието в партията и неизпълнението на колективно взетите решения. Според ръководството на БСП тези членове на партията са се самоизключили, а днес само това е констатирано.

Прекратява се членството в БСП на Георги Близнашки за уронване престижа на партията, системно нарушаване на уставните норми, състоящо се в публични изявления и действия срещу партийната политика и партийните решения и за саботиране на обществената подкрепа на решенията на партийните органи в полза на друга политическа сила.

Отстраняването на Първанов и Петков от БСП е мотивирано, че „месеци наред Националният съвет водеше политика на протегната ръка към тях. През този период обаче те дадоха ясно да се разбере, че ще участват на предстоящите евроизбори със самостоятелна листа и, че градят друга политическа формация. Това фактически обслужва интересите на основния политически опонент на БСП – ПП ГЕРБ. Със съжаление отчитаме, че в множеството си публични изявления те демонстрираха по-агресивно поведение спрямо БСП, отколкото партията на Бойко Борисов. Въпреки заявлението им, че остават социалисти, действията им са насочени срещу усилията, вярата и ценностите на членовете и симпатизантите на БСП“.

Afera.bg

 

«